härliga fredag ,.......

Jag var hemma fån jobbet redan vid elva. Då satte vi igång med operation släng.  Jag tror vi fyllde större delen av kontainern själva, fast egentligen börjar inte områdets städdag förrän  imorgon. Men så är det alltid, först till kvarn och idag var vi redo!!! P stod vakt och höll utkik när lastbilen med kontainern kom, sen började vi.
Nu är det fridfullt utanför oss och alla sommarprylar är inställda i de nystädade förråden.

Dagens middag blev Tacos som hos de flesta andra en fredag, det är ju så gott, särskilt gott var det eftersom vi varit ute hela dagen. Victors kompis Nico åt middag hos oss idag, han ska även sova över, det är ju mycket barnens helg med halloween tycker jag och då ska det vara extra mysigt.

Nu sover My och vi sitter nyduschade och väntar på Idol, glassen ligger i frysen, nog dax att plocka fram den snart.
En härlig halloweenkväll önskar jag er alla.........

mina små monster...........


My var överlycklig ikväll när hon skulle få följa med Victor och hans kompis Nico ut på bus. Killarna fick inte ha sina masker på då skulle hon bli rädd ,sa hon.
De kom hem med en full korg med godis och nu har de smaskat i sig en hel del.....

                   

nöjd & glad.........

Huset är städat och My sover och jag har duschat och killarna tränar karate och jag är glad igen...
 Maid  Kid With Doll  Shower KarateKarate  ROTFL 






dagens hittills......

Humör: Irriterad...men jobbar på att bli glad
Gjort: jobbat.
Planer: städa huset eftersom det inte var gjort när jag jobbat en hel dag.

Lyssnar på: P och My som äter.
Läser: min egna text som jag skriver.
Dricker:kaffe med mjölk
Äter: ingenting, är mätt efter ärtsoppan på jobbet.

Bästa: att det är halvdag på jobbet imorgon och allt skräp på utsidan ska slängas i kontainrar.
Sämsta: att jag är sur
Barnen: My är pigg och glad efter pannkaksmaten, victor är med kompisar
Väder: molnigt


prinsessa...........


Det var svårt att ta en bild när sessan stod still, nästan alla blev suddiga av snurrandet framför spegeln.

Victor och hans kompisar har lovar att My ska få följa med på Bus eller Godis i helgen. P tyckte vi skulle köpa kläder till henne då, men alla häxkläder var förstora så det fick bli en prinsessklänning som hon önskat sig såå länge och en trolkarlshatt. Visst e hon fin!!!!
 

förvaring..........



Älskar all förvaring, burkar och korgar. Det gör ju inget när det är så här fint heller. Tänk när man öppnar sina skåp och så står grejerna i de här snygga burkarna, då blir man glad....

bus......



Det har varit en lång arbetsdag idag. Vi hade ju möte efter jobbet så jag var inte hemma förrän halv sex. P fick hämta Mysan från dagis idag. Men det är härligt att få busa och mysa med sin dotter när man kommer hem....

om bloggord......

Läste på min syrras blogg om ordet Gosh som används överallt i bloggvärlden. Jag har själv tänkt på en del ord som används och som jag kan ibland reta mig på. Här är en del ord:

Undies, istället för underkläder
heels, istället för klackar
hoodies, istället för luvtröja
fabolous, används väldigt ofta istället för fantastisk
Sen finns det många mer ord , men det här var några stycken...får fylla på min lista när jag kommer på mer......

Uppdatering

Tee, istället för t-shirt
FAB, används nog ännu mer än fabolous.


lång dag.........

Godmorgon...idag fick jag väcka My, det är inte ofta det händer, särskilt inte när jag jobbar sent. Har precis hält i mig en kopp kaffe och ätit en skål youghurt med musli. My tittar på morgontv på disneychannel. Victor ligger och sover, han har ju höstlov, det borde man ha som vuxen med, hade varit jätteskönt.
Efter jobbet blir det personalmöte, ska bli intressant tycker jag då många säkert har mycket att säga. Så den här dagen blir låång idag.  Hoppas ni andra får en skön dag................


JUST NU..........


Nyduschad med en stor kopp härlig te. På tvn. simon och tomas.....

DAGENS..........

Jag tänkte härma min syrra och därför snodde jag den här listan från henne, dock med mina egna svar ;)

Humör: gott humör.
Gjort: jobbat, försökt ta en promenad med med annalill, men vi blev atackerade av vädrets makter.Bara att gå hem igen.
Planer: Strax gå och lägga My och sen hoppa in i duschen.

