ledig UNDERBAR valborg...........

Ja, idag hade vi halvdag på jobbet och jag passade på att ta ledigt........Jag och min lilla tokfia åkte hem till lillasyster för att bli ompysslade med våfflor och kaffe och lek hela dagen med Mys kusiner.  Varmt och skönt hade vi det med, inte fy skam!!!
Min syrra har gått en sykurs och hade sytt likadana kjolar till våra döttrar..sååå söta och den kommer användas mycket. MILJONER TACK!!

Så här söt är den och jag har snott bilden från syrrans blogg utan att fråga om lov ( hoppas det var okey?!! )

När mannen i huset kom hem från jobbet lämnade vi barnen i hans våld och åkte iväg till jordens inredningsbutik!! Det fanns helt enkelt för mycket fint och jag blev helt förvirrad och kunde inte bestämma mig för vad jag ville ha, tillslut kom jag ut med en matta från RICE !!!  Vi passade även på att köpa en present till någon som fyller år snart, när tjejen i kassan skulle slå in paketet tog det en evighet!!   Vi hade hunnit åka jorden runt och tillbaka igen innan hon blev klar..

När vi skulle åka hem jag och My skulle nog resten av världen det med!!!  Det tog två timmar att komma hem, normalt tar det 35 minuter, men idag skulle nog alla till sina stugor på öarna runt där vi bor, visserligen stannade vi på ica maxi för att handla grillmys till kvällen men det tog inte mer än 20 minuter.  åhhhhhhh.

Men det spelar ingen roll...för vi har haft en underbar dag hela dagen och nu sitter vi mätta efter grillningen och vinglaset är halvtomt. Det märkliga är att jag skulle ta fram en flaska vin till middan och upp dyker det ett gammalt spanskt vin från 1999!! Vad det kommer ifrån vet jag inte, men gott var det...Det är nästan så man skulle tro att jag aldrig städar i skafferiet men ni som känner mig vet att nått sånt skulle ju aldrig hända, märkligt!!!

mina nya vänner..........


Idag köpte jag mig en ny cyckel....den gamla hade rullat sin sista meter någon gång för längesen egentligen, men den har varit mig trogen och skjutsat mig dit jag har velat.
Den nya ser ut som ovan men är svart istället för röd, den gamla var röd och ska man ändå byta vill man ha en ny färg!!
Sjuväxlad är den med, så nu blir det inte lika jobbigt att ta sig hem från jobbet då det bara är uppför hem...

I söndags köpte min kära man ett par löparskor till mig, de gamla hade jag ärvt av min mamma och det var nog inte den bästa kvalitet på dem, P tyckte att jag klampade när vi var ute på powerwalk och mina vrister tyckte inte heller om dem.

Nu finns det liksom ingen återvändo.....med en ny cyckel och ett par fräscha löparskor........here i come!!!

gröna fingrar............



Hela helgen har vi fixat och trixat hemma på alltanen...Högtryckssprutan har varit framme och vi har planterat lite blommor i krukor. Nya dynor är inköpta till utemöblerna, det blev svarta tjocka dynor. På kvällen var det dags för vår egen premiärgrillning, alltid lika gott.......

hua...vilka stora djur......



Dessa enormt stora älgar har vi bara några meter ifrån huset....Jag tror de har bosatt  sig vid bäcken som rinner utanför oss.Lite läskigt är det på morgonen när jag går till bilen som står vid bäcken, vill ju inte stå öga mot öga med en älg!!!
Det konstiga är att man vet ju att de är stora, men änå blir man lika förvånad över storleken varje gång man ser dem!!
Min kära man satte sig i bilen och tog kort på älgen.....

frånvarande........

Jag har varit usel denna veckan på att blogga......men det har varit sååå fint väder och vi har gjort så mycket. Dessutom har jag börjat med riktig powerwalk på kvällarna när lillfisen sover, har inte varit hemma förän vid halv nio på kvällarna, men skönt är det!!!
Nog med ursäkter.....................



