sista doppet???


Detta kan ha varit sensommarens sista dopp i poolen. Det var jättevarmt på vår baksida, My tog fram sin pool och jag passade på att lapa de sista solstrålarna för den här veckan. Vi gick senare bort till kusin Ida och lekte lite, de skulle spela bandy men klubborna och bollarna hamnade mest i munnen, de var inte ett dugg intresserade. Jag passade på att gosa och öva krypning med lilla Hugo medans ungarna lekte med farbror Johan, Hugo kämpade så men fastnade med ena benet under sig hela tiden så han hamnade mest på magen, det är inte lätt att va 8 månader.......

mumma!!!!!!!

För en stund sen....


Alldeles nyss........

Oj vad goda de blev, leilas sega chokladmaränger........


morgonfika och cykeltur


Halv tio i morse tog vi cyklarna och åkte iväg, vi kom till stora höga och vägen som går på insidan bort mot getskär, där hittade vi en mysig plats vid vattnet och drack vårt morgonkaffe.
  
Kolla den sista bilden ovan , vad lågt vatten det är, vi gick där och det var jättegeggigt, naturligtvis halkade jag till när jag höll My i handen och hon ramlade i geggan. Tur att jag hade extra byxor med...

På vägen hem stannade vi på en handelsträdgård och vi köpte krukor och blommor till köksfönstret som jag lastade på min cykelkorg tillsammans med kaffetermos handväska och tröja, snacka om packåsna..


Det blev fint i fönstret i allafall......


var tog huvudet vägen????

Vet inte vad det tagit åt mig men ibland tror jag att jag har mitt huvud under armen eller nått.
Skulle koka en kopp te alldeles nyss och glömmer av kastrullen på plattan , känner att det luktar bränt ända in i vardagsrummet, P få spola kallt vatten så det slutar att osa.
Häromdan gjorde jag våfflor till mig och My, drar ur sladden när jag är klar, går hemifrån, kommer hem igen , lägger My, duschar, P kommer hem sent på kvällen och ser att jag dragit ur kaffekokarens sladd istället för våffeljärnets, det har börjat lukta bränd plast, bara att slänga järnet. Blir rädd att nått ska hända när inte P är hemma och kan kolla mig.  Får skärpa till mig.......

grillmys


2 galenpannor som sitter och äter sitt lördagsgodis i soffan....

Ikväll var familjen I här på grillmys, de hade med en superdupergod björnbärspaj som vi mumsade i oss efter alll grillmat, så nu är vi jättemätta.
Kiddsen sprang omkring och busade som 2 yra höns men dom hade kul.  Det var ju underbart väder så vi provade att sitta ute, det har ju inte gått att göra det för alla getingar innan , men ikväll syntes dom inte till alls, jätteskönt.
  Jag fick ta fram vattenfärgerna så de skulle sitta stilla en stund. (barnen alltså ;) )

Tack för en jättemysig kväll.......

sköna lördag

Godmorgon...
Jag och My ligger i soffan och kollar på Nicke nyfiken , P ligger och sover, han var på fest med jobbet igår, kräftskiva, det säger väl allt ;)
Vi ska på hoppis och skuttis idag, jag och My, hon har verkligen saknat det över sommaren, pratat om det varje gång vi kört förbi lokalen. I eftermiddag kommer familjen katarina , Tomas och Emil hit för lite grillmat, kanske sista grillkvällen för i sommar, det är superväder ute så man måste ta vara på de sista varma dagarna .
Victor ska på bio med en kompis i kväll, de ska se Arn.
Så denna dag är fullspäckad med roligheter..

tradera och katten kitty

Jag har varit heltokig i hello kitty sen jag var liten och på tradera kan man göra kanon fynd på kitty, men hur mycket jag än älskar den där katten skulle jag aldrig köpa dessa till min älskade man , nu har det gått för långt.