Lyssnar på: Bolibompa och My som snattrar.
Läser: min egna text som jag skriver.
Dricker: Ingenting, väntar med mitt goda kvällste tills My sover.
Äter: har precis klämt i mig en god macka.

Bästa: att My är frisk nu och att jag tagit hand om alla blanketter och brev som ska fyllas i hela tiden och dessutom skickas iväg, voine, voine...
Sämsta: Att det haglar och regnar så man inte kan gå sina promenader.
Barnen: My är trött, tittar på bamse, Victor är nöjd, han har höstlov och rummet fullt med kompisar.
Väder: SKIT.


den siste.......

Jag är antagligen den sista att se Sex and the city filmen...därför såg vi den igår. Den var helt okey. Jag har ju aldrig var en slav av den serien men tycker ändå den är bra och man hade ju koll på det mesta som hänt i serien innan filmen.


sköna söndag

Det är så skönt att Mys feber äntligen är borta. Hon har ju haft feber sen i torsdags. Vi skulle egentligen haft ett redan försenat kalas för Victor idag, men det blev till att avboka. Vi visste ju inte hur lilltrollet skulle må idag och sen är det nog skönt att få bli helt återställd innan man ska till dagis. Det är ju inte helt billigt att vara hemma från jobbet.

Jag och My planerar att följa med P och Victor till deras karateträning i eftermiddag, dels för att vi aldrig har varit där och den kan det vara skönt med ett miljöombyte för oss som varit inne i stort sett hela helgen.

Jag måste bara säga att vi sover otroligt gott i våra nya sängar. P sa precis att han längtar att få lägga sig, inte för att han e trött utan för att de är så sköna och jag håller absolut med....

Har suttit och tittat på gamla kort och det här kortet är så mysigt på mina troll.....Var tvungen att visa det.
Datumet stämmer inte, min gamla kamera var felinställd...
My är bara några dagar och Victor snart 10 år.

lördag kväll...........

  Nu sover lilltrollet. Hoppas hon är feberfri imorgon annars får jag vara hemma på måndag med, vill gärna att barnen har en feberfri dag innan det är dags för dagis och skola.

Ibland kan jag bli tokig på mig själv.. Har letat igenom hela huset efter försvunna gardiner. Oftast kan jag sätta mig en stund och så kommer det till mig var de försvunna sakerna finns, men den här gången är det totalt tomt i huvudet, kan inte förstå var jag gjort av dem. Jag hade tänkt byta gardiner i sovrummet nu när vi grejat där inne och gardiner är nått jag aldrig slänger. Jag hittade ett par vita som jag satte upp, men det var inte de jag tänkt från början, kanske får köpa nya då;) Ler.....

Det blir en lugn hemmakväll för vår del ikväll. Hoppas det går nått bra på tvn........Annars får vi väl lägga oss i vår nya sköna säng!!! ;)

Hugs And Kisses  veronica




ahhhh.........

Vi har sovit jätteskönt i natt!! Det känns mer rofyllt i sovrummet nu när man fått det som man vill ha det. Ska ta kort senare...
My har fortfarande feber, den låg på 37,5 i morse och hela förmiddan, men nu har den börjat stiga igen och var uppe på 38 grader. Vi trotsade febern och klädde henne varmt, satte henne i vagnen med filtar på sig och tog en tur till torget. Kaffesugna som vi blev tog vi en fika och där vid ett bord bredvid oss satt han Alexander , kocken ni vet från idol och slurpa kaffe han med. Man blir så fjantig när man ser någon från tv, kan inte sluta titta liksom. De hade en talangjakt på torget och Alexander skulle sjunga sin nya singel där samt signera skivan. Vi stannade och lyssnade och han är grymt bra måste jag säga......


bedtime.....

Så fort P vaknat efter att ha jobbat natt drog jag iväg till Ikea för att köpa sängar till oss. Egentligen sklle vi åkt imorgon men eftersom My har feber så ville vi inte dra iväg med henne nånstans och då kunde jag lika gärna åka idag. Det blev två 90 sängar och en bäddmadrass på 180 cm. Sen köpte jag malm sängstomme i svart. Hoppas det blir bra, var ganska stressad när jag gick där själv och skulle provligga, kändes konstigt när man var ensam.
Två fulla vagnar och en liten jag, det var inte det lättaste, men fick hjälp bort till transportdisken. Nu sitter jag och väntar på att sängarna ska dyka upp, nångång mellan halv fem och halv åtta ska de komma, längtar.....
Nu vet ni vad vi ska göra ikväll........montera sängar!!!!!!!

gameday....