Det är så skönt med vår och att man inte behöver en massa kläder på sig underlättar när man ska gå ut med barn, särskilt sådana som börjar bli lite trotsiga  ;)
Vi åkte ner och skulle köpa nya skor till My, jag hittade sååå fina röda skor, men trollet hade fått för sig att hon skulle ha skor som blinkade,,,,pust och stön, det var bara att ge med sig och hem kom vi med ett par rosa blinkande gympadojor, inte vad jag hade tänkt men My är stolt som en tupp och det är ju huvudsaken!!!!!
En annan favorit sko är hennes crocs i ballerina modell, då hon just nu leker mycket ballerina och ska ha håret uppsatt som en ballerina.

trädgårdsfix.........

På lördag ska det bli strålande sol och varmt, så min tanke är att vi ska greja utomhus och tvätta staket, kanske plantera några blommor, grilla på kvällen och få lite fräknar på näsan!!!

Skulle vilja ha en hängmatta, den här var ju cool, kostar bara 16.600 kr, som hittat ;) Nej för de pengarna kan jag ju faktiskt åka utomlands istället, lååångt bort...



Den här var ju oxå häftig!! Fast den skulle nog ta upp hela vår altan, vi bor ju i radhus....



Det får nog bli en gammal hederlig hängmatta, ska bara övertala min älskade man att det är en bra ide!!!!

crazy lovely girl.........

Min dotter skulle förklara för sin farmor i helgen vilken bok hon ville titta i...De hade precis kikat i hennes babyalbum.
Hon börjar puta med läpparna och förklara och när inte farmor ändå förstod drog hon i sär sina läppar med fingrarna och visade, farmor fattade fortfarande ingenting...Precis när min dotter nästan började gråta hittade hon boken alldeles själv, vilken lycka !!!!
Det var boken När ett barn blir till av Lennart Nilsson som var föremålet. Hon älskar att kika i den.


Det här embryot på två veckor försökte hon efterlikna!!!  Hur lätt var det för stackars farmor att förstå!! Crazy girl, men hon vet vad hon vill !!!!

nu tar vi till det tunga artilleriet...karate My!!



Kom aldrig mer hit era dumma baciller....
My har sin brors karatehjälm på!!

När jag hämtade My igår från dagis var hon på värsta humöret...gnäll hela dagen och jag tog tempen säkert 4 gånger, tänkte att nu är nått på G men det var aldrig nån feber..
Vid tio i går kväll hörde jag henne från min säng, när jag kom upp satt hon i sängen och sen kom kräkset...nästan 40 graders feber,( mina barn spyr när de får hög feber )
oh ....
Nu fick vi lov att vara friska i några veckor och jag trodde i min enfald att det var slut på bacillerna, men de envisas, vi får hoppas att resten av familjen håller sig friska och att lilla trollet snart blir frisk..vi har laddat upp med nya pysselböcker  för morgondagen så det blir nått kul för henne...stackars liten!!

tänkvärt..........

Vet du egentligen vad du tvättar och smörjer dig med?
Det är svårt att skilja mellan de produkter som verkligen är naturliga och de som bara påstås vara det. En vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter är mineralolja (andra namn är petroleum, vaselin och paraffin). Detta gäller också "naturliga produkter", "naturprodukter" eller "örtkosmetika".

Mineraloljan blockerar mellan 40 och 60 % av hudens porer, vilket försämrar hudens naturliga återfettning. Det är därför du blir beroende av t.ex. cerat för att fetta in huden.
Det lömska är att det känns bra för stunden. 
Andra användningsområden för mineralolja är till bilmotorer och som symaskinsolja.

Sandra Kleinaus studie från 1993 visar att paraffinolja lagras i kroppen och kan ge ledgångsreumatism. När hon strök mineralolja på huden på råttor, så visade det sig att huden tog upp mineraloljan.

Mineralolja (råolja) bildas i en nedbrytningsprocess långt ner i jorden av dött växtmaterial. Namnet till trots finns det inga mineraler eller vitaminer. Det är ett helt dött material och därför finns det inget av värde däri, för huden att ta upp.
Mineralolja är skadligt för såväl djur, natur som människor.

Vegetabiliska oljor bildas i den uppbyggande livsprocessen hos växter. Oljorna bildas i frön och frukter. Ur fröet utvecklas en grodd, som får näring från denna olja. Alltefter vilken art växten tillhör, förekommer oljan i grodden, fröet eller hela fruktköttet.

