party igen och igen..........

Dagarna fylls av partyn mest hela tiden, haha...

Igår kväll hade vi tjejkväll, helmysigt med god mat, kladdkaka vin och massor av skratt.....

Dagen idag tillbringade vi hos min syrra. Hon hade meandi party, jag trodde det började klockan 12 och när jag satt i bilen på väg till göteborg ringer hon och frågar var jag är, det började visst vid 11 redan, gasen i botten och jag han med att kika på kläderna som redan hade hunnits visats.  My fick välja vad hon ville och hon valde den här gosiga tunikan..

Jättesöt tycker jag!!!!

När alla gått hem från systra mi så stannade vi kvar , jag och My. Det blev en heldag hemma hos dem med lek både på lekplatsen och hemma hos dem.....

Nu är det nattning strax av liten My, men först ska det skrubbas fötter, My gick barfota i sandlådan så ni kan ju gissa hur de fötterna ser ut!!!!


party........

Just nu väntar jag in p som är för att hyra film....Nu ikväll är det verkligen mörkt och grått ute, har tänt en himla massa ljus, det är en bra fördel med att hösten närmar sig, att man kan tända ljus, hur mysigt som helst.

Apropå ljus så var jag och min kompis Maria på ljusparty i veckan, Jag hade aldrig hört talas om dt innan, tupperwere,  meandi  och sminkparty har man ju varit på men aldrig ljus och heminredningsparty.  Det var alla sorters ljus, både de med doft och de utan, stora små, dyra, lite mindre dyra, lyktor av allehanda slag. 
Jag kände att det fanns för många sorter att välja  och lukta på men valet föll tillslut på Rabarber med jordgubb och vita snöbär, vad det nu är, men gott luktade det i alla fall.




Visst ser de ut att lukta gott..!!!!!

mamma mia......regn...



Vilket väder........

My hade med sig mufins från dagis idag som vi har fikat på, nu sitter vi inne och tittar på filmen mamma mia, det är den nya favoritfilmen här hemma och jag tror My kan de flesta låtar från den..

Igår eftermiddag var vi på Liseberg med min syster och hennes lilla familj.  Den nya Rabalder var solklart den nya favoriten, My och hennes kusin åkte den tre gånger, min svåger vann stjärnvinst på choklad, inte bra...jag var såå mätt efter all choklad igår så jag trodde jag skulle dö!



Dessa bilder är från förra året men  tjejerna var så roliga. De kom ut från sminket...



Elvira upptäcker att My är sminkad som en kanin och skrattar.....



My upptäcker att Elvira är sminkad och även hon börjar skratta....
Sen kollar de i speglarna tillsammans och ser att båda är kaniner...I år var tyvärr sminket stängt .


Vi köpte en videokamera i veckan så igår var det bara film som gällde, det blev inga kort tagna alls...

min duktiga tjej...........


 
     My 2.5 år.

Min lilla tös är såå duktig......nu är det tredje natten och dagen som hon inte har haft någon napp. Jag fattar ingenting, trodde det skulle bli ramaskri här hemma och att hon skulle ångra sig, men det går perfekt.. Visserligen har hon svårt att komma till ro ibland på dagen, innan vi slutade med nappen har hon pausat i soffan 5 min ibland med napp och snutt och då laddat batteriet för mer lek, det går inte nu, det är full fart hela tiden .

Men snart är det belöning för henne, vi har lovat liseberg på torsdag med älsklingskusinen Elvira.  Hon är happy och vi med.........

är det dags...?!!

'

Att fylla fyra år innebär att man blir stor tjej, det tycker i alla fall min dotter.
Det var ju bara en och en halv vecka sen hon fyllde år men dagligen kan hon berätta saker som : när jag var tre mamma, då kunde jag inte säga det ordet, eller då orkade jag inte gå så långt, eller då var jag inte så stark....

Nu ikväll när vi borstade tänderna såg jag att nappen har gjort så hon har börjat få ett fult bett, vilket jag oxå sa till henne.
OJ, sa jag,  nu börjar du få kanintänder, bäst vi lämnar napparna till lisebergskaninerna. Det var ingen bra ide tyckte hon, hon ville spara napparna till hennes bäbisar som hon ska få när hon blir stor. Men hon valde att sova utan napp ändå..

Jag vågar inte ropa hej ännu, men kanske.......


kalasdag........

Vi har varit på kalas idag...det var dags för kusinen Ida att fylla 4 år. Nu har alla tre augusti tjejkusinerna fyllt år och det är slut med kalas för ett tag....vilket My inte tycker är kul alls, hon hade gärna varit på kalas dygnet runt om hon fick bestämma!!



Lite eftermiddags sol på vår baksida och blåsa såpbubblor är härligt.....



Man blir trött av att vara på kalas en hel dag.....

Hemma hos mig..........


my famous family.....



Ja då har två familjemedlemmar till hamnat i vår lokaltidning ...Vi fem heter artikeln och de ställer en fråga som fem personer svarar på.  Denna gång var det kära maken och lilla dottern. För några månader sen var det mig de frågade.

'

De fick en liiite större bild än mig...hmm, måste va för att de är två..  ;)

nyss hemmkommen från götet.........

Vi har ganska precis kommit hem från göteborg. Vi hade ett mission och det var att köpa en ny karatedräkt till vår son som bara växer... Han mäter just nu 1.79 cm. och han har med säkerhet inte vuxit färdigt än, vet inte var det ska sluta.
I början av sommaren var vi lika långa och jag är 168 cm.  Vi fick i alla fal tag i en ny dräkt på budo fitness.

