mors dag.............



Grattis till mig själv, min mamma och alla andra mammor som läser min blogg....!

Hoppas ni har blivit lika firade som jag den här morgonen . Det blev teckningar, paket och uppdukat frukostbord, härligt.

Igår tillbringade vi halva dagen på stranden med Tomas, katarina och Emil. Fiskade krabbor och marulkar, solade och fikade.
Det bestämdes att vi skulle grilla ihop och vi åkte till fiskbilen och köpte två halvsidor färsk lax som vi la på grillen och jag kan lova att det var det godaste jag ätit på länge,,,,färskpotatis och romsås till...mums.

Efter lite öl och vin och färska jordgubbar i magen cyklade vi hem på kvällen och det var ju fortfarande såå varmt ute. Vi la My och tittade på den robinsson som vi hade spelat in, det var ju finalen och den ville vi inte missa men jag är besviken,,tyckte Anna eller Jarmo skulle vunnit istället.

Nu ska vi plocka lite här hemma och sen njuta av ännu en härlig dag i solen.!!!!!

lite av varje.............



Idag fick jag hem lite kläder jag nätshoppat, bla den här tröjan och jag är hur nöjd som helst med alla plagg!!

My har blivit frisk vilket är jättesköönt men idag kom den store hem och hade feber. Han har sovit sen 12 idag, stackaren.
Vi har puttat liv i honom emellanåt och gett honom dricka, hopas han blir frisk snart....

Annars har det inte hänt särskilt mycket här,,,jag har jobbat över idag, vi hade så mycket gäster och blev aldrig färdiga samt en hel drös tårtätare i matsalen, det var avtackning för några som skulle gå i pension.

Just det,,,,måste visa utsikten från mitt jobb......



Se vad härlig utsikt jag har,,och när det kommer sådana här skepp blir man glad!!
Ön som ligger rakt fram är stenungsön och till höger , inte med i bild, ser man tjörn och lite mer till höger ser man Orust, det ni !!!!!


nya täcken..........



Jag har precis varit och köpt nya täcken till oss på hemtex. Det blev detta på bilden ovan, riktigt krispigt och skönt lite tunnare täcke . Det blir nog skönt nu när somaren kommer då det alltid är varmt hemma hos oss.



Mys feber har blivit högre och hon orkar ingenting,,,hon önskade sig soppa till middag och jag gjorde en supersmarrig köttfärssoppa men efter en sked var hon mätt.
Hon vill göra så mycket men orkar inte, här är ett tapert försök till barbapappa memo men soffan var skönare!!!!

pysseltajm........



Medans My liger och sover av sig sjukdommen har jag pysslat ännu en uggla!!  Kortet är taget med min mobil så färgerna syns inte så bra men den var kul att göra och pryder nu mysans vägg!!!

tvättdag hemma hos oss.............


just nu går vår tvättmaskin på högvarv hemma hos oss...
My väckte mig inatt och sen kräktes hon över hela vår säng, nice..!!!
Vi har ju duntäcken och det är inte roligt att tvätta och torktumla dem, det tar ju en evighet, funderar på att köpa nya täcken, det kan vara skönt med lite tunnare sommartäcken nu ändå!!

Nu ligger My i soffan och har lite lättare feber och ingenting i magen mer än lite proviva, det är bra att hon gillar det, vi har gjort några tappra försök med att spela spel, men hon orkar inte.

Nu är det dags för en kaffepaus för mig.....se you!!!

kusingung...........



My blir lika lycklig varje gång hon och Elvira träffas....Igår kom de på lite kaffe och jordgubbar med glass och det passades på att leka intensivt.
 

Lika glad som My blir när de kommer lika ledsen blir hon när de går!!! Det var tur att hon hittade en ny vän igår efter de varit här...............

inspiration...........

Det roliga med bloggar är att jag får så mycket inspiration av att läsa andras bloggar. Det kan gälla heminredning, mode och inte minst från alla duktiga pysslare!!!



Jag var tvungen att göra mig ett par ugglor efter att ha surfat runt lite!!

Mys nya vän.........



Min lilla, lilla flicka har blivit stor tjej nu...............3 år och 9 månader, snart 4 år.
Igår passade vår granne sitt barnbarn Victor som precis är två år äldre än My och de båda fattade tycke om varandra och lekte till sena kvällen.
Det sista Mysa när hon gick och la sig igår veta att hon fått en ny vän.
Imorse hade hon bråttom efter frukosten och skulle genast ha kläder på sig för att kunna gå ut och leka med sin nya vän, oj vad de har lekt, hon fick även följa med dem hem när Victors föräldrar skulle hämta hem honom och det var sååå spännande!! Lille victor kallar hon honom för eftersom hennes bror också heter Victor och är stor.