Till detta kommer att många syntetiska ingredienser, t.ex. syntetiska tensider och parfymer, har sitt ursprung i mineralolja. Räcker det inte med att vi utsätts för avgaser och luftföroreningar? Ska vi också smeta in huden i produkter som tas fram ur råolja?


Det finns flera olika namn på ämnen som tas från mineralolja:
Ozokerit (ingår t.ex i maskara), Polyisobutene (ingår t.ex. i lipgloss), Mineral Oil, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Paraffin, Mineralolja, Petroleum, Paraffinum, E 905.

Se efter i badrumsskåpet - vad innehåller Dina hudvårdsprodukter?
(Om dom överhuvudtaget är innehållsdeklarerade
)


aStRiD hErE wE cOmE..........


Nu har vi bokat in oss på ett hotell igen....fast den här gången är det barntema, Astrid Lindgrens värld, here we come...
Vi ska inte åka föränns i juni men det känns skönt att ha bokat så vi vet att vi får plats på hotell, är inte jättesugen på stugcamping med städning och matlagning och allt vad det innebär...
Vi åker med ett par vänner som oxå har barn och vi längtar redan, mest My tror jag. Det blir att introducera lite nya figurer för henne så hon vet vilka vi ska besöka!!!

      


len som en babyrumpa...........

Just nu går jag omkring i min lilla bubbla.....
Jag är mjuk och len och har haft en underbar helg!! Den vita morgonrocken och tofflorna har varit min klädsel det senaste dygnet och med mina nya ekologiska hudkrämer till ansiktet som pricken över it.
Vi har blivit masserade och skrubbade från topp till tå  och även en härlig ansiktsbehandling fick vi.
Vi har ätit såå mycket god och nyttig mat, bara fisk och skaldjur och vitt vin. Både själen och kroppen har fått näring...jag är happy!!!!!
 

Bilden till höger är tagen från vårt hotelrum imorse när solen var på väg upp. Utsikt över västerhavet..



Matsalen!! Allt var så himla rent och snyggt och såg ut att vara ganska nytt..
Man kunde gå och hämta te och kaffe eller frukt , småkakor, vatten och jouice precis när som helst.. V i kommer absolut åka tillbaka, längtar redan efter mer rosa moln och romantik...........



godmorgon..........

Det ät bara jag som är vaken...kan inte sova.
Jag är lite stirrig över att lämna min My idag för första gången över natten. Känner att jag borde vara med henne när jag ändå är ledig. Jag vet att jag är knäpp men det kan inte hjälpas.

Vi åker till Smögenshavsbad idag för lite vårstädning av oss själva och det ska såklart bli jättemysigt, har ju längtat jättelänge efter det, och finns det något som slår hotelfrukostar?!!!

Igår var vi bjudna på grillmys hos våra vänner, första grillmaten i år och det var såå gott, lite vin och trevligt sälskap är aldrig fel.
Nej , om jag ska ta tag i den där diskmaskinen som är full och packa ihop allt jag ska ha med mig , åka och handla mat , och bädda rent i sängarna för svärmor och barnen , det är liksom inte bara att sticka iväg hur som helst!! klockan tio åker vi och jag tre timmar på mig att bli klar....puh..


min vän lady............



Jag var nere i färgbutiken förut och köpte mig en ny vän... Den gamla hade blivit lite seg och började att bli torr. Jag gick loss på Mys hyllor hon har ovanför sängen och vidare ner i hallen.
Har man som vi hemma, i stort sett bara vitt så behöver man bättra på emellanåt, det slits och nötts och särskilt i hallen och trappan.
Jag älskar att gå i färgaffärer, särskilt när jag är mitt kreativa jag, det kliar i fingrarna och hela kroppen ibland och då måste jag få utlopp för det, tavlor har jag ingen mer plats för hemma nu så då får det bli lister och bruna hyllor som får sig en omgång..  =) 
Senare ska jag ta tag i alla fönsterkarmar i huset, sovrummet ska få sig lite nya tapeter på väggarna, men det blir lite längre fram , om några veckor när jag bearbetat min man lite, det är han som är tapetguden hemma och jag som håller i målarpenslarna.......


annandag påsk................

Idag var det första dagen på hela påskhelgen som P inte jobbade... Därför var det mysigt att ta en låång promenad och vi var ute och gick i två timmar.