Febern ligger kvar hos My. Hon har runt 38.5 nu på morgonen. Vi fick sova jättelänge idag, ända till halv nio. Fattade ingenting när jag vaknade, hade Victor gått till skolan?? Var tvungen att gå upp och kolla och han var inte hemma, bra.
Vi har spelat alla spel vi har här hemma, barbapappamemo, bamselotto, djurungar, fem myror, till och med mitt fina ängla 3 i rad från sia.
Nu ligger trollet i soffan igen med nappen , snutten och gosiga grodis.

sjukt lilltroll...

När jag hämtat My från dagis var hon jättetrött och vile inte gå själv till bilen. Hemma ville hon bara ligga i soffan så vi tog fram termometern och hon hade 38.5.  Stackars liten......Hon har legat och sovit en timme nu.
Det är faktiskt första gången efter sommaren som hon har feber, lite förkyld har hon varit men inte så jag behövt vara hemma.  Så det blir att ta fram pyssellådan imorgon om hon orkar, måste sysselsätta oss med nått.


sängköp...


Visst är det en härlig bild.....

Jag har haft ont i ryggen när jag vaknat i flera morgnar nu, vi behöver nya sängar. Att hitta sängar känns inte såå svårt, problemet är att P vill ha en gavel och jag kan tänka mig utan gavel eller möjligtvis bara en huvudgavel. Vårt sovrum är inte jättestort så det känns som att en säng med 2 gavlar bara tar upp onödig plats. När jag var på miomöbler med katarina hittade jag jättefina huvudgavlar, det får nog bli sådana. För en gångsskull tänker jag bestämma möblerna.
Tycker att stilen ovanför är jättefin , men tror att det blir för flickigt för min älskade man, eller hur!!?

på väg till.....


På väg till biblioteket med sin nya mössa på.

Vädrets makter har fått fnatt. Det totalt öser ner regn hos oss och har gjort sen igår kväll. Inatt åskade det och blixtrade så jag trodde det var jordbävning utanför. Vi fick snabba oss till bilen när det var en liten regnpaus. Väl framme vid bibblan var det 10 meter till ingången och då började det ösa igen, vi blev totalt genomvåta den lilla biten. Men vi fick lånat nya böcker, ser fram emot sagostunden ikväll med nåt nytt att läsa.
 
En snabbis in på kvantum, det är konstigt att man måste handla varje dag. När jag var mammaledig var vi görduktiga på att storhandla, men nu har vi slappat till oss och handlar när vi behöver, vi får skylla oss själva att det blir så dyrt när vi gör så här.
Nu dricker vi kaffe och tittar på nya Tingelingfilmen vi spelade in när det var premiär på disney channel.

datorhaveri...med mer...

  Min dator har krånglat och jag har inte kunnat komma ut på nätet, men nu verkar det fungera igen!!!
Igår när jag kom hem från jobbet var det fullt hus, Mys kompis Lisa och hennes pappa och lillebror var här för lite lek, de hade lunchat och fikat ihop, papporna och barnen. Senare på dagen blev det en tur till lindex för att köpa en lite varmare mössa till lillfisan. Dagen avslutades med sallad och honungsmarinerade revbenspjäll, mumma...

Nu ska vi iväg till bibblan och lämna tillbaka de böcker vi lånade till My för en evighetsen, fick hem en påminnelse igår, inte bra.....
 Books  Books  Books  Books 



  
Lisa och My sjunger för papporna.


kalas

Igår firade vi Victor som fyllde 13 förra måndan. Mormor och opa, farmor och Johan, ingela, ida och Hugo kom.
Jag hade ju bakat tårta som blev helt okey faktiskt. Victor fick jättefina presenter och var helt nöjd. Nästa vecka blr det mer kalas för honom då resten av släkten kommer.....


kortet är taget i julas..jag har nästan inga kort på Victor som är nytagna, måste få honom att stanna hemma så jag kan fota honom lite, just nu är det bara kompisar som gäller....

bus.....


Min lilla tokfia.....

Efter dagis blev det frisörleken som vanligt, sen kom bästisen Ida och hennes mamma Ingela med plutten Hugo för lite lek och kaffe. Kurragömma och my little pony är roliga lekar just nu.
  