Skulle skratta ihjäl mig om P skulle försöka impa på mig med dessa, hi hi


flyttdags

Idag flyttar min lovely kompis Maria till en större lägenhet, P är med och flyttar, han ringde precis och de äter flyttpizza nu. Jag tog cykeln med My där bak och åkte och tittade på lägenheten, den var jättefin, men vad är det med aprikosa tapeter som alla tycks ha, när var det modernt?? I vilket fall var det ljust aprikos på väggarna som såg helt okej ut och en snygg fondtapet i sovrummet, det kommer bli jättefint.
Du vet var jag finns om du behöver shopping hjälp.......
                                                        

leila bakar

Älskar verkligen Leila bakar som går på tv4 plus. Hon är så härligt pastellig och bakar gudomliga bakverk så det vattnas i munnen. Idag gjorde hon cupcakes , rabarbersaft och sega maränger. Har redan skrivit ner recepten på saften och marängerna, så i helgen ska här bakas.......

Visst ser det härligt ut....

dagens eftermidag


Så här slappa var jag och My när vi kom hem från jobb och dagis, vi kastade oss i soffan och kollade på Disney channel.
En stund efter att vi vilat oss blev det målning med vatten färger och lite lek i pippihuset.



My fick lite pengar av sin farmor i födelsedagspresent så vi tog en tur till leksaksaffären och köpte poliserna kling och klang och pruskiluskan....


tandläkaren

 Daughter & Father My skulle till tandläkaren idag på förmiddan och vi har borstat tänderna och pratat mycket om det så hon skulle vara förberedd. P följde med och när det blev deras tur vägrade My släppa taget om sin pappa, hon klängde som en liten apa fast sig vid honom, vägrade gapa och överhuvudtaget tittade hon inte på sin tandläkare. P var alldeles svett efteråt.
Vi fick en ny tid om 5 veckor, då ska vi ha lånat böcker om tandläkare, tittat i den lilla spegeln vi fick med oss och vara förberedda sa tandläkaren, tjoho, känner jag My rätt så har hon bestämt sig vad hon tycker och vill redan, men vi gör naturligtvis ett försök till.......




idag

När jag kom hem från jobbet idag ekade det tomt här hemma, P och My var iväg och lekte på stranden med Tomas och Emil, sen hade de fikat på Mc Donalds, Emil hade ramlat i vattnet från bryggan och blivit aldeles plaskvåt , tur att min älskade man hade med sig extra skor som Emil kunde låna av My.
Senare när älsklngarna hade kommit hem skulle vi cykla till mariagården och fika men tyvärr stängde de redan klockan 16 idag så vi fick en knasig ide om att vi skulle till returvaruhuset istället.
Både jag och P är äckelmagade och vi fick panik när My skulle hoppa i de gamla sofforna och ta i allt hela tiden, typiskt barn, det luktade unket med ,så vi cyklade till ok istället och köpte ett paket kakor och fikade hemma med.

 Cookies 2 Pie Cake 2 






orkidè


Shoppade mig den här vackra orkiden på ica kvantum för det fenomenala priset av 49 kr, den pryder sin plats på soffbordet. Myspys....

goa ungar



Idag har My lekt med goa bus Emil. De har jättekul tillsammans och man hör aldrig nått bråk mellan dem.
My berättade för mig när vi senare på dan satt och åt middag att -Emil sa att han älskade mig,
jag hörde det när han kissade på toaletten mamma. Så rart...


fjortis

Har blivit utmanad av min syrra betty att berätta om hur jag var som fjortis.
Året var 1986 och jag gick i åttan, hade en liten syrra på 5 år som snokade runt i mitt rum och störde mig  rent allmänt ;) gick på almåsskolan i lindome . Det var nog det året jag blev tonåring för innan var jag jättebarnslig och byggde kojor, klättrade i träd, osv. Jag var tillsammans med en kille som hette Martin och vi var tillsammans större delen av tonåren från och till.
Jag var med i ett band som hette Emergency och jag var sångaren i bandet, vi hade faktiskt spelningar lite överallt,  scandinavium på innebandynatta dom hade där, kinna, sättila , mm. Musik var mitt stora intresse förutom killar, jag fick privatlektioner i piano hos en tanta i göteborg som hette Britta Spång och jag spelade trumpet i Mölndals big band. Det var meningen att jag skulle gå musikskolan på vittfeldska men betygen räckte inte till, var inte tllräckligt motiverad att plugga i högstadiet. Det är något jag verkligen ångrar idag.....
Min stora idol var Carola såklart, hade hela rummet med afficher på henne som man satte upp med häftmassa. På lindome gården tillbringades mycket tid, jag var med och ordnade discon och jobbade i cafet där, dessutom fick vi repa med bandet där.
Hade även utegångsförbud en hel del, vilket jag ALDRIG tänker ge mina barn...
Annars var jag en ganska cool tjej som fick resa mycket och hade många kompisar och mycket att göra.
Tyvärr har jag inga kort på mig i datorn från den tiden, fanns ju inga mobiltelefoner eller digitalkameror på den tiden, men skriver som min syrra, har ni nått kort på mig från den tiden så lägger jag ut det på bloggen. ;)