Nu har vi fått hem lillfisen och hon är helt slut och bara vill gotta sig i soffan, ska om en stund kasta henne i ett skönt bad så hon inte somnar här brevid mig....tänk vad tiden går fort!!

lördag på cafe........



Lilla grindMy.......
Vi bestämde oss för en cafeförmiddag idag......Jag ,My Perra och Maria åkte till favvofiket för goda lunchmackor. Solen började titta fram så vi satt ute!!

 



Nu är min syrra och hennes familj på väg hit så nu ska det mumsas goda jordgubbar och drickas kaffe......

mina häxor och ikea, bra combo.....?!!!



Om en stund sticker jag iväg till mina girlies... Gissar att det blir räkor eller nått annat smarrigt som bjuds ikväll, härligt ska det bli i alla fall!!!

Förmiddan har jag spenderat med min svärmora, vi åkte till ikea , åt goda räkmackor och shoppade vaniljdoftljus och skvallrade.



Vanilj ljusen sprider en skön doft här hemma nu. Det är så grått och trist väder ute idag så lite levande ljus gör det lite mysigare hemma.......

härlig dag...........



Vi har tillbringat hela förmiddan och lite till hos min kusse och hennes kidds ute på altanen med nybakad sockerkaka och gott kaffe.
Först var det riktigt kallt och jackorna åkte på, men senare kom solen och det med besked, det blev jättevarmt och skönt.

När leken och kaffet var slut var det dags att cykla hem och fixa middag, vi ringde hit barnens farmor som ville äta hos oss och med sig hade hon en nybakad kaka med choklad och nötknäckstäcke...just nu känner jag mig riktigt sööt efter all sockerkaka jag mumsat imig idag!!
My ville följa med farmor hem och leka med hennes dockskåp och det fick hon. Det gav mig en chans att röja av efter middag och fika och sen slappa i solen en stund. Egentid, det är jag inte bortskämd med!!

Nu sover lillstrumpan och jag ska dricka rött te med blåbär som de flesta andra kvällar. Njuta!!

mer saluhallar till folket...........



Precis nu när jag skulle ta mig en kvällsmacka med nyinköpt ungersk salami slog det mig vad trevligt det är med saluhallar och charken i matvarubutiken........

För några årsen var det många butiker som faktiskt tog bort sin chark och ersatte med enbart färdigskivad skinka och inplastad ost, visst funkar det med men tänk vad kemikalier de måste använda för att hållbarheten och hygienen inte ska förstöra maten....
Att stå och välja och känna alla dofter, kanske be om att få smaka är ju faktiskt en upplevelse i sig . Att få med sig den lilla burken eller papperspåse med hem och njuta en smörgås, ljuvligt...
Nu har de flesta butiker insett vad vi vill ha och börjat återinföra charkerna igen..
Eller när man är utomlands kan man frossa runt i de olika bazarerna och prova på allt från korvar till goda salta nyrostade nötter och mandlar...njutbart..


vår nya hall...........



Nu är hallen klar........Det blev en lite suddig bild men ni ser nog ändå hur det blev !!

 

Det första fotot jag satt upp är på mina barn för nog tre årsen, jag tror My är nästan 1 år och Victor nästan 11 år.
Den andra bilden är på en prinsessa My målade för ett tag sen och som jag tycker är helt ljuvlig, hon är ju bara 3.5 år och jätteduktig på att måla..stolt mamma!!  ;)
Jag kände att det behövdes brytas av med något då tapeterna är jätterandiga och kläderna har ju hamnat på den stående krokstången istället för att hänga på krokar på väggen.
Vi är nöjda!!

skoköp och syskonkärlek............



Min lilla skrutta med nallen som heter Bella och som följer med överallt...
Förra året var det Grodis som fick vara med , vi tappade bort honom på Rhodos förra våren men som tur var hade affären vi köpt honom i en groda kvar som affärsbiträdet hittade längst in i butiksförådet och lyckan var naturligtvis total när hon "fick tillbaka " sin Grodis, tokfia.....!!

Idag har vi tvingat vår stora son att följa med och köpa nya skor till honom, de enda skorna han vill ha på sig är sina Crocs som han fick förra sommaren och som jag inte tycker är särskilt snygga iår, de är slitna och har målarfärgsprickar på sig men han älskar dem...dessa tonårsbarn!!

