picknick........

Idag var det lyxigt efter jobbet....min kusse packade fikakorgen med kaffe, kakor och frukt, det ända jag behövde göra var att sätta mig själv och My på cykeln och cykla upp till groddammen.  Vilket väder vi har haft idag, superskönt.
 

 


kreativt kaos fortsättningen.............

 

Det är här som vi får sova inatt, på vardagsrumsgolvet. Det kan hända att jag är lite trött imorgon på jobbet men då vet ni varför!!!!

My tyckte det såklart var fantastiskt mysigt att vi har madrasser i tvrummet, så fantastiskt att hon var tvungen att klä av sig nakenfis och krypa ner mellan lakanen...
I sovrummet har det nu spacklats och slipats, tre vita våder tapet är uppe.......fortsättning följer.


kreativt kaos..........

 

Så här skitkul har vi det....river gammal tapet. Har hittat en grön tapet och en gul med bruna blommor på. Härligt.



Fortsättning följer....................................


virkat.........

Det är ju väldigt trendigt just nu med virkat både i kläder och inredning och särskilt inredning. Man kan ju köpa virkade lappar till och med på ikea just nu.
Äldre har ju virkade dukar under allt, prydnadssaker , blomkrukor, you name it....min farmor är inget undantag. Hennes väninna virkar och virkar och virkar, vilket har resulterat i att hon har en uppsjö av virkade dukar hemma.
Idag fick jag botanisera bland dessa skapelser och jag valde med mig en större rund virkad duk till soffbordet.
Jag trodde aldrig att jag skulle bli glad för en virkad duk , men nu när man ser det överallt tycker jag det är snyggt.....


lördag hos farmor.........

Idag har jag och lilla Mysan varit i götet för att hälsa på min lilla farmor...Det senast året har vi inte setts så mycket, jag har inte vågat hälsa på då jag och My har haft halsfluss 5 gånger tillsammans sen i februari. Är rädd att smitta farmor då hon blivit  gammal. Men nu har vi varit friska ett bra tag så då passade vi på att träffas.
Vi fick oss ett ryck och farmor ville ha hjälp med att möblera om i ett rum, så jag har flyttat om byråer och torkat golv för henne.
Vi fick god fika också, vad det är konstigt, hemma hos farmor smakar kaffet alltid sååå gott, man får tunna kaffekoppar att dricka ur, hemma blir det oftast mugg man häller upp kaffet i, men tunna fina kaffekoppar är ju egentligen oslagbart, man dricker ju i ock för sig säkert 4 koppar istället för en mugg men det är det värt.

När jag var yngre var jag jättemycket hos min farmor och sov ofta över, på morgonen hade hon alltid dukat fram färska frallor, bregottsmör, saltkött och en kopp te. Tet serverades i stora koppar också lövtunna som kaffekopparna, tror inte jag sett det någonstans nu, ska faktiskt kolla det, blev sugen på att ha sådana koppar....

Nu har vi precis kommit in efter en stund på lekplatsen med familjen M. My sitter och knaprar lördagsgodis och jag tar igen mig en stund i min skööna fotölj, härliga lediga lördag.....



Den här fina tekoppen hittade jag hos indiska..kanske värt ett besök dit!??

Nu är det fredagsmyyyys........

Ja den sången går varm här hemma idag , fredag är den nya lördagen tror jag, allt är liksom extra mysigt.



Hämtade lillskruttan på dagis efter jobbet och när jag  berättade att vi skulle åka och handla fredagsmys, ja då blev hon så här glad.....



LYCKA!!!!

Min lycka består av att jag hämtat våra tapeter idag, är verkligen nöjd, sen kom jag att tänka på figurerna på tapeterna, tänk om min dotter undrar vad personerna på tapeten gör, vad svarar jag då??!!  hmmm.
De är i alla fall snygga.

Ikväll blir det idol för mig, ska bli spännande att se vilka som går vidare, hoppas inte på Durna, klarar inte av att titta på henne, annars spelar det inte någon roll.

Trevligt fredagsmyyys på er alla!!!!


flätad.......

Dagen igår gick i ett....ibland undrar jag var tiden tar vägen!! Men en stund i min fotölj hann jag med.
My ville leka frisör så jag ställde upp som kund, det hela slutade med att jag hade hela håret fullt av flätor , inte gjorda av My utan av min man!!!!