victors dag

i åkte till torp köpcentrum imorse hela familjen för att handla till Victor. Jag har ju rensat hela hans garderob så det fanns inte mycket kvar där att hämta. Det blev en hel del köpt,
2 par jeans
1 par army byxor
en trave t-shirt
1 hoodtröja
12 par strumpor och 3 kalsonger
ett par coola skate skor

Nu har han så han klarar sig ett tag iallafall....


drakflygning


Innan vi åkte till doktorn flög vi drake med My, det är något hon tycker är jättekul och hon springer fort med draken bakom sig. Pappa P hjälper till efter sin löparrunda.

En glad liten tjej trots klådan på kroppen.

allergi

Tillbaka efter läkarbesöket, My hade ju som sagt nya mörklila kläder på sig igår på Idas kalas som jag inte hade tvättat, nässelutslag blev dommen och en kur med kortison att dricka. Jag själv har ju haft eksem sedan jag var spädis och är överkänslig mot det mesta som har med färgämnen och parfymer att göra, fattar inte att jag inte tvättade kläderna innan hon fick de på sig. Hoppas på en bra natt för lilla gumman, men kortisonet gör nog underverk nu.

en prickig natt

My vaknade inatt och ville in till oss vilket hon givetvis fick. En stund senare hör både jag och P hur ligger och river sig på kroppen, hela kroppen överallt, vi tänder lampan och ser att hon är helt prickig, ser ut som om någon kastat henne i ett hav av brännnässlor, vita blåsor liksom med rött runt om , särskilt där hon kliar sig. Vi tog med henne in i duschen och hon bara stod och njöt. Efter det fick hon ett svalt lakan på sig och hon sov nog ganska gott.
Idag har hon oxå prickar men inte i samma utsträckning, mer en och en som sitter lite överallt, fundrar över om hon är överkänslig för nått, hon hade på sig sina nya pop kläder som hon fick av mormor igår på kalaset som jag inte hade tvättat innan. Siter nu och väntar på att jourcentralen i kungälv ska ringa upp så jag kan få lite råd.


ida 3 år

Mysans kusin Ida ( även victors såklart) fyllde tre i tisdags och idag var det dags för kalas, smaskig lasagne och glass med maränger. Till Mys stora belåtenhet var även Noel där, vår gudson. Dom lekte tjuv och polis, en lek jag aldrig sett My leka förut, men Noel sa att Ida var tjuv för hon var svart och vitrandig , var får de allt ifrån?? Men det är kul att se hur lekarna ändras med deras ålder....
Tack för idag.

torsdagsrensning

Idag efter jobbet har vi bara rensat och städat, det var kul att städa idag ioch med det nya vardagsrummet, man vill ha fint överallt nu. Victors garderob fick sig en rejäl omgång, slängde en hel svart sopsäck med kläder som är försmå, så nu är det bara att plocka fram plånboken och köpa nytt. Victor har ju börjat högstadiet på en ny skola och självklart ska han ha lite coola kläder då.
Nu sitter jag och myser med tända ljus, killarna tränar karate och My ligger och sover sin skönhetssömn.

tradera

Tjoho, vann en auktion på tradera på en ny fleecejacka till My från SMÅFOLK. Älskar deras tokiga kläder till barn.


Hon kommer bli tokfin i den till hösten.


uppdatering om mitt hår.

Fick hem produkterna jag beställt från lockig.se idag, jättespännande var det att duscha idag, hi hi.
De luktar helt ljuvligt och när jag hade shamponerat mig var håret helt mjukt, det har jag aldrig upplevt innan, det brukar vara strävt och helt trassligt, balsamet var oxå helt fantastiskt, ska bli spännande att se när jag använt grejerna ett tag. Ni som har fall i håret eller lockigt borde verkligen prova. Tack betty för att du tipsade mig om den sidan....

här kommer bilden tjatmostrar ;)


Så här blev det!!! svårt att få med hela vardagsrummet men ni som känner mig vet ju hur det ser ut för övrigt.