Jag föreslog nya Converse eller andra snygga tygskor, nej, inte intressant. Vi tog fram Stan Smith skor och liknande men det passade inte herrn heller, tillslut sa jag bara ta vad du vill ha. De vi köpte var svarta gympaskoraktiga med nått nätaktigt som lufthål, de är ju ialla fall hela och rena och Crocsen kan han ha när han cyklar till stranden.



Dessa underbara barn som man älskar över allt annat på jorden, ibland vill man bara gräva ner dem och gå, NEJ, skoja bara!!
Men nog är det konstigt att trots ålderskillnaden på 10 år så måste de bråka och kivas med varandra, jag vet när jag och min syster var små, (det är 9 år mellan oss) och vi ute och reste med våra föräldrar med bil genom Europa, vi kunde inte heller låta bli att kivas och alltid var det jag som fick skulden eftersom jag var äldst, men egentligen var det den lilla retstickan som var boven..
Jag försöker tänka på det när jag säger till mina barn.
Jag tror det helt enkelt är det som kallas syskonkärlek, hoppas det i alla fall!!!

snart klar...........



Igår efter vi hade smaskat i oss tårta och delat ut paket till den stora älsklingen min, min man, satte vi igång med tapetseringen......
Det blev såå bra och idag åkte jag och My och köpte en vad jag tror det heter Tamburmajor??!!! en sån där klädhängare som står på golvet och nu är det ordning på torpet...



Den andra våden på väg upp... imorgon ska jag visa hur det blev!!!

Idag är det dagen då många som tränat länge ska springa Göteborgsvarvet och min älskling är inte sämre han, för femte gången är det dags. Vi här hemma har laddat upp för en myskväll när han kommer hem, nötter , nötter och så blir det nog lite rödvin och engelsk lakrits till det.....yammi.!!!

My har bestämt sig för att vara uppe länge idag och ser fram emot schlagerkvällen lika mycket som resten av familjen!!

fånga dagen............

Jag spacklar, målar och har varit ute och sprungit.........
I morgon kommer tapeterna och jag hoppas kunna sätta upp dem då!!  ME LIKE,...........


musikskolan, migrän, löpning, leila och tapeter............

Dagen igår var heltokig och innehållsrik.....

Efter jobbet åkte vi iväg till tapetaffären för att välja tapet till hallen... Det blev en randig, hör och häpna!!!


Det finns massor av fina tapeter nu, vi ska ju även tapetsera i sovrummet så då får jag åka ner och välja igen, nu blev det en från Boråstapeter......

Väl hemma slappar jag till lite eftersom jag bestämt mig för att gå ut och springa senare på kvällen, då kommer Victor hem och berättar att det är konsert med musikskolan om en timme och att han ska spela........va, kunde han inte kläckt ur sig det liiite tidigare!!  Det är såå typiskt honom att berätta allt i sista sekund, när de ska ha utflykt på skolan och ha en matsäck med sig kan han berätta det typ vid tio på kvällen precis när affärerna har stängt och jag ska lägga mig och absolut inte alls har lust att ställa mig för att steka pannkakor, tokstolle!!!

Det var ju bara att pallra sig ner till fregatten där de skulle spela, jag kände att jag hade sån där migränhuvudvärk på gång men i all stress glömde jag ta en värktablett. Sån tur att klarinett och saxofongruppen skulle spela först, jag kände av huvudvärken mer och mer och tillslut när nybörjarna skulle spela stod inte mitt huvud ut mer och jag smet iväg hem och knaprade i mig Ipren och la mig på soffan och fick massage på mina fötter så jag inte skulle tänka på huvudet )

Vid åtta tiden på kvällen kunde jag äntligen dra på springskorna och även om det är sååå jobbigt är det helt fantastiskt att komma hem och duscha efteråt och sedan sjunka ner i soffan med en kopp te och macka...i like!!



Nu har jag äntligen fått köpt den nya tidningen av Leila....ska gotta mig med den nu när My har somnat, bläddrade lite i den förut och ser att nästa nummer kommer ut imorgon, så typiskt mig,,,

Inte att förglömma...idag kvalar vi in ( förhoppningsvis ) till eurovision song contest....My har redan sagt att hon ska vara uppe på lördag sent och titta så då får vi hålla tummarna för att vi får se sverige tävla !!!

storhallen...........



Eftersom jag efterlyste lite hjälp med mitt tapetbeslut och inte hitar nån bra bild på min lilla hall och kameran är urladdad så visar jag hur det ser ut brevid den lilla hallen......Den här tapeten sitter i trappen upp till övervåningen.