På kvällen var jag bjuden på ljusparty igen hemma hos min vän Maria. En himla massa härliga dofter av ljus och god morotskaka till kaffet, i like.....


nya tapeter.......



Vi har beställt nya tapeter till sovrummet. Boråstapeters kollektion linne har denna tapet som om man tittar väldigt nära ser väldigt porrig ut. Från håll ser det ut mer ut som en blommig tapet, lite kul tycker jag och passar i alla fall i ett sovrum. Denna ska vi ha på väggen bakom sängen. Resten av rummet får en vit tapet även den från boråstapeter...
Älskar att inreda och göra om hemma, vårt sovrum behöver definitivt en uppfräshning på väggarna,det var nog 10 årsen vi tapetserade där inne och det var det första rummet så vi var väldiga nybörjare.
ÅÅÅHH, längtar efter att sätta igång, men det blir nog först om ca tre veckor, så tapeterna får ligga här hemma och bara reta mig...


på bibblan....



Jag och Mysan åkte till biblioteket idag efter jobb och dagis, tyckte det passade bra i detta höstrusk som det är dag.
Hur mysigt som helst att sitta där och bläddra i sagoböckerna och få ta med de bästa hem tyckte lillan.


mys med ny jacka....

Kommer ni ihåg känslan när man var liten och fick en ny vinterjacka!!  Man ville verkligen ha den på hela tiden och det var så mysigt.
My hade den känslan idag i sin nya fina vinterjacka.


Jag tog kort på lillan förut men på nått konstigt vis vill de bilderna inte laddas upp på sidan, men hon låg i soffan med sin nya jacka på och en stickad filt över sig och bara mööös. Lycklig..

( tack annalill för att Mysan fick ta över jackan )


what a day.......

Den här dagen har varit den längsta på länge i positiv mening, vi har hunnit med så mycket.
Dagen började som ala andra söndagar med dans för Mysan. Vi var verkligen kaffesugna så ner till torget för räksmörgåsar och kaffe efter trollet dansat färdigt. Man märker att hon gör av med massa energi under dansen för hon är verkligen hungrig efteråt.
På lindex hittade jag den sötaste jeansklänningen till My, egentligen skulle vi bara ha kalsbyxor och leggins till henne , men det är ju så där när man ser alla söta klänningar  ;)

Hemma har vi tagit in alla utemöbler, nu är det höst, Mysan har lekt med grannpojken medans vi har grejat ute, vad skönt det är att kunna greja medans hon leker med kompis ute, det är lyx tycker jag.

OCH, var tog den fina höstsolen vägen!!???
Vi skulle grilla korv vid havet tillsammans med min kusse och hennes kidds nu i eftermiddag, solen har ju lyst i flera veckor, men inte idag när vi bestämt oss för lite eftermidagsmys, så typiskt. De fick komma hem till oss istället för lek och bus, korven tar vi en annan dag..........



Vad svårt det är att ta kort på sig själv..hahaha


tjohoooo.

Tjohooo, det är freedag igen.  Min dotter har precis upptäckt den värsta låten Svenne Banan, litee sent . Först fick vi stå ut med den i våras och nu spelas den här hemma eller sjungs av My. Hemskt!!!

Jag har precis kommit hem från jobbet , där fick jag värsta rycket idag och började röja ur ett förråd. Vad skit det har samlats på genom åren, jag lovar , jag slängde en hel svart säck med plastblommor, det fanns blommor för hela året, vår, höst, sommar och vinter, det är det fulaste jag vet med plastblommor.....men nu är det så fiint, jag såg till och med att vi hade ett fönster inne i förrådet, inte illa.

Nu när jag kom hem såg jag att det var inköpt goda fredagsräkor och några nya hyrfilmer, jag gissar att det planeras mys för ikväll.


en liten tripp........

Jag frågade min lilla mysan idag efter dagis om hon ville ta en tur till IKEA , gissa om hon blev glad!!!  Hon är bra lik sin mamma..  ;)



Mitt älskade lilla troll!!!!