Vi fick även hem korten som de tagit på dagis. Vet inte om jag är så nöjd, tycker inte korten blev så bra, tydligen var det en ny fotograf . Förra året stod barnen på en stol med händerna på ryggstödet och det var jättesött, men iår har de händerna på låren så man ser bara halva armarna, ser jättekonstigt ut. Sen var det en konstig vinkel på My, men jag behåller nog ett ändå, kul för henne att titta på senare......


3 årig frisör, mamma blir fiin....


Min dotter den blivande frisörskan klipper och kammar mitt hår, det är väldigt viktigt att jag håller i spegeln så jag ser om jag blir fiin. Det är favvoleken nummer ett. När P blir klippt får han även ett diadem i håret, vilket han "säkert " tycker om.....hi hi.

webbshopptävling

Det finns många härliga webbshoppar. Har fastnat för en som heter "Broarne - lantlig inredning"¨. Där finns mycket fint, särskilt deras Rice sortiment, de har jättemycket. Är med och tävlar om jättefina matlådor där, tävla du med:
www.broarne.se  


budapestrulle

Idag är det tårtbakning som står på schemat... Hatar att baka men P som är bagaren i familjen jobbar hela dagen så det föll på min lott att baka idag. Victor har ju fyllt 13 år så idag kommer mormor , farmor och farbror med familjer.
Hittade det här receptet , ska nog våga mig på det, får se hur det går, annars blir det en tur till kvantum och den frysta disken......


Budapestrulle



Av:

Typ: Dessert
Kategori: Bakat

 
Ingredienser 10-12 bitar:
  • 5 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 150 g finhackade nötkärnor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1?2 msk kakao
  • 1 påse (50 g) mandelspån
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk (300 g) mandarinklyftor
  • Garnering:
  • florsocker
  •  Så här gör du:
    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum.
    Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.
    Bred ut smeten i en långpanna,
    30 x 40 centimeter, täckt med lätt smort bakplåtspapper.
    Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15?20 minuter.
    Stjälp upp kakan på sockrat papper och låt den svalna under långpannan.
    Dra loss papperet ovanpå.
    Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden.
    Bred på fyllningen. Rulla ihop
    tårtan, utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst. Sikta eventuellt över florsocker.

    sminkutmaning.

    Jag har blivit utmanad av Maggie att svara på mina dagliga sminkrutiner. And here it is!



    Sminkar du dig varje dag?  
    Ja
    , i stort sett. Men inte en full make varje dag.


    Hur mycket tid lägger du på att sminka dig till vardags?
    Oj, det går fort...ca 5-10 min


    Hur mycket pengar lägger du på smink varje månad?

    Olika, från nån 100 lapp till flera 100 beroende på vad jag behöver.


    Föredrar du budget eller lyx när det kommer till smink?
    Jag föredrar lyx. Men använder mycket L oreal , prisvärt. Har en del lancome och clinique också.


    Vad använder du för smink till vardags?

    Förtillfället blir det True Match Minerals från L'oréal, Ögonskugga lancome , Mascara clinique, rouge minerals från l oreal. Läppglans, armens hudsalva från apoteket,,,,hur bra som helst.


    Om du fick välja endast en produkt, vilken skulle det vara?

    Mascara på sommaren och rouge på vintern.


    fredag....äntligen

    Sköna fredag....underbart väder. Imorse när vi skulle till jobb och dagis och My öppnar dörren ut säger hon- mamma, det är damm på gräset. Va, så kikar jag ut och ser att det är alldeles frostigt ute, tokfia. Funderar bara på varifrån asosiationen ( vet inte hur det stavas) kommer från, vad jag vet så har jag INTE det så dammit hemma att det ligger vita lager av damm på möblerna, ha ha...

    Det är tjejträff ikväll med god mat och vin. P får vara hemma och ta hand om markservicen.
    Imorgon hoppas jag vi kommer iväg på hoppis och skuttis, det var ett par veckorsen vi var där nu. På vårat torg kommer mumintrollen  imorgon och hälsar på , My vill gärna träffa LILLA mY, hoppas hon är där.

    Ha en skööön fredag.............
         

    bra insats.....loppis


    stackars liten man.....


    Idag på jobbet ringde det en väldigt förkyld och febrig man, min P. Han frågade om jag någonsin varit så här förkyld som han är nu!!!!

