vad hände med allt naturligt..........

Parabener!!!
kolla era shampoflaskor, krämer mm, hua!!!
Snart blir jag tokig på all skit som tillsätts i skönhetsvården.

KLICKA PÅ DEN HÄR LÄNKEN... läs och se vilken skit som finns.

Jag har köpt Apotekets nya märke Apoliva till min dotter i tron om att den serien ska vara bra till My, men när jag läser på innehållsförteckningen nu ser jag att den är full av parabener som stör kroppens hormoner. Apoliva gör dessutom reklam för sig själva som " naturligt" 

Själv använder jag Dermanord nu som är helt fritt från konstigheter, det blir att köpa schampo, tvål och lotion till min dotter därifrån med.

Vad hände med allt det naturliga..????

vill inte......

Vill inte jobba i det här vädret....köket är sååå varmt och min hjärna slutar fungera i värmen, nej, jag vill bara lata mig, bada, sola, pyssla lite hemma och träffa vänner....precis som jag gjort i eftermiddag i och för sig, men nu måste jag ju genomlida 8 timmar i ett kök först.
Jag shoppade nya kortbyxor till Victor i dag, han bara växer. Imorgon är det Mys sista dagisdag och då måste givetvis fröknarna få var sin sommarpresent så det har oxå inhandlats idag.





Vackra blommor fint inslagna blir ju alla glada av, ett kort med hälsningar från My!!

Resten av dagen har avnjutits i solen med lillfisan i sin pool.


vimmerby........



Vilken härlig helg vi haft i Astrid Lindgrens anda.....kanonväder...
Vi var på Astrid lindgrens värld med ett par vänner och deras son och My har haft ett himmelrike i helgen med att träffa alla sagofigurer. Tycker själv att det var en jättefin park och fräsch var den med, det var första gången vi var där men kommer åka dit fler gånger...
Enligt My var pippihuset bäst, det var alldeles nybyggt och det fanns en liten sjö brevid där pippis pappas sjörövarskepp var, jättefint verkligen.
Näst bäst var Nils Karlsson pysslings hus, hon älskar den sagan och tycker att vi borde läsa den varje kväll så det var en höjdare för henne att få se pysslingens rum.



Pippi in aktion......

 

De små husen var perfekta för små barn....


 

Nils Karlson Pysslings hus, jättemöbler.



Jag som lillbror och P som karlson på taket.....




packning pågår.........

Jag är så trött i mina fötter...tror det är värmen som gör fötterna extra känsliga och säkert svullna med.
Jag lapade lite sol en stund efter jobbet och sen var det dammsugning som stod på schemat. Tvätten är sorterad och liger i sina respektive lådor hos alla familjemedlemmar.
Just nu tar jag en paus ifrån packandet, mina fötter orkar inte stå mer idag, väntar hem P om en stund och tänkte fjäska lite och be om fotmassage.......

Tänk vad svårt det kan vara att bestämma sig redan idag vad jag vill ha på mig imorgon eller på lördag, jag hatar att behöva välja kläder för flera dagar fram.  När man reser utomlands en vecka eller så kan man ju plocka ner lite av varje men när man ska vara borta en natt och två dagar som nu kan jag ju inte ta med hela garderoben, i hate!!!
Det är väl ett typiskt tjejproblem tror jag, P tar med ett par jeans och ett par t-shirts en skjorta och så är han klar, jag funderar fortfarande om jag ska åka i ett plagg och sen byta om när jag är framme så det inte blir en massa veck på kläderna....hmm jobbigt.
Trots klädproblem ser jag fram emot vår lilla weekend , ska bli nice!!!
 Dress   Skirt   Tee Shirt 3   Bikini  Sneaker 3  High Heels  Ballet Slippers  High Heels 2  Tee Shirt 5 







ljuvliga sommar.........

Vi har ju underbart väder och bloggen kommer liksom inte i första hand just nu, vill njuta av solen om kvällarna och det är precis vad vi gjort hela veckan.
Varit på stranden efter jobbet till sena kvällen eller  suttit i hamnen och kollat på båtarna och alla turister som börjar dyka upp nu eller bara njutit på altanen med My i sin pool, man får ta tillvara dagarna även om man som jag jobbar ännu ett par veckor till.



My på väg från stranden med benen fulla av spring.

 

Vi har även varit hos frisören igen fast denna gången var det My som skulle få sitt hår toppat lite grann.



En inbakad fläta i luggen..Söta duktiga Lillemor, vår frisör gjorde lilltrollet så fiin.

söndag.........

 

 

Min lillfis busar i soffan.....tänk vad glad man kan bli av en ny tandkräm!!

Dagen har gått i slowmotion, det känns som jag har väntat på vackert väder hela dagen och nu lagom till P kom hem från jobbet klockan 18.00 kom det fina vädret.
Men jag och My har promenerat, varit och handlat, fikat hos svärmor och pysslat lite hemma.

 

Jag hängde upp lite provrör i köksfönstret och satte dit en blomma som jag hittade på altan i en kruka, vips så blev det lite fönsterdekoration. P var väl inte överförtjust  när han kom hem men jag tyckte det var ganska kul ide!!


midsommar del 2.........en lite blötare del........



Jag försökte ta ett kort på mig själv igår men varje gång var det folk i vägen, hahaha. Goa Katarina ser till att kiddsen får sin mat, de sitter vid spegeln på Mys lilla bord. [Sorry katarina men du var tvungen att vara med på bild, hih]



Så här såg det ut under spegeln...

Vi var naturligtvis tvungna att äta midsommarlunchen innomhus tyvärr och har man inte ett jättehus får man sitta där det finns plats, men barnen tyckte bara det var kul med ett eget litet bord och det åts mängder med färskpotatis och köttbullar medans vi åt den goda sillen.