Vi var även förbi hemtex en sväng , vi hade spanat in några lampor de har där som jag köpte idag, de har ju även sådana där magiska handdukar som ligger ihopressade som en liten puck. Varje gång vi har varit på Hemtex har det följt med en sådan puck hem och idag var inget undantag...hon gillar verkligen dem, man lägger dem i vatten och så sväller de och blir stora, helt fantastiskt tycker mysan.
Problemet är ju bara att, var ska jag ha dem sen.????  Handdukarna har olika texter och tryck och jag gillar inte att hänga upp olika handdukar i badrummet, dessutom är de av väldigt tunn kvalitet.
Men köp dem inte då tänker ni säkert, ahaa jag vet, men kan det glädja dotra min och jag får kika i affären i lugn och ro så är det värt de 25 kronorna de kostar. 

Har ni föresten sett kändisdjungeln???  vilken skit, tycker jag. Ändå kan jag inte låta bli att titta litegrann. Ungerfär som med handdukspucken, vilken skit, men de följer ändå med hem..

shit........

Trodde verkligen att jag skulle dö en stund på jobbet idag......
Skulle bara sätta in en vanlig kontakt i ett uttag, kontakten tillhörde ett vattenbad vid serveringen,sen hörde jag bara en knall och ett ljussken kom och jag rycker undan handen och känner efter om jag fått en stöt vilket jag inte hade fått. Min arbetskompis står brevid och ser allt och sen frågar han , vad har du på handen??!!!
Jag kollar och upptäcker att den är helt svart . Det börjar värka i handen med. Jag har alltså fått en jäkla smäll av explosionen av kontakten, blåmärken har börjat dyka upp på handleden också, tänk om jag då fått el genom kroppen med, shit....Jag var väldigt skakig ett tag, fick nog en liten chock.

Annars är allt bra, solen skiner och på vår baksida har det varit riktigt varmt, härligt att kunna ta en kaffe ute och lillan springer och leker med grannpojken...i like.

mama mia,,,,,,,,,,,

Ja, här hemma rullar mama mia filmen på som vanligt, lilltrollet älskar abbalåtarna totalt och jag håller med, den filmen är bara så bra!!!

Imorse lyssnade jag på radion på jobbet, bandit, det var en man,[ tror jag] som berättade om hur tidigt han är ute för att köpa julklappar. Redan i februari var han klar med alla köpen, på så vis slapp han stressa vid jul.
Programledarna frågade om han hade många att köpa till eftersom han var ute i så god tid, ja, jag har två söner och två barnbarn, alltså fyra personer....my good, vissa har ju helt tappat det här med decemberkänslan .

drake it is...............

Att flyga drake är kul, bara det inte är vindstilla, snöret trasslar sig och gräsmattan är full av svamp, det går i och för sig att springa på asfalten med, men det gör mer ont ifall man ramlar!!!!



hur gör jag nu??



Trassel och trassel.......



Glad skit ändå!!!


ute dag.........

Vi har verkligen inte varit hemma mycket idag....

 Dagen började med lillfisens dansskola funky kids, efteråt tog vi en fika med min vän lillemor och hennes dotter som oxå börjat dansa.
Sen har dagen gått i ett med promenader, middagsdags och en tvåtimmars race på lekplatsen med mys kusiner.

Just nu ligger det kronärtskockor i kastruller på spisen. Läste lite inlägg ifrån  september 2008 och såg att vi åt kronärtskocker ungerfär samma tid då, höstens gröna favorit.....



Bilden är från förra årets kronärtskocks säsong..


fingerfärg........



Jag köpte fingerfärg idag....tänkte att det var kreativt och bra för lillfisen. Det var säkert kreativt och bra också, bara det att jag fick städa heeeela köket efteråt. Inte bara köket föresten, lilla toaletten var full av färg i hela handfatet efter att hon tvättat av sig om händerna, dessvärre glömde hon resten av kroppen som var ganska färgrik, hon hade målat nakenfis.

Jag hittade en jättegammal ram jag fått av min farmor, den har nu fått ett lager vit färg på sig och väntar på ett lager till, tänkte rama in de små söta handavtrycken jag fick my att göra .

ett år snart........

Snart har jag varit tonårsmamma i ett år, bara en månad kvar....Kan inte påstå att det har varit direkt omvälvande eller jobbigt på något vis!!
Det känns snarare lättare. Vi har ju bara ett barn att dra runt på, den store vill ju aldrig följa med sina föräldrar, han är inte direkt intresserad av kläder även om vi har köpt massvis det senaste året, han växer så fort. De kläder han har däremot är han mycket noga med att det ser bra ut .  Bara det finns mat på bordet, rena kläder, en varm säng och tysta föräldrar så är han nöjd. 
Då är det nog jobbigare att vara småbarnsförälder faktiskt, till en liten trotsig fyraåring..

