uppesittarkväll..........

Min dotter går och lägger sig när klockan är 19.00 och senast 19.30 sover hon som en stock.
Nu ikväll frågade jag om hon ville sitta uppe med mig och Victor och titta på en musiktävling och mysa i soffan med nötter, självklart ville hon det.

Detta var såå spännande för henne och hon pratade om det hela tiden.

När melodifestivalen började frågade hon, ska de inte tävla mamma?? Jo, de gör ju det nu sa jag, men jag ser inte det sa hon då??!!
Hon trodde väl de skulle springa  ikapp eller nått, i alla fall tyckte hon inte om Thorleif , bra. Sussanes låt gillade hon och även den spanska- vad den nu hette??? Sen somnade hon som en stock i soffan,,hahaha Så mycket för den uppesittarkvällen.


Jag tyckte Agnes var jättebra och hon är så vacker, tyckte hon kunde dela finalplatsen med Sarah Dawn Finer istället.


rena rama shoppingdan............

Ja, idag var det kiddsens tur att bli ekiperade...

Men först på morgonen var jag och My ute på promenad, vi passade även på att handla dagens lunch så vi skulle vara mätta och framförallt glada ( egetligen gällde det mest P. hihi  )när vi skulle iväg med hela la familia på shoppingtur.

Victor fick jeans, t-shirts och luvtröjor. My hade önskat sig en pyamas, hon har ju varit en nattlinnetjej, men nu ville hon prova pyamas och vi hittade en jättefin.
När vi kom hem skulle den på direkt och hon springer fortfarade omkring här hemma med den.

Pyamasmys!!!!!


Även detta slank ner i påsarna till My

Nu hoppas jag att barnen inte växer så det knakar, i alla fall inte på ett tag..!!

lovely fredag.........

Vilket härligt väder det har varit idag.....
Vi gick ut efter jobbet och tog en promenad, hamnade hos P s mamma och fick kaffe, härlig paus i promenadandet...

Härom dan kom Victor ner till oss och tyckte att vi skulle köpa kläder till honom, vi tappar hakorna mer och mer när det gäller honom. I höstas fick han en helt ny garderob då allt blivit förlitet, allt ifrån strumpor till byxor och tröjor, nu har tydligen allt vi köpte blivit för smått igen, eller så har han börjat intressera sig för kläder allt mer. Jag kan inte påstå att  jag reagerat över att han går med försmå kläder, tro mig, sånt ser jag.....!!!!
Ja, i vilket fall som helst åker vi iväg och handlar till honom imorgon. Han blir ju bara längre och längre och han har växt förbi sin pappa snart, de är lika långa nu, så lite nytt blir bara roligt för han!!

Ikväll blir det Lets dance som gäller, jag håller på Bagge, tycker hon är jättebra!!


vårstädning..........



Idag har jag bokat in mig själv och min älskade man på smögens havsbad . SÅÅ härligt. I mitten av april åker vi iväg en weekend och vårstädar våra kroppar och själar.
Vi ska få härliga behandlingar för hela kroppen och ansiktet. Att jag längtar dit nu är ingen överdrift......

lavendel........

Älskar lavendel , brukar ha det i stora krukor på sommaren då det luktar så gott när man går förbi dem, sen är de fina oxå med lila blommor på.
Jag och My åkte till blomsteraffären , ville ha lite inspiration hem. De hade jättemycket olika örter på stam , lite kul och annorlunda. Jag hade egentligen tänkt komma hem med ett olivträd men de var inte så fina till det priset så det blev lavendel på stam istället och en blomma till Mys rum då vi kom på att hon faktiskt inte har några blommor där. Fast det är inte så konstigt egentligen , hon har inga riktiga fönster utan en balkongdörr . Det fick bli en rosa hink med en blomma i som vi hängde vid balkongdörrfönstret, jättegulligt.



Lavendel på stam, ska fylla krukan med vita stenar, tycker det ser tråkigt ut när man bara ser jorden..

prinsessbröllop........



Vad roligt att vi ska få ett kungligt bröllop, spännande..Grattis Victoria och Daniel!!!!


sanering pågår.....

oj vad tvätt vi har här....Maskinen går för fullt och det är allt från sängkläder till gardiner som ska tvättas.

My hade 40 graders feber igår och låg och sov mest hela dagen. Hon hade ju kräkts på dagis men sen när vi var hemma kom det ingenting på hela dagen.
Men inatt, lilla stumpan kräktes ner hela sin pappa och sängen och gardinerna och golvet, så nu håller jag på för fullt med att fixa iordning allt.
Jag mådde jätteilla igår kväll och bara väntade på att det skulle drabba mig med ,men idag mår jag bra, kanske för att jag drack Provivashots och tuggade zinktabletter, men vi får se, jag hoppas kunna hålla mig frisk så jag kan jobba imorgon då P går av sitt shift.

rice........