Vid Mariagården finns det får som precis har fått lamm, de var bara tre dagar gamla och såå söta, naturligvis var vi tvungna att kolla in dem.


Fåren är alldeles nyklippta med, bara för några veckorsen var de fulla av ull och hade jättetjocka magar med små lamm i, nu ser de så taniga ut..


Efter dagens middag blev det lek och bus med kusin Ida och vi blev bjudna på cheesecake som svärmor bakat, himmelriket.....



De första vitsipporna plockade vi på väg hem från Ida och de står nu hemma och ger vårkänslor..

Nu ligger vi i soffan och softar med en film som precis börjat...........

härliga helg...........




Sådana här bilder blir jag såå inspirerad av, men när jag ska greja hemma blir det aldrig just den här stilen, men jag älskar den....i mitt nästa hus ska det finnas plats för en sådan här sinnesro...


Den här helgen har ju varit fantastiskt härlig med all sol ,god mat hos vänner och familj.. Det känns hemskt att den är slut. En ny vecka som faktiskt bara är 4 dagar dock och sen bär det iväg på spa när jag tänker efter...

På påskafton tillbringades eftermiddan hos Johan och Ingela med god mat och trevligt sällskap, innan vi gick dit var jag och My ute på vår baksida och bara njöt av solen, jag låg i bara ett linne och läste tidningar medans My sparkade runt på sin cykel, härligt.

På påskdagen var jag hemma i gamla Lindome hos min mamma och opa och min syster med familj och lillebror med flickvän var oxå där.. Vi satt ute och åt en supergod påskbuffe och det var såå varmt. My och kusin Elvira målade altan med vattenfärger och busade mest hela dagen.

En härlig helg !!!!!!!!!!

glad påsk.........



Idag önskar jag alla glad påsk!!!!

Påskharen har varit hemma hos oss nu på morgonen och det leks för fullt med det nya tälthuset haren kom med, några godisbitar från ägget har oxå slunkit ner och nu väntar vi in värmen på framsidan så vi kan ta fram cafebordet och stolarna där.
Senare i eftermiddag är vi bortbjudna på middag och lek, ska bli mysigt..........


långfredag som blev kort.........



Igår var det givet att påsksminket och påskkläderna skulle på!!! Kan tänka mig att det blir sminkning hela helgen ;)

Igår trodde jag att det skulle bli en riktigt lång fredag då P jobbar hela helgen och alla andra vi känner är iväg på sitt. Sen pratar jag med min syster och det bestämms att de kommer hem till oss....Såååå härligt och My var överlycklig.

Vi åkte iväg till torget där det var trollerishow  och åsneridning för kiddsen, fika på favvokafet och jättemycket sol, härligt.

  



skärtorsdag.........



Snart kommer påskharen hem till oss och idag var vi och hjälpte honom på traven med lite inköp..
Vi var också och hjälpte svärmor med påskhandlingen, det blev  både besök på handelsträdgården och i mataffären.

Dessa blommor med sommarkänsla fick följa med hem och förgylla köksfönstret....

Min bukett.............



Den här vackra buketten fick jag av P när han hämtade mig efter jobbet igår.....
Vi hade sagt att vi inget skulle köpa på vår bröllopsdag eftersom vi istället bokat in oss på spa hela nästa helg, så det var en vacker överraskning.!!

Vi packade ihop filtar , kaffe och saft till barnen och åkte och grillade korv vid havet, helt fantastiskt skönt att äta kvällsmat ute i naturen .
En härlig eftermiddag helt enkelt.......

dagens rensning...........

Jag har tillbringat hela eftermiddan med att rensa och städa mina garderober och min byrå. Det känns skönt nu efteråt men jäklar vad rörigt det var. Dessutom hittade jag en del kläder jag glömt av =) V i har ju inte de största garderoberna heller så det var skönt med en utrensning, jag hoppas kunna hålla det så här fint ett tag nu!!!



Så här skulle vara en dröm att få ha......i mitt nästa hus kanske!!!??...........


Eller som Carrie i sex and the city......dream on!!

vår dag imorgon..........



Imorgon är det vår dag....vår bröllopsdag.
Vi gifte oss i köpenhamn för tre årsen, tänk vad tiden går fort!!!  Egentligen har vi varit tillsammans en evighet men det känns verkligen inte så och det är väl det som gör att vi fortsätter tillsammans, att varje dag är en ny dag med nya utmaningar och mycket kärlek.............LOVE YOU...