 Taket som blev vitt. Ska försöka få till något kul på väggen bakom soffan oxå. Funderar på nått coolt tyg, nån som har en ide??  Fondvägg har vi ju redan på en annan vägg.
Vi tog bort den gamla fotöljen idag och var iväg och köpte en stor vas som vi satte svarta pinnar i, det blev faktiskt bra, Maria min kompis ska ha den andra vita fotöljen nu när hon flyttar till en trea.. 

kvällsmys

Ikväll sitter jag uppkrypen i min nya soffa med en kopp te och en rykande färsk ikeakatalog.
I LIKE :)


lycklig rumpa

Tjohoooooo. Alldeles nyss ringde de från möbelaffären och sa att våra möbler hade kommit. Dessutom skulle de göra en extra körning i morgon och leverera möblerna så att jag slapp sitta på golvet mer och ha ont i rumpan. Får nog tacka min chef för den extra körningen, tvingade henne att ringa sin man som är delägare i möbelaffären och fråga var min soffa var.
http://virresdagbok.blogg.se/2008/june/nytt-vardagsrum.html

Jag är glad !!!!!!

aaajjjjjjjj


Om ni  har blivit påkörda av en vildbase med kundvagn på hälsenan någon gång, så vet ni att det gör j****ligt ont...

kvällspromenad

Det är såå skönt med kvällspromenader, när jag var mammaledig var vi ute och gick varje dag låånga sträckor, mest med Annalill och hennes barn. Igår tog vi en promenad med hela familjerna, alltså våra män var med och en kaffetermos. Vi gick upp till groddammen och fikade och vi hittade pyttesmå grodbebisar som kiddsen höll i händerna.

Lite suddig bild, men så här små var de.
  

Den klassiska bilden på våra busiga, goa ungar....

kalas igen

Mormor och Opa, min farmor och Mys farmor och min syrra med hennes kidds var här idag och åt lunch.. Det var skönt väder så vi kunde sitta ute, men det var jobbigt med alla getingar som inte lyckats försvinna än tyvärr.
Men jättekul att min farmor kom som är 80 år iår, det blir allt för sällan jag ser henne eftersom hon bor i stan ( göteborg )  My och Elvira lekte ovanligt bra idag, dom lekte med Mys my little ponny slott och så har dom börjat med rollspel.
 kortet är från i höstas


På eftermiddan åkte jag och köpte sushi till mig, P och Ps mamma. My åt riset och gjorde tappra försök att plock upp riset och doppa det i sin ketchup med pinnarna, tyckte hon var jätteduktig och hon fick faktiskt upp små smakbitar.
Efter en sån händelserik dag kan man inte hjälpa att man somnar i puffen efter vällingen.....

sov gott min skatt!!!!!!!

godmorgonfrallor vid havet

En sån härlig morgon det var idag, solen sken och havet fullt av tjörn runt båtar. Vi kokade en termos med kaffe, köpte färska frallor och åt frukost på vattnet i mosters och morbrors fina båt som Annalill och mattias med kidds hade lånat och sovit i över natten.

Elton visar My på sitt grabbiga sätt hur man kör båten.
När vi skulle åka hem ville My pussa och krama Elton men han var inte lika förtjust i den iden , så My fick springa och jaga honom runt, runt bajamajorna som stod vid bryggan, tillslut gav han med sig och hon fick både pussar och kramar, happy My.
 Bus i ruffen bland täcken och kuddar
 Vackra Ellamaj som har ramlat och skrapat upp näsan och läpen häromdan när vi var på promenad.
Tack för en lovely morgon, det gör vi gärna om......