Vad jobbigt det är med beslutsångest, imorgon åker jag ner till färgaffären och bestämmer mig, i alla fall kika på tapeterna och antagligen få mer beslutsångest och när lilla hallén är klar ska jag ta mig an sovrummet och det känns som ett större projekt och det rummet gör man ju inte om lika lätt eller ofta som en liten hall där det går max två rullar tapet......Wich me luck!!!!

fuktigt väder och kungälv...........

Just nu äter My välling och vi ligger i soffan och kikar på det sista av playhouse disney innan det är dags för sagostund och nattning..........
Det är fredag och det känns skööönt!!

Imorgon ska jag och My åka iväg till kungälv , min friend Maria ska oxå med, vi tänkte kika lite i butikerna, fika och så måste vi gå till ankdammen med My så hon får mata ankorna som finns där.


Detta kort är taget i kungälv för lite mer än två årsen, My måste precis ha fyllt 2 år tror jag och hon fick syn på en trumma i en butik. Den var rosa och fin och hon var tvungen att få den.........say no more!!!!
Lilla skruttan, vad lite hår hon hade, hahaha, nu är det desto mer och vid sånt här väder som det är nu, regnigt och fuktigt finns det inget att göra åt det, jag vet, jag har samma problem!!! Men mitt hår är lite längre och tjockare och lättare att sätta  upp i en tofs, visst är det fint med lockigt hår med oerhört jobbigt vid fuktigt väder....

tapet tajm..........

Nu har jag bestämt mig för att fräscha till vår pyttelilla hall, den har blivit lite sliten sen vi tapetserade den för några årsen.
Jag har spanat runt lite på olika tapeter och nu behöver jag er hjälp.......
  

Dessa två stämmer väldigt bra ihop med resten av huset ..Vi har väldigt mycket vitt härhemma med svarta detaljer.

 

Dessa två blir man jätteglad av och dt är härliga färger, men stämmer inte lika bra ihop med övriga huset, fast det kanske inte gör något när det är hallen..Den är som sagt jätteliten och behöver kanske något roligt.....






bakelsernas tid...........

Jag är verkligen jättetrött idag, orkade inte träna ens!!! Igår kom jag hem efter powerwalk och faktiskt lite springning vid halv tio på kvällen, det var bara att hoppa in i duschen och sen lägga sig för att sen hoppa på cykeln och trampa till jobbet. Pust!!!
Men imorgon tar vi nya tag!!
Just nu har jag intagit soffläge och surfar runt lite samtidigt som jag kollat på Rent hus!! Hur kan mäniskor ha det så där, helt ofattbart och att förnedra sig själva på det sättet, hmmmm.
Jag surfade in på en sida som heter favoritsaker och hittade massvis med kul grejer, märker att det är poppis med godis och bakelser och kakor till barnen som iredningsdetaljer och jag tror inte mitt lilla troll hade haft något emot dessa härliga saker...........

Läppglans..skulle  faktiskt inte jag heller tacka nej till.



 
Kak kuddar eller en härlig kanelbullematta kanske!!??


Eller varför inte lite cupcakeplåster när vi ändå är i farten!! Dessa hade My älskat, hon plåstrar sig nämligen väldigt mycket just nu, letar sår och blåmärken hela tiden.......Jag tror nog att det går en plåsterask i veckan här hemma och med dessa dyringar skulle vi bli ruinerade..de kostar 65 kr för 12 plåster och sen tillkommer frakt!! Jag tror inte att jag visar henne att de finns........

telefonköööööö...............


Den här bilden är tagen för precis ett årsen på vår badstrand!!!
Ifredags hade vi vår premiär strand tur, vi fiskade krabbor och lapade sol..........

Just nu sitter jag i telefonkö till banken, jag började på plats 131 och nu har jag köplats 22, hmm, jobbigt.
Dagen idag har varit blåsig och jag har ett otalt gånger sprungit och letat efter Mys tält som blåst iväg till andra sidan huset, nu har jag knutit fast det vid staketet.

Plats 14.
Jag har idag mest bara röjt omkring härhemma.
plats 2 , måste gåå!!!!

GRATTIS.............

Den här helgen har ju varit helt underbar med sol, sol sol , god mat, grillning med goa vänner och trääääning!!!
Precis så livet faktiskt ska vara..........
När solen och värmen kommer blir man på något sätt öppnare och helt plötsligt ser man sina grannar som legat i ide hela vintern, märkligt!!
Idag jobbar P, han har bytt arbetspass med en annan då han ska vara ledig för att springa Göteborgsvarvet, men jag och mina barn åker då till min mamma som fyller  år idag :)  hipp hipp hurra !!

RSS 2.0