    Naturligtvis har jag inte det älskling......Dom här bullarna är till dig, krya på dig!!!

    panduro

     
    Jag fick sån lust att pyssla, vi åkte ner till vår nya pandurobutik och köpte lite pyssel med hem jag och My. Det blev 3 tavlor till Mys rum och bokstäver som My målade. Hon är ju tokig i bokstäver den tjejen.
     
    Prickarna hjälpte jag till med, annars målade hon hela själv.

    min dotter, en blivande stjärna??!!

    Igår när jag hämtade My från dagis berättade hennes fröken att hon hade bett om att få sjunga på morgonsamlingen. Som om det vore världens enklaste sak ställde hon sig framför dagisgruppen och sjöng, Bä bä vita lamm...Så modig.
    Hon är ju bara precis 3 år!!

    Hemma är det ju en sak när hon hela tiden ska uppträda för oss och helst ska jag oxå filma med kameran, haha.
    När jag gick i skolan hade vi roliga timmen på fredagar, dom hade jag patent på, alltid skulle jag va med på den, vi sjöng och gjorde egna teatrar. Hon kanske blir som mig, väldigt roligt i alla fall.

    Jag själv vid pianot. Tror jag är 2 eller 3 år.

    My förra julen med mikrofonen i munnen, det låter mer då tror hon.

    skärpning hundägare och kattägare

    I det här vackra höstvädret kan man inte låta bli att vara ute. Vi tog en promenad till affären jag My och P. Victor är hemma hos en kompis. På vägen till affären skulle My plocka en blomma och hoppade ur vagnen. Naturligtvis låg det en hundskit precis där hon stod, F*N vad sur jag blir, hennes nya fina skor och byxor fulla med skit.

    Det är samma sak i vår sandlåda i området. Där är det katterna som skiter. Sitter man och gräver där kommer det världens odör fram. Ofta ligger det stora bajskorvar synligt ovanpå sanden.

    Vi har inte en jättestor hall så vår vagn står ibland på framsidan av huset. På morgonen ligger det en katt där i vagnen och sover. Hela vagnen är full av katthår och annat äckligt. Jag tycker att om man skaffar en katt så får man ta in den på natten. Jag har  valt att inte ha katt och vill därför inte att den ligger hos mig och sover på utedynorna eller i mitt barns vagn.
    Skärpning alla djurägare...............

    13 år!!!!

    GRATTIS mitt älskade stora troll på födelsedagen!!!

    söndag

    Har blivit fast i tv 3s Ensam mamma söker..... Det är första året jag tittat på det och är som sagt fast.

    Idag har det blivit mycket lek med min dotter. My little pony slottet är ju en given favvo och det är så kul att höra henne leka dessa rolllekar. Vi har lerat och även där blev det rolllekar med maskarna vi tillverkade. Vi var i sandlådan jättelänge, vi var alldeles genomfrusna när vi kom hem, det blåste rejält ute även om solen kikade fram.
    Nu på eftermiddan cycklade vi hem till min svärmor. Killarna skulle ändå träna karate så jag och My hälsade på henne och fick nybakat bröd och kaffe. Alltid lika gott och lyxigt med nybakat.  
     Coffee  Bread     TV 3 






    om några timmar blir jag tonårsmorsa....


    Victor 1,5 år på en buss i Berlin.

    Nu är det bara några timmar kvar tills vi för 13 årsen åkte in och jag skulle börja föda Victor. Han är född den 13 oktober 21.53. Det tog ungefär ett dygn och var det värsta och bästa jag varit med om.
    Det tog lång tid att bearbeta den förlossningen efteråt. Jag skrev av mig mycket och en av mina berättelser publicerades faktiskt i Föräldrar och barn. ¨

    Tänk att jag ska bli tonårsmorsa i morgon, läskigt och väldigt spännande. Ser faktiskt fram emot det.

    främmande.....

    Vad är det för ord egentligen, låg och funderade på det igår när jag skulle sova. När jag var liten och vi skulle få gäster sa mina föräldrar att vi skulle få främmande..

    Främmande är ju såna man inte får prata med eller ta emot godis ifrån när man är liten, något man är lite rädd för, vill man ha såna på middag??!!'


    När jag för ett par veckor sen skulle lämna My på dagis klockan halv sju på morgonen och håller på att ta ut henne ur bilen , ser jag att min pappa står och slänger glas vid återvinningen på dagisparkeringen. Hej, säger jag. Va, svarar han då. Hej säger jag igen, vad gör du uppe så här tidigt? Jag slänger glas , säger han då och hoppar in i bilen och åker iväg.