lockig

Vet inte om jag ska hata vädret eller mitt hår, regnet gör inget så länge jag ändå jobbar heltid, men mitt hår står inte ut. Jag är ju född med afrokrull som har blivit till långt lockigt hår som har blivit till rena rama frizzburret i det här fuktiga vädret.
När jag var liten skulle min mamma klippa lugg på mig och drog ner luggen över ögonen och klippte, bara det att när håret torkade krullade luggen upp sig och blev jättekort...... Vi gör fläter i håret, då ser inte luggen lika kort ut sa mamma??? jag gick på det ialla fall, hi hi
Har ett otaliga gånger gjort rakpermanent, men håret krullar sig ändå.
Egentligen gillar jag mitt hår, men behöver bra produkter i det som jag inte har hittat nånstans. Min syrra tippsade mig om LOCKIG.SE.  Jag beställde därifrån idag, hoppas att jag blir nöjd för det var ganska dyrt, men det kan det va värt .  Sidan är bra även för er med rakt hår som har lite fall i det, man får bra tips därifrån.
Ska uppdatera med recension av produkterna jag köpte när de är testade.


kalas!!!!


Så var det äntligen dax för det efterlängtade kalaset. Alla bästisarna var såklat med och deras päron och syskon. My fick jättefina presenter, klänning, höstkängor med pärlor, saker att pimpa den nya cykeln med, väska, plånbok, prinsessmugg, moraträskskiva, hellokitty musiksaga, målarböcker och nya fräsha pennor. Hon är helnöjd!!!!

Tårtan som jag nästan inte ville bjuda på ;)
  
Ida och noel                     Elvira och Ellamaj          My, elton och Ida
Eftersom vi inte har några soffor än, fick alla sitta på golvet och alla kiddsen var naturligtvis där och lekte , vilket härligt kaos det var, vi var nog 18 st på vårat vardagsrumsgolv.
 fiskdammen är ju ett väldigt viktigt inslag på kalas, har nog aldrig sett ett sånt rakt led av 3 och 5 åringar förut.
Tack alla familjer för att ni förgylllde Mys dag ..........

skön tanke från liten My


Dagen har varit fantastisk med liseberg och lek med alla paket så då är det självklart att liten My blir trött.
När jag precis trodde attt hon hade somnat och jag tänkte gå ut ur rummet, säger hon- Mamma, jag är en 3åring nu!!
Skönt konstanterande efter en dag full av äventyr........sov gott min skatt.

my 3 år


Dagen började med sång, paket och mys i sängen med brorsan, en bättre start på dagen kan det ju inte bli. P har jobbat hela helgen , så även idag, så min snälla svägerska ingela och mys kusse ida följde med till liseberg idag eftersom vi inget kalas hade. ( det kommer på tisdag )
Regnet öste ner så vi drog på oss hela utrustningen av regnkläder och åkte ner tills
det öppnade klockan 11. Det var nästan tomt i parken, det var bara att åka det man ville utan en enda kö på hela dan, sån lyx.
Rekomenderar verkligen att åka till liseberg på söndagar om man vill slippa köer.
 Att åka i samma bil är ju fest bara det.
    
Tack för en jättehärlig dag........

för 3 årsen


datumen på korten stämmer inte, min gamla kamera krånglade alltid med datumen.
För 3 årsen satt jag på bb och väntade på mit kejsarsnitt, min lilla prinsessa skulle födas.

Stolt storebror till liten My kom och hälsade på i mitt egna rum på bb.

My 1 år, liten tjej med stor vilja och mycket energi.


My 2 år, liten sessa på kafe i halmstad.

Paketen är inslagna och cykeln på plats, imorgon blir vår älskade My 3 år och vi är så glada att ha dig i vårt liv.

ikea


Vi tog en sväng till ikea idag ,jag och My. Jag köpte ett soffbord till soffan vi inte fått än :(  men det är skönt att ha det hemma när soffan kommer nästa vecka. Det blev inte så mycket mer, jo doftljus ville My ha och en vattenkaraff till mig. Sen fikade vi och My åt upp en hel fralla och en hel bulle, det tillhör inte det vanliga att allt äts upp.
På eftermiddan blev det lek och bus med Ida hemma hos dom, My var jättetrött och det blev en del gnäll och skrik men dom hade kul mellan fighterna, tjejerna.När vi kom hem skickade jag iväg Victor och My till kiosken för att köpa lite lördagsmys, så nu sitter dom och knaprar chips på mattan här brevid mig. P slutar strax jobbet och då blir det en soft lördag och paketinslagning för My fyller 3 år imorgon.
Ha en sköön lördag alla.........