                                                                                      
 

idag har vi handlat........



Dessa pepejeans i ljusblått köpte jag idag och jag är mer än nöjd.......

Det hela började med att vi skulle kolla på dynor till våra utemöbler men vi hamnade  på nått sätt på torget och båda jag och P köpte nya skor, My fick en cykelhjälm och sen köpte vi jeans till oss båda ..knasigt!! Det hela avslutades med en kopp kaffe på fiket .  Man får passa på när mannen är på shoppinghumör =)

lovely helg........

Oj, vilket väder vi haft i helgen, därav bloggfrånvaron, sol både lördag och söndag, härligt.

Jag och My åkte på shoppingtur på lördagen, vi åkte tidigt så vi kunde njuta av resten av dagen hemma. Det blev två jackor till mig, en jeansjacka och en annan svart jacka.  Till My blev det en prinsesskjol och en jättesöt blus.
Vi fick även med en ny familjemedlem hem, Välkommen prickis till oss...........


Fisken heter prickis för den har en svart prick mellan ögonen.

Resten av dagen spenderades i solen på altanen eller bakom My på sin sparkcyckel som vi tog fram ur förådet.
Hon har sparkcyklat sig fram varje tillfälle som getts den här helgen och älskar det...


Här har hon på den nya prinsesskjolen också...

Imorse tog jag och min kompis Maria och My en promenad ner till torget för lite 11 kaffe och en god smörgås.
Jag plöjde igenom alla våra skoaffärer och konstaterade att det är vita tygskor som gäller just nu, får åka och köpa mig ett par då jag inte har ett enda par vårskor utan klack och med alla våra promenader kan ju det vara lämpligt med ett par utan klack. Mina favvostövlar gick sönder i dragkedjan igår så nu är det kris......

På vägen hem från torget stannade vi och plockade påskris, dags att pynta.....
Jag och My har påskpysslat nu på eftermiddan.


Dessa söta kycklingar har vi målat och jag satte några i lampan och några i riset.


Krukkaniner som vi pysslat ihop...Panduro är perfekt då de har färdiga pysselkit att köpa som passar till barn...



Dessa gula ägg köpte vi på indiska igår, My gick " bananas " när hon såg dem och gick helt enkelt inte ur affären utan dom, jag hade siktat in mig på några andra men tydligen vinner mest gnällig i vår familj så därför sitter dem nu i vårt ris....



Nu ska jag gå och lägga en väldigt trött tjej..tror hon är övertrött efter all tid utomhus den här helgen....


godmorgon..........

Det är disigt ute men de har ju lovar att det ska klarna upp i eftermiddag så då litar jag på det och tar med min dotter till torp för lite vårshopping på förmiddagen.
Jag har i ett svagt ögonblick igår lovat My att vi ska köpa en fisk, en guldfisk, det är typ det enda djuret vi klarar av att ta hand om , så det blir ett " mission" idag.


ny lek.......



Den här tågbanan köpte vi till My för ca två årsen och den har åkt fram och tillbaka några gånger i lådan men aldrig varit riktigt intressant förräns nu!! Det leks med den varje dag och i morse åkte P och My ner och köpte en batteridrivet lok, lyckan är  total här hemma.......


hurra....det är vår!!!!

Efter jobbet tog jag fram en filt och la mig raklång på altan i bara ett linne...tänkte att min kropp behövde lite sol,vi har ju lä på baksidan så det var  såååå underbart och varmt. Efter en stund  fick vi ett ryck jag My och P och packade en picnick väska och drog till hawaii, vår badplats för lite vårkänsla och havsutsikt, det var så härligt att gå bland snäckor och tång och känna lukten av vår...
 
Mitt lilla troll med ryggsäcken full av fika.....  tjörnbron en solig vårdag...



Med utsikt över stenungsund drack vi kaffe och saft........

Men innan vi stack ut på picnick åkte vi till blomsteraffären och köpte årets första penseer och en ny jättestor cementkruka. Så imorgon blir det bortplockning av pulkor och fram med vårblommorna, ska plantera blommorna då, nu är det dags för kvällsmat och välling och nattning av busfia...............

RSS 2.0