    Jaha, tänker jag då, varför kom han inte fram och hälsade på sin dotter eller för den delen sitt barnbarn som han inte sett på två år. Såna saker är för mig väldigt främmande.


    Listan kan göras lång på vad som är främmande, krig, svält, barnmisshandel, osv. Konstigt bara att det är samma ord för att bjuda sina älskade vänner på middag........


    unisex om barnen själva får välja?!!

    ..........Nej jag tror inte det. Visst ska man uppfostra barnen lika och med samma värderingar vare sig det är pojke eller flicka. Själv har jag en av varje kön, visserligen lekte inte Victor med bilar men däremot med monster och pokemon och digimon. Min dotter tycker det är kul om hon kommer hem till någon med bilar och leker gärna med dem, men om hon får välja något i leksaksaffären blir det något rosa eller väldigt flickigt. Någon gång har hon sagt att hon vill ha en traktor, men den ska vara rosa och väldigt söt då. Detsamma gäller kläder. Prinsessklänning står väldigt högt på önskelistan och hon älskar glitter och smycken. Filmen bilar gillar hon ioch för sig, men Blixten i filmen har ju ett utseende som tilltalar både flickor och pojkar, den är röd, ser snäll ut och har stora ögon.
    Jag tror inte det spelar någon roll om man försöker "pracka" på sina barn killsaker till tjejer och tvärtom, de hittar alltid sina favoriter i alla fall.

    Mys favoriter, My Little Pony..


    bort baciller......


    Jag ligger i soffan och surfar och tittar på stjärnor på is. My ligger i min säng och jag hör att hon börjat hosta. Jag hoppas inte hon håller på att bli förskyld igen, då ser de små elakingarna ut så här som angriper hennes lilla kropp. Usch, håll er borta från oss!!!!

    roligt besök


    My har ju saknat sin älskade Elvira ända sen vi lämnade dem igår kväll!!... Idag kom dom med pizzadeg och killarna tog över köket och bakade pizzor. Jättegott. Jag gjorde efterrätt och bjöd på chokladmousse med hallon och hallonglass.
    Tjejerna hade inte så mycket tid för mat men desto mer tid för lek. Det är så skönt att de leker alldeles själva utan bråk och man kan bara sitta med och prata med vuxna nu för tiden, det gick ju inte för bara några månader sen, då var allt " mitt " inte låna ut nånting, det var skitjobbigt. Men nu så!!
      
    Brottning och bus i puffen.


    Vällingstund har guld i mun... Elvira fick Mys välling med hon tyckte inte den var god. Jag bad henne låtsas dricka när jag skulle ta kortet, därav den luriga minen....

    Tack hela familjen S, för en mysig eftermiddag, kväll........

    pastell


    Idag på förmiddan var jag med min kompis Maria och min dotter på torget för lite fika och kika i lite butiker. Jag hade även lovat My en tur till leksaksaffären där hon fick lov att köpa nått idag. Hon valde en rosa Pinky Pie som kan krypa alldeles själv. ( det är en My little ponny häst ) . Maria "lurade"  in mig i en presentbutik och jag fick köpt rosa skålar och underlägg med moln på. Mina barn har även det tyget från Gunilla Axen som gardiner i sina rum, My har rosa som på tabletterna och Victor har grå med vita moln. Jag gillar verkligen det tyget eller mönstret..
    Jag har fått för mig att jag vill ha lite mer pastelliga köksgrejer, typ som i Leila bakar, lovely...!!!

    fredag hela dan

    Sitter just nu med smörgås med saltrulle,, kanske inte så mycket fredagsmys men gott!! Väntar med spänning in Idolfinalen som börjar strax. My somnade som en stock för en halvtimme sen, vi var hos min syrra i götet idag. Vi åkte direkt efter dagis och kom hem för en timme sen.
    Hon var genomblöt av svett efter allt bus med Elvira, de hade riktigt roligt tillsammans. Jag passade på att klämma på Axel så mycket som möjligt , han är helt enkelt för underbar. Tror aldrig jag sett någon som är såå lik sin pappa in i minsta detalj, häftigt..
    Eftersom tjejerna inte ville sluta leka idag så kommer de hem till oss imorgon, vi ska baka egna pizzor, jätemysigt.


    Elvira och My för ganska exakt 2 årsen. Det var räkfrossa på vår alltan i slutet av augusti.

    Tack för en mysig eftermiddag......

    jag vill, jag vill.....