När man tittar ut och ser den vackra solen får man otroliga vårkänslor och vill göra fint hemma med pastelliga färger.
Därför ska nu dessa fina köksprylar få flytta hem till oss..
   
Längar tills de landar i brevlådan.....

sjukstuga..........

Mitt i värsta luchrusningen på jobbet ringde de från dagis och berättade att My hade kräkts..tjoho, bara att pallra sig i väg till dagis och hämta lilla trollet.
Jag vet inte om hon e maksjuk eller bara febersjuk, hon brukar kräkas vid hög feber så vi får se!!
Det första hon sa när jag hämtade henne var  att hon ville ha sitt kottetäcke, det är ett täcke hon hade när hon var bebis och som vi tar fram då hon är sjuk och vill ligga i soffan, lilla gumman. Hon ligger nu och sover så gott...

Jag hade ju glömt att lämna mitt nya jobb telefonnummer till dagis, så de ringde först till P s jobb men där är det bara upptaget, sen ringer de till min svägerska, vi har barn på samma dagis och frågar efter mitt nummer men hon har det inte så hon ringer min syster som inte heller har numret. Till slut ringer min svägerska  en kompis till mig, Tomas som jobbar på företaget där vi har lunchrestaurangen och han springer in i köket för att berätta att My är sjuk, men då hade dagis precis oxå fått tag i numret till jobbet via mitt gamla jobb....
Så jag får tacka alla som försökte få tag i mig idag, hihi...

prinsessan.....


Måste säga att jag blev impad över den här teckningen My målade förut när vi pysslade i hennes pysselbok hon fick av sin farmor...
Man skulle måla så som man själv ville se ut som prinsessa i den vackra spegeln, hon är ju bara 3,5 år så jag var tvungen att föreviga detta....

KYCKLING OCH MOZZARELLA......

I morse stack vi iväg till Tomas, katarina och Emil för lite pulka åkning på deras baksida, de har en jättebrant backe som vi åkte i. Solen lös från en blå himmel, så himla härligt.
Vi fick kaffe och kaka och ett jättegott recept på en kycklinglasagne. Lasagnen står just nu i ugnen och doftar ljuvligt. Lite kul med något nytt recept faktiskt..

Sök recept

Kycklinglasagne med tomat och mozzarella



Ingredienser
Portioner: 4

2 gula lökar 
2 morötter 
2 vitlöksklyftor
600 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja 
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater 
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 kruka basilika 
salt 
svartpeppar 
ca 10 lasagneplattor
250 g mozzarella 

Kycklinglasagne med tomat och mozzarella

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175ºC.
2.Skala lök och morötter och skär dem i tärningar, 1x1 cm. Skala och finhacka vitlöken.
3. Strimla kycklinglårfilén. Bryn i olivolja i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt lök, vitlök och morötter och låt det bryna med någon minut. Tillsätt tomatpuré.
4. Tillsätt krossade tomater, vatten och hönsbuljongtärning. Låt koka i 10 minuter. Strimla basilika och tillsätt tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
5. Häll lite fyllning i botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor. Varva fyllning och lasagneplattor. Avsluta med fyllning.
6. Skiva mozzarella och lägg skivorna överst i formen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med grönsallad.


kalastajm......

Vi har idag varit på
vår gudsons 4 års kalas hela dagen.......
Kalaset började klockan ett och innan var vi så slappa att vi travade runt i pyamaskläder hela förmiddan, väldigt skönt!!!
Vi fick god mat och smarrig kaka och ungarna busade som vanligt. Vi hade köpt en polisuniform till Noel och det verkade vara uppskattat av honom, den var på nästan hela dagen.

På vägen hem stannade vi på icaMaxi för inköp av lite kvällsmys, nötter och hälsogodis. My sitter och tuggar cachewnötter för glatta livet just nu och då hennes farmor var med i bilen och i affären köpte hon en pysselbok till My som vi ska pyssla i nu.

Ikväll ska vi rösta på EMD...  jag är ju barnsligt förtjust i Erik så ikväll sitter jag bänkad framför tvn.....
Happy lördag till er alla..................

GRATTIS NOEL.!!!!!!!!!

lovely fredag.....

Det är så härligt med fredag tycker jag....
Alla på jobbet är så glada och man vet att det blir mysigt hemma på eftermiddan/kvällen. Förut var jag ledig på fredagar och då gick man miste om den härliga känslan, bättre att vara ledig på måndagar då faktiskt..