Kaffetarmen sög i oss efter en stund så vi traskade vidare till Haga för en kaffepaus. My skulle bara ha en kaka vilken var lika stor som hela henne nästan..



Detta är alltså en sån där drömkaka vilka brukar vara pyttesmå....

Nu är vi hemma igen och jag ska packa upp de små shoppingpåsarna som följde med hem, sen är det nattning av trött My......


lunch på säteriet........

Idag är det värsta blåsdagen.......inget regn , lite sol och mycket blåst.
Vi åkte ut till sundsby säteri för lite lunch och promenad .

Solen tittade fram hela tiden vi var där så vi kunde sitta ute, skönt.


Vi hade tagit skogsmullekläder på då vi trodde det var blött och skulle regna.
Mina stövlar fick ligga kvar i bilen, de behövdes inte.




My njuter i solen..



Till efterrätt, morotskaka...nu är vi såååå mätta, kakan var liite väl mäktig, vi kände att vi kunde delat på en, men god var den.

shopping........

Jag tvingade med min familj till uddevalla , jag kände att jag behövde handla lite nya kläder....  ;)
För några veckor sen när jag spanade runt i butikerna fanns ingenting i min smak, men nu tyckte jag det hade kommit in en hel del faktiskt.



En del av det som handlades......Tights från mQ, tyckte det var cola knappar längst ner vid benet, en linneklänning också från mQ och en stickad väst från hm. 


tjörn runt............

Nu har jag jobbat en hel vecka och jag tycker det är sköönt med helg nu...kroppen har liksom inte riktigt vant sig än vid att jobba.
Veckan har varit fullspeckad med grejer efter jobbet, bla, var min mamma här och grattade My eftersom hon inte var hemma i söndags. Min syster följde oxå med och Mys kusse Elvira, så nu är det färdigt firat här hemma, vi valde att bara ha familjen på kalas, vi är ju ändå så många, hon får ha barnkalas nästa gång istället.

Den här dagen startade tidigt, Det är ju Tjörn runt den här helgen, vi packade ner vår frukost  och tog cyklarna till klipporna under tjörnbron för att vara med och se starten som gick 8.30.



Insåg att det går mode i segel oxå, tror inte det fanns en segelbåt utan det nya seglet som ser silverfärgat eller antikt ut, häftigt.



Trötta och  är vi denna tidiga morgon....men efter kaffe och smörgås piggnade vi till.


klassiker.......

Nu ikväll gjorde jag en klassiker, somnade inne hos My när hon nattades , i hennes pyttelilla säng.....och det var sååå skönt.
Jag kommer faktiskt inte ihåg att det var så jobbigt att jobba, visserligen är jag i stort sett själv på jobbet ( denna veckan )och jag springer runt som en blådåre , men ändå!!!  Pust.
Nu har jag intagit soffläge och ska kika på en film på canal digital....somnar säkert.
.

ångest.......

Ja, jag känner ångest!!
Imorgon börjar det igen, semestern är slut.  Inte för at jag inte tycker om mitt jobb, tvärtom, men de härliga lata dagarna med familj och vänner är ju så underbara.
Det räcker oftast med en arbetsdag och så är man inne i det igen, som om semestern aldrig var där, konstigt.....
Jag tror det är många som känner som jag idag!!!!




Jag tar med mig alla härliga sommarminnen och njuter av dem under hösten...
Just här är jag i Båstad..........

släktkalasdags............



Mamma, när kommer mina gäster......



Jag seeer dom, mamma....

My fyller 4 år imorgon , men redan idag hade vi kalas för hennes kusiner , farbröder, fastrar, moster, morbror och farmor.
Hon fick så jättefina presenter och jag tror alla barn hade kul.
Jag och Perra hade tränat på att göra ballongdjur, vilket var en succe!!  Perra tog även på sig trollkarlshatten när vi satt och vred ballonger och vi fick beställningar på hattar och katter....kul.


Tack alla för ett trevligt kalas och fina paket...........

härliga lata semester..........

Vilken härlig sommarvärme vi har nu...Bortsett från måndag och tisdag så har vi varit på stranden i en veckas tid nu med massa bad och sol. Det är semester.



Det är här vi tillbringat störe delen av veckan, vid vår sjö...fast vi bor vid havet . My ogillar krabbor och brännmaneter och i den här värmen tycker jag det är viktigare att hon får bada än att vi måste vara vid havet.



Vi har hunnit med massvis, i lördags var vi på stranden hela dagen , hem för lite middag och sen cyklade vi ut till havet för kaffe .

 

Kaffe vid klipporna på eftermiddan, hur mysigt som helst.

 Även i söndags hann vi bada innan det var dags för kusin Mejas kalas, hon fyllde två år.
Måndagen och tisdagen var gråa och regninga, det blev både Ikea och marknad här där vi bor. 

Sen kom soooolen tillbaka och dagarna har varit fyllda med bad med vänner och familj.

På kvällarna har vi grillat hemma hos oss med goa vänner och druckit vin och Martini till sena kvällen, precis som det ska vara när man har semester........




My och hennes kompis hittade lådan som var full med vantar och mössor, där låg även henns varma vinterstrumpor. Antagligen var det mysigt med strumpor även om termometern visade 30 grader... Sen hade jag att göra , sortera vinterkläder när man har grillvänner på besök, hahaha...tokungar.

Dagarna har verkligen varit fullspäckade, så bloggandet har fått stå åt sidan ett tag.




Det känns som en evighetsen den här bilden togs,fast det är bara tre veckorsen,  en regnig lördag i Laholm, P försöker ta på sig stövlarna samtidigt som det bara öste ner, inte ett helt lätt jobb. Jag är glad att slippa regnet nu....





 


RSS 2.0