     

    Såg de här härliga bilderna på en butik. Man blir ju tokkär i den affären, synd att den ligger i skövde. Skulle själv kunna tänka mig en så butik, det hade ju varit ljuvligt att komma till jobbet varje dag. Varför vågar jag inte?? Det finns ju ingen liknande butik häromkring och det fattas verkligen inredningsaffärer där jag bor. Tänk att kombinera med ett cafe, där man serverar kaffe i de koppar man säljer, osv. Härliga tanke!!

    lakritstroll

    Skickade iväg min son till macken för att köpa turkisk peppar. Jag var såå sugen på lakrits, det luktar salmiak i vår soffa , tror det är därför..
    Jag har ju varit så duktig i över ett år. Har inte köpt nått godis till mig alls. Ibland har jag smakat av ungarna, men de blir så arga när jag nallar av dem.
    Så nu sitter jag här med min gottepåse och njuter!!!

    sommar eller höst???


    Det är inte lätt att veta vilken årstid det är genom att titta på korten jag tog idag. Det kan lika gärna vara mitt i sommaren. Mina blommor blommar som aldrig förr på altanen.
    Vi körde en favorit i repris och gick ut till lekplatsen efter jobbet idag med Ingela och Ida, och Hugo såklart.
    Tjejerna hade sina cycklar med idag. P . hade pimpat Mys cyckel ytterligare idag och köpt glitterband som man satte på styret.

    Min jordgubbslåda!!! Snart börjar väl jordgubbarna blomma igen...

    mina ungar

    Så härligt väder idag att vi bestämde oss ( jag och My) för att vara ute direkt efter dagis. Vi mötte upp Ingela och Ida och tjejerna hade sina dockvagnar med sig. Ida har som de flesta tjejer en docka i sin vagn. My har sina ungar med, dvs. en groda och en apa. De växer och växer mamma, säger hon hela tiden om sina ungar.
    Efter en stund på lekplatsen där ungarna fick både gunga och åka rutchkana gick vi hem till Ida och Ingela för en kaffe och kex paus. En härlig dag helt enkelt......


    dagens

     Flowers  Flowers  Flowers Idag känns det inte som vi har gjort nånting , fast när jag tänker efter så åkte jag och My till färgaffären efter dagis och köpte en ny pensel så jag kan måla golvlisterna i vardagsrummet. Senare efter en vilopaus i soffan (väldigt viktig efter dagis, då är man ju jättetrött ) åkte vi iväg igen för inköp av 13års paket til Victor. Vi stannade även på lindex och fick köpt några nya tights till Mysan. Väl hemma fick jag mig världens ryck , ville väl inte gå in nu när det är så fint väder och började städa bilen. Dammade och dammsög den. Så jag har ju gjort en hel del idag ändå!!!!!

    Det var pinsamt när jag hade varit på lindex och gick in på en annan affär senare och det börjar tjuta. Expediterna springer fram till mig och kollar mina påsar. Då ser de att jag handlat på lindex och berättar att de har samma larmsystem som dem. De hittar ett par tights som inte blivit avlarmade och jag får snällt knalla iväg till affären de är köpta i och be om att de tar bort larmet. Hon i kassan ber sååå hemskt mycket om ursäkt flera gånger att jag får säga att det är Okey.
    Det var första gången det hände mig.....








    pistagemys

     Just nu sitter jag med min dotter och smaskar pistagenötter. Båda är helt galna i det. Efter att ha varit hemma i stort sett hela dan tänkte jag att vi måste få luft och drog fram cyckeln för en cyckeltur till affären. Naturligtvis kom det en blöt storm och jag tror aldrig jag cycklat så fort i motvind.
    Men nu är vi varma och torra och myser ihop......

    Kanske inte ska berätta det men jag hade ingen aning om att pistagenötter växte som på bilden ovan, alltid lär man sig nått nytt, hi hi

    mio

    Efter katastrofen på ikea åkte vi till mio möbler för katarina skulle ha en skitsnygg ljusstake där. Själv hittade jag två svarta tavellister som jag köpte. P fick borra upp dem bakom soffan, det blev fint. Ska ha lite svartvita foton på, men så länge tog jag vad som fanns här hemma.