Kubbspel han vi oxå med igår, tjejerna mot killarna och eftersom vi vann nästan hela tiden kom grabbsen på att det nog berodde på att vi hade några centimeter nerförsbacke, ja, ja, det kan de väl få tro!!  hihi

Vet inte vem som kom på iden med att vi skulle dricka Cosmopolitan drinkar, men senare i köket blandades det hej villt och receptet hittade vi på datorn..jag tror inte att det var någon som tyckte det var speciellt gott men för att få en ny drink var man tvungen att dricka upp och sen blandades det smultronvodka med diverse slödryck.


COSMOPOLITAN.....

Senare på kvällen var det dags för korvgrillning  och marsmallowsgrillning och precis när vi skulle äta så började dt regna igen, vi trotsade regnet och satt ute ändå, under markisen, med grillen som värmekälla, faktiskt mysigt.

 

Kolla in himlen, alldeles svart.

Vi hade det jätteroligt trevligt igår.....

midsommar och dans kring stången...........



Glad midsommar allihop....

Vi hade en jättehärlig midsommar igår med mycket regn, skratt, god mat och goa vänner.

Vi började på Maria gården med dans kring stången och sen fikade vi med kaffe och jordgubbsbakelser vi hade med oss.


Nästan allihopa, det saknas My , Perra Victor och Johan. En fika paus efter allt dansande.

På morgonen var det jättefint väder och jag tog på mig min sommarklänning och kände mig fin, men precis innan vi skulle åka kom regnet, bara att leta fram gummistövlar och dra på jeansen, jättetråkigt..väl på maria gården kom solen igen och vi kunde njuta av att vara ute.

BOLLYWOOD..........



Jag var inne på min vän Cattis blogg och läste om vilka små konstiga laster man har . Alla har ju olika konstiga saker för sig som man måste göra eller köpa..
Min konstigaste last är nog dessa underbara Bollywood filmer. Jag älskar när indier pratar amerikanska, när de dansar , Ibland dansar en hel stad tillsammans, vackra människor , deras färgrika kläder, deras töntiga sånger och den fantastiskt förutsägbara handlingen där det oftast är en manlig eller kvinnlig amerikansk skådespelare som förälskar sig i en indisk kvinna eller man..Man blir helt enkelt väldigt glad av att se dessa filmer......me like.


min dag.........

Idag var det uppstigning som vanligt vid 5.40.
Halv sju var jag och lämnade trollet på dagis och åkte direkt till jobbet.
15.00 på väg ut ur grindarna och hämtar lillfisen igen, åkte direkt hem för att börja städa inför morgondagen och då ringer svärmor.....!!
16.00 hämtar svärmor , kör ner henne till blomsterbutiken och på vägen dit lovar hon My att vi ska till leksaksaffären och hon får välja vad som helst!!  My väljer den dyraste Barbie dockan och på väg ur leksaksaffären lovar jag svärmor en sväng till en klädbutik...
Vi hittade jättefina kläder till henne och jag köper med mig både armband och halsband till mig själv.
17.30, Hemma igen och jag börjar ta tag i hemmet som jag skulle gjort för flera timmar sen, tvätten skulle sorteras och upp i skåpen, nya lakan i sängen, dammtorka överallt och dammsugning och skurning,,,,pust!!!
20.45, hoppar in i duschen, dags att skura mig själv inför midsommar festen imorgon.
21.15, ligger i soffan med datorn i knät, har hunnit äta en macka och nu dricker jag grönt te.......

Imorgon är det midsommar och vi ska ha det såååå underbart!!



My förra midsommar då hon hjälpte till med potatisskalningen.. Vad liten hon ser ut, i år ser hon fram emot midsommar jättemycket och vi ska försöka hinna med att göra en krans till henne med, vääääldigt viktigt!!

sooool...........


Sol, sol, strålande sooool. Härligt!!

Dagen började med blå himmel så jag, min kompis Maria och My bestämde oss för en tur till beachen. När vi väl packat färdigt och  åkt till vår strand kom molnen,,,,shit, men när vi tittade bort mot ödsmål såg vi att där var det blå himmel där, vi packade in oss och alla strandpinaler i bilen igen och styrde mot solen. Oj vilken härlig dag det blev!!   Krabbfiske, upptäcktsfärder, kaffe och bullar. Maria till och med badade , vilken hjälte!!!

Eftermiddagen spenderades på vår altan med Perras brors familj som kaffe och lekgäster, My hade längtat hela dagen efter sin Ida och nu fick de verkligen busa av sig.

Att flyga drake är en hit som funkar i år igen och de små benen får verkligen springa, trötta små barn på kvällen som fått mycket luft är härligt.



mera pyssel..........



Jag och min dotter har haft en pysseldag...Vi har knåpat ihop en fågelholk!!  Inte för att jag vill ha fåglar som bajsar ner min framsida utan för att det ser lite hemtrevligt ut!!
My stod för den gröna färgen och jag har målat dekoren, kul hade vi.

 

chokladtårta från missisippi..........

På fredagar har vi alltid en dessert till lunchen som ingår, skriver om jobbet alltså!!
Idag gjorde vi en chokladtårta från missisippi.....oh my good., nice...

Det har varit dåligt med recept ett tag nu såååå håll till goda med den häår tårtan/ kakan, den är värd att testa!!!

Chokladtårta från Mississippi

Tårtbotten
150 g Digestivekex
50 g osaltat smör

Fyllning
300 g Marsmallows
  6 msk mjölk
  2 tsk kanel
350 g mörk blockchoklad
  