Nu är P och My ute och gör snögubbar om det går, igår gick det inte då det var för kallt och ingen kramsnö, men nu är det " bara -2" ute..
Jag håller mig inne idag, inte för att jag vill men jag har så mycket eksem som blir så mycket värre med kylan,jag älskar detta vädret men inte min kropp tyvärr :(

Ikväll blir det mys med film och jag tror nog att ett glas vin slinker ner med....
Ha en skööön fredag alla....................
 
Att ha det så här skulle jag må bra av just nu............... 






försvunnen brödkorg..........

Igår när jag skulle duka fram kvällsfika till familjen kunde jag inte hitta min brödkorg...Alltså, jag letade överallt  och det enda jag hittade var duken som legat i korgen, var var den??
Jag frågade P, men han hade inte sett den.
My hade inte lekt med den.
Victor hade ingen aning..
Inte för att det gör något att den är borta, men jag blev såklart nyfiken på hur den försvunnit och kunde inte släppa detta på hela kvällen.
Den enda jag kunde komma på tagit den var Victor, eftersom han varit ensam hemma innan och efter skolan, men jag frågade honom igen och han lovade dyrt och heligt och undrade- varför skulle jag ta den.??

Tillslut gick P upp på Victors rum och stängde dörren och frågade bestämt var är den!! Ja, ja, det var jag som tog den , sa han, vi har bakat muffins till min lärare som fyller år idag och vi behövde en korg!!!!! Vaaaaaa!!

Jag tyckte det var rart...Och nu får jag ju köpa en ny, hihi...........

välkommen snö......

Oj, vad härligt med snö...
Vi har varit ute hela eftermiddan och gjort snölycktor jag och My.
Detta är precis vad vi har längtat efter sa My förut

Nu är vi genomfrusna ....
Dags för en varm dusch!!!!

hyllan.........

Ursäkta min frånvaro, men igår stack jag iväg med mina kidds till ikea på eftermiddan.
 Victor har önskat sig en datorstol så det var uppdraget där och vi hittade en jättefin till honom. Jag fick med mig en hylla som nu pryder min hall.
Min svärmor har precis flyttat och nu skulle hon få omtapetserat i hela lägenheten och då kan hon inte bo där så vårt hem blev en tillfällig lösning .
Så när vi kom hem igår fanns det ingen tid till bloggning, istället blev det skruvning av ikeamöbler och kvällsfika med svärmor...

den nya hyllan i vår hall.....

sova, sova , säng, säng , säng............


My 1 dag, fortfarande kvar på BB.
datumet på kortet stämmer inte.

För en vecka sen började My att sova i sin egna säng hela natten, vilket är något hon aldrig gjort förut. Hon har alltid vaknat någongång mellan tolv och tre på natten, ropat och velat komma in till oss. Men nu som sagt verkar det som att hon börjar kunna sova själv vilket är jätteskönt, vi känner oss mer utvilade och att inte behöva vakna varje natt är super..
Victor slutade sova hos oss när My föddes och jag själv sov hos mina föräldrar tills min syrra kom när jag var 9 år, så vi får väl se om det bara är något tillfälligt att hon ligger själv i sitt rum eller om hon har ärvt " sova hos mamma , pappa generna "
Hur som helst är det skönt så länge det varar!

by the way.......



Tulpaner är nått vi lyxar till det med varje vecka , men jag har aldrig sett de slå ut så här, de brukar alltid vissna innan eller så är stjälkarna  helt gula när de är utslagna...

pulka och skorpor..........



Nu har vi kommit in efter ett rumplapp race på en timme vilket är nog i denna kylan, -5 grader....Mys kinder ser ut som röda jordgubbar och vi ska fika med kaffe och skorpor och titta på Peter Pan. Myspys.
Vi har tänt massvis med levande ljus och myser i soffan......

sköööna söndag....

Vi har verkligen haft en soft söndagseftermiddag. Ätit god middag, slappat i soffan till Djungelboken, hela familjen utan Victor har legat i badet och nu ligger P och läser godnatt saga för My...
Det var längesen vi slappade så här allihop då P och Victor brukar ha karateträning på söndagarna, men nu är det sportlov så träningen var inställd vilket jag och My tyckte var härligt....  ;)

Läste hos min syrra att hon börjar få vårkänslor och jag kan bara hålla med, längtar till våren nu och vill ha det ljust och fint hemma, längtar efter en resa till solen och att bli brun, det känns som jag är genomskinlig just nu.
Plantera vårblommor på alltanen, fixa lite hemma..i like.....
 Flower Flower Flower Flower Flower Flower Flowers Flowers Flowers Flowers Flower Flower Flower Flower 






skogstajm.........