målarpyssel

Vi cyklade upp till min kusse( annalill ) efter jobbet, jag och My. (Vi bor väldigt nära varann) Vi drack kaffe och ungarna lekte, det var varmt och skönt idag. Annalill drog fram målardukar som hon inhandlat dagen till ära och jag cyklade hem och hämtade färg och sen satte vi igång med våra konstnärliga talanger ;)
Medans vi mammor var koncentrerade passade busungarna på att plocka maskar och jord som de la in i micron i lekstugan och sedan granskade under ett förstoringsglas, det var jättespännande tyckte det. Det är så härligt att se My leka med sina vänner utomhus och hitta på bussaker, bli lerig och ha skoj..
Tyvärr blir det inget foto av våra vackra tavlor för jag glömde helt att ta med väskan där kameran är.
   När vi kom hem ville My ha välling med en gång och satte sig på mattan med nappen och snutten och grodis och väntade på att jag skulle servera vällingen, hon var såå trött efter allt bus med sina sysslingar och sin första dagisdag på 6 veckor att hon somna nästan direkt vi la henne i sitt rum.......

den bästa showen

Igår satt jag på jobbet och läste Metro, där såg jag att mora träsk och tobbe trollkarl m.fl skulle komma till Liseberg idag. Vi åkte direkt efter jobbet, My fullkomligt älskar Mora träsk, så hon blev jätteglad såklart och så var det mysigt att göra nått jag , p och My tillsammans. Vi köpte ett litet häfte men det blev bara cirkusexpressen vi åkte för det var såå mycket folk idag, vi satte oss och fikade med våffla och kaffe medans vi väntade på att showen skulle börja.
Precis när vi satt oss så började det naturligtvis regna, det var bara att springa in till kiosken och köpa såna där snygga regnkappor till oss.

My i väntan på Mora träsk innan regnet kom.

Det var en bra show , men det blev lite segt i mitten när Doris och knäckebröderna sjöng, tobbe trollkarl var som vanligt jättebra och naturligtvis var Mora träsk bäst.

semestern slut....snyft

Ja, då var det dags för vardag igen. Har precis avverkat min första arbetsdag efter 4 veckors semester. Skulle haft en vikarie hos mig idag, men hon ville inte komma, konstigt att tjata sig till ett sommarjobb och sen inte dyka upp!!! Jag fick snällt jobba själv idag, 10 timmar första dan, pust, är helt slut i fötterna, fick sätta dom i ett mintbad förut.
Det är iallafall skönt att solen inte lyser för då hade jag haft riktig ångest att börja jobba, här öser regnet och har gjort det hela dan.
 Foot Print Foot Print Foot Print 






grillkväll

Härom kvällen var vi hembjudna till johan och ingela på grillmys. Det var meningen att vi skulle sitta ute och de hade till och med köpt ett partytält som skydd mot den varma solen. Men väl inne i middagen fick vi fly in till köket, det gick inte att äta ute pga alla getingar. Men maten var himelsk och My och Ida busade som vanligt, de ville bada i badkaret så det fick dom. Sen hade de dansparty i vardagsrummet med morgonrockar på .
  
Vi vuxna satt i köket och myste , med vin , kaffe och smarrig hallonpaj.


meja 1 år

Idag på eftermiddan stack jag och My på kalas till hennes kusin Meja som fyller 1 år i morgon, P fick stanna hemma och fixa det sista på vardagsrummet  så vi kan vistas där inne. Vi blev bjudna på himla goda varma mackor och en himmelsk tårta. Alla kussarna hade jättekul tillsammans och det var både lek och fiskdamm.

Meja med den superduper vackra och goda tårtan.

renovering igen


I fredags kom han som köpt våra gamla möbler och hämtade dem och vi satte genast igång med att måla taket vitt.
Förut var det brunbetsat med tråkiga 80-tals lampor men nu är det vitt och fint med spotlights infällda i taket ( bild kommer senare). Så vi har nu inga möbler på ett tag , de ska komma vecka 32 eller 33 och jag hoppas verkligen inte på försening för så här ser det ut hemma hos oss nu, cosy......jag ligger på matan och surfar, P sitter i fotöljen som inte är jättebekväm. Men den som väntar på nått gott...........


RSS 2.0