Vi har idag varit i uddevalla för att kika på en present till den stora, han önskar sig en ny dator. Inte vilken dator som helst utan värstingdatorn, den som går att spela wow på, bygga om och byta grafik kort på. Den går loss på ca 7000 och då är det bara datorn utan tillbehör, skärm har han ju redan som tur är......

Nog är det lättare med större barn, men de är också dyrare i drift.



lovely...........

Yes, solen skiner, det är fredag igen, härligt, ingen i familjen ska jobba i helgen. Har nästan precis kommit hem ifrån jobbet, fick jobba över en liten stund och sen cykla hem i den här värmen...På morgonen är jag fullt påpälsad , inga vantar dock men det hade egentligen behövts klockan kvart över sex på morgonen. Sen när man ska hem är det inte roligt att cykla enbart uppför i långa byxor och solen som värmer..

Vi fick handsprit till jobbet idag, jag har placerat ut dem lite överallt, på salladsbuffen, vid början på linen där brickor och bestick står och vid kaffemaskinen...nu hoppas jag att alla mina gäster tänker på att använda dem så jag inte får SVINIS, det vill jag inte....

På apoteket har det inte kommit in någon handsprit än, P var där en sväng för att kolla idag, men jag har spritat mina händer så mycket idag att det nog håller för hela helgen, behöver nog inte ens öppna någon flaska med vin ikväll.........


skärpning.....

Ja, jag vet, jag har varit usel på att blogga den senaste tiden, ska verkligen skärpa mig!!!!
Var nere en sväng på vår Ica butik förut för att hämta ut ett paket och köpa tvättmedel..
I kön till kassan var det en man bakom mig som nästan stod på mig, det är bland det jobbigaste jag vet, folk som flåsar en i nacken, särskilt i dessa influenstider också!!  När människor försöker komma fram till kassan genom att putta på en, hallåååå jag kan inte gå längre fram , det står redan en kund framför mig.

När jag senare stod i kön för att hämta ut mitt paket var det en dam bakom mig som både nös och snörvlade och pratade i telefon med nån och berättade hur förskyld hon var ..halllååå, vad gör du ute då och dessutom bakom mig, jag kunde känna andedräkten från henne, jag hasade mig längre fram men hon kom bara efter, tillslut försökte jag hålla andan, det gick sådär , var tvungen att prata med kassörskan så jag fick mitt paket, jag sprang bort till bilen för att åka hem till min trygga vrå.

 Pig
Är det du lilla vän som flåsar mig i nacken??  Okey jag erkänner, jag är livrädd för dig.






dans........



Idag var det äntligen dags, det som lillan har längtat efter såå länge. Hon har börjat på dansskola.
Lite nervöst och mycket spännande var det innan vi åkte iväg med henne.
Funky Kids heter dansskolan och hon älskade varje sekund, att hon ska behöva vänta ända till nästa söndag vet jag inte hur det ska gå!!!!



Så här välkomnades tjejerna när de kom, med ballonger . De fick även var sin ballong på pinne när timmen var slut  = lycka......

Jag fick lust att baka förut och slängde ihop en kladdkaka , vi tog med den hem till svärmor som satte på kaffet. Vi fick med en halsduk hem som hon stickat till My, en jättesöt rosa halsduk av fluffgarn, nu nästan längtar vi efter att få börja använda den.

Nej, nu tror jag att det är dags att hoppa in i duschen, imorgon börjar vardagen igen med jobb och dagis, bäst att passa på att njuta av det sista på söndagen...........


vad hände..????



Jag skulle ju bara ner till torget för att köpa strumpor och mockasiner eller dansskor till lillfisan för hon börjar Funky Kids på söndag..( en dansskola )

Kom hem med underkläder och mascara till mig, en danströja, benvärmare, strumpor , mockasiner och världens sötaste fluffväst till mysan. Dessutom hittade trollet en liten väska full med läppglans som var såååå tjusig sa hon högt och tydligt i kassakön och alla vänder sig om och tyckte att hon var ju så söt som använde ett sånt ord..

800 kronor fattigare sitter jag nu och väntar in min kära man som tur är jobbar övertid hela veckan.......


RSS 2.0