Vi tog en skön promenad till groddammen nu i förmiddags tillsammans med Tomas och Emil. Dammmen var full av is så att man kunde gå på den, vi fortsatte vår promenad och gick in en bit i skogen för att se alla tomtar och troll som bor där... ;)
Kiddsen var halvlata och ville sitta i sina vagnar i uppförsbackarna, ibland ångrar man att man tar vagnarna med, men samtidigt orkar man ju inte bära heller ifall de inte orkar gå...
Hemma lekte de en stund och My ligger nu i soffan iklädd sin prinsessklänning och gottar sig en stund..

Så här vackert var det i somras..

Och så här ser det ut nu..



Igår tog vi en promenad jag och My och den här härliga stenstolen står där Mys farmor har flyttat och vi går förbi den när vi går till affären, den skall  provsittas varje gång ...Jag har miljoner kort på henne i denna stolen för hon vill att jag ska ta kort på henne också varje gång, detta togs igår.


jag, en fixartjej............



Dessa härliga produkterna fick jag av min älskling, det är bodyscrub som doftar cacao, jag använder scrub en gång i veckan till hela kroppen så det går åt här hemma, en kroppsolja och en duschcreme som även de luktar cacao....


Nu har jag varit och köpt alla hjärtans dag paket till hela min familj, tycker det är kul att ge bort presenter, jag har även levererat smörgåstårta till flyttkillarna och ätit en bit själv, nu har vi precis mellanlandat en stund här hemma jag och My för My behövde mat i magen, smörgåstårta var inte hennes grej. Strax bär det iväg igen för inhandling av dagens middag, Lax är det beställt av familjen och P s mamma kommer över på mat, inte kul att fixa middag i ett kaoshem med flyttlådor högt och lågt.........

godmorgon alla hjärtan..........

Fick mig en skön sovmorgon till klockan var 8.15 idag ( allt är rellativt )
Kvällen igår var helt fantastisk, så intressant och så kul, massa god mat och underbara människor, jag vaknade med massvis av energi....( det kanske var för att jag låg på en spikmatta igår )

Ps mamma ska flytta idag , så det är det som står på schemat, bära lådor, inte jag men alla hennes söner, det är tur de är 4 stycken så det går undan.. Jag och My åker och hämtar smörgåstårta som det ska bjudas på till alla starka som hjälper till......

Detta får bli dagens citat...

äntligen fredag.......

Det var -11 grader imorse när jag stack till jobbet, hua....men vitt och vackert med all snö och frost har vi vilket piggar upp, även solen lyser från en blå himmel just nu....lovely.

I kväll blir det träffa med tjejerna, mina häxor, ska bli lika trevligt som vanligt att träffa alla. Ikväll kommer det även en tjej som heter Elise som ska berätta saker för oss, det är hon som hållt i våra kurser förut om Andlig utveckling..
Lite vin och räkor slinker nog ner oxå, ska bli kul......



min docka.........

Det är så många runt omkring oss som har det jobbigt just nu och man känner sig så maktlös på nått sätt, jag vet inte vad man ska göra mer än att bara finnas där, men det kanske räcker.....
För att rensa hjärnan tog vi oss en promenad nu på kvällen till affären. My skulle ha med sin dockvagn ,för dockor och " mamma, pappa barn " lekar är det bästa just nu. Jag tog med den stora vagnen oxå, jag tänkte att hon aldrig orkar gå med sin vagn hela vägen och den kom väl till användning efter halva vägen....
Nu ligger snuttefisen och sover, Victor sover hos en kompis och P är ute och springer, själv ska jag nu  kolla på " den arga snickaren på 5an...

För ett och ett halvt åren satt hon själv i sin lilla dockvagn.....sötnos!!!

mys med My och kusinen..........

Idag har jag varit hos tandläkaren och blivit av med en massa pengar, men tänderna blev fina som vanligt när man varit där och inga hål heller, bra!!!

P fick äran att hämta My på dagis och idag tog vi med hennes kusin hem oxå, Victor som har sportlov följde med till dagis till tjejernas stora förtjusning, de blev överlyckliga... Då jag hade bilen till tandläkaren fick de gå hem och det tog nog nästan en timme för de små benen att komma hem till oss, men de hade kämpat på och hemma fick de mellanmål och fika .
Det är faktiskt mycket lättare att ha två barn hemma för de lekte så fint idag på Mys rum, men sen vid halv sex tiden blev de så trötta och fick lov att gotta sig i soffan....