    IKEA GOES LOPPMARKNAD :(

    jAG ÄR SÅÅÅ BESVIKEN på ikea .
    När vi kom dit idag gick vi som vanligt varvet på övervåningen. Tyckte dom hade lite rörigt och tänkte att dom möblerar säkert om. När vi kom till köksavdelningen var där fullt av sängar huller om buller och sen stop, man fick inte gå längre, nä, nä det gör väl inget. Vi gick och åt en superbillig frukostbricka istället. Laddad för att köpa mina mattallrikar tog vi hissen ner och möttes av rena rama cirkusen. Där fanns inget annat än förvirrade människor och pallar med det skräp som inte hade blivit sålt de senaste 10 åren. Vi gick längs gången och hamnade i ett tält, där fanns det datorbord, filtar, kuddar och startpaket med porslin och kastruller. Jag frågade en anställd var det andra porslinet stod och hon svara att det bara var 1/3 del som fanns framme och att hon själv inte visste var sakerna fanns.....Andra besökare kom fram till mig och berätta att dom åkt flera mil för att handla idag. Stackars dom, vi har ju visserligen 4 mil till vårt ikea och bensinen är ju inte jättebillig, men det är ändå så att vi kan åka in när vi vill.
    Nä, skäms ikea, det stod ingenting på hemsidan i morse och hade jag vetat hade jag inte åkt in idag..!!

    lördag

     Leaf 2 Godmorgon!!!
    Victor är iväg och säljer GT. Säljer han alla tidningar idag skulle han få biobiljetter av GT.Hoppas det triggar honom lite extra.
    Jag och My sticker iväg till IKEA för lite shopping med Katarina och Emil. Jag " måste" ha nya tallrikar till vardagsmaten, de vi har nu är kantstötta och repiga, dessutom har vi 3 av en sort, 5 av en annan, osv.  Härligt med lite enhetligt i skåpen.
    Det är ju lördag och vädret ser ut att bli fint så jag hoppas på en sköön promenad när vi kommer hem och en god middag.
    Ha en härlig lördag förmiddag........
     Leaf 3 Leaf 1 Leaf Tree 






    ljuvliga fredag

    Ljuvliga fredag....
    Jag är ju inte lika trött som man brukar vara på fredagar eftersom jag var hemma från jobbet igår. Men det är ju lika sköönt ändå med helg.
    Min svägerska kommer om en stund. Vi får passa henne och barnen när hennes man ska montera ihop världens största ikeabokhylla ;) Då är det bäst att hålla sig hemifrån.  Det kommer bli jättefint.
    Min älskling köpte färska räkor förut, så han räknar nog med fredagsmys här hemma ikväll ....
    Skön fredag allihop!!!!!

    just nu...

     Man får passa på att poppa popcorn när My sover och Victor tränar, annars får man inte äta ifred  ;) och de som känner mig vet att jag "mölar" popcorn.
    Sitter ännu en dag och lyssnar på hissmusik på tv4 klockan 20.00. Måste säga att jag är väldigt besviken iår. Tycker inte att det finns nån jag skulle kunna tänka mig att lyssna på efter idol. OM jag måste välja nån blir det nog Lars. Inte finns det någon snygging heller, antingen är de fulla av finnar eller så har de inte ens fått finnar än.........
    Längtar redan efter nästa säsong, hoppas på nått roligare då!!

    fisketur och pyssel


    Efter att ha varit hemma med My hela dan ( en annan historia) så var det kul med lite besök av kussarna Elvira och Axel. Efter att ha ätit och målat tavlor och klippt med den enda barnsaxen som fungerade (varför har man inte två av allt) så var det dags för lite fiskelycka. Jag tror de fick några fiskar av vad jag kunde höra. Det är roligt att tjuvlyssna på dem när de leker.
      

    Givetvis var det roligt även för mig som fick träffa min syrra och klämma på Axel som har blivit så stor och duktig på att krypa.

    spagat

    Vad roligt det var när jag hämtade My från dagis idag. Alla småtjejer skulle visa sina konster och gå ner i spagat för mig. Dom frågade om jag kunde gå ner i spagat, nej, inte längre sa jag. Men Mys pappa kan det sa jag.
    Då ser jag Mys två fröknar kika fram från köket, va, kan han det??"  Ja, sa jag det kan han, han tränar ju både karate och tae kwon do. Då måste han visa det när han kommer nästa gång sa de då.
    Får de vad min käre make tycker om det, hi hi.

    den 13:e

    Idag är det 13 dagar kvar till den 13:E oktober då min älsklingsson föddes fredagen den 13 :e för 13 årsen......


    Kortet är taget 13 december och är mitt favvokort på Victor.

    RSS 2.0