Nu är My sååå trött efter dagens bus så hon somnar nog tidigt ikväll !!!!!

kaffe lover...............

Jag älskar verkligen kaffe....
Nu har jag blivit utvald av Buzzador att få prova ett kaffe från zoega. ZUPREMA A Mano heter sorten..
Nästa vecka anländer kaffet och jag hoppas få bjuda några på en kopp!!

soooool..........

Vilket härligt väder det är idag, man får riktiga vårkänslor ju!!!!
Vi var på en härlig promenad i förmiddags, vi gick  till ett område och spanade där på nybygda hus och vilka hus, blir ju alldeles avundsjuk ju, gillar verkligen de här funkishusen och både jag och P känner oss redo för ett nytt hus, frågan är bara om vår ekonomi är det i dagens kris samhälle, men man kan ju alltid drömma..
Såg i alla fall detta som var till salu...


Huset är nog inte riktigt färdigt än och fast det står en Till Salu skylt utanför, kunde vi inte hitta det till försäljning på internet, det kanske precis har blivit sålt....

Vi fick en skön promenad och solen lyste så vi blev alldeles bländade...lovely!!
 

jag vet.....

att jag varit dålig på att blogga den här veckan, men jag har varit så trött efter jobbet, antagligen eftersom jag ätit pencillin, men nu är kuren slut och jag hoppas får vara frisk ett tag nu, håller tummarna.

Det har inte hänt särskilt mycket under veckan som är värt att berätta, men helgen hittils har varit jättehärlig. Ifredags fick vi ett ryck och vi satte igång och baka på kvällen till Mys stora förtjusning, Nonstopkakor som min syster även bakat och de blev himmelskt goda..

Bilden är tagen från en receptbank..

Här är receptet jag lovar att det är värt att prova..

Igår hade vi barnvakt, barnens farmor var här och passade främst My, Victor klarar ju sig själv men det är ändå skönt att ha en vuxen hemma så han slipper sitta själv även om han inte har nått emot det....

Jag och P hade egentid...lovely.
Vi var hemma hos Tomas och Katarina och smaskade i oss mängder med ost och kex och vi spelade spel, vuxenspel, inga bamse 4 i rad eller bamselotto så långt ögat kan se.
Det var längesen jag skrattade såå mycket , vi spelade bla..ett jätteknasigt spel som hette Tribond, det var så konstigt spel att det blev roligt, hihi man skulle hitta en gemensam nämnare för tre ord som lästes upp och det kunde vara precis vad som helst, jättesvårt..men trevligt hade vi och även om de har barn i Mys ålder och de leker jättebra är det skönt att kunna bara vara utan barn för en kväll ..

Egentid är guld värt........

kakfest.........

                                         


Idag har vi haft kakfest, jag och My, dockan fick vara med oxå!!
Hon älskar att leka med sitt kök och att duka fram leksakskakorna hon fick av oss i jul.

  
Jag tror hon håller på att bli lite förkyld, hon har blött näsblod två gånger här i eftermiddag, hon brukar göra det när förkylning är på gång, det är så äckligt tycker hon och blir så ledsen , stackars liten, jag vet precis hur det är då jag själv alltid fick näsblod när jag var barn och även nu faktiskt när jag har sovit dåligt och håller på att bli sjuk..
Jag håller tummarna för att hon inte ska bli alltför sjuk...

kändis för en dag.....

Jaha, då var man kändis för en dag, haha!!!!


Det är jag nånstans där i mitten till höger....
Jag har hört det heeeeela dan, jasså, du är med i tidningen.hohoho

Som den kändis jag blev idag åkte P och införskaffade mig lite nya Undies som det heter i bloggvärlden, eller så var det för att mina andra var gamla och solkiga, hursomhelst var de väldigt fina och det behövdes, så nu ska det röjas i  byrålådan så de nya fina får plats..


ny vecka..

Shit, vad skönt det var att kunna vara ute och ta en promenad idag efter jobbet..så härligt väder med sol och krispigt kall luft. Jag har inte kunnat vara ute och gå på en vecka så det var välbehövligt idag..
När vi kom hem var det dags att fira Mys gosenasse som fyllde år tyckte hon, bara att ta fram pennor och och papper och tejpen så vi kunde göra paket till nasse och sen gå in i vardagsrummet för lite sång och paketutdelning...

Mer välanvända tuschpennor än dessa,  får man leta efter..

P åkte och handlade och kom hem med såna där goda rånkex och gjorde banankex till oss, jag lovar, det är såå gott, ni måste prova.

Bara smör , bananer och så måste den vara dubbel, sen är man i himmelriket en stund, haha.

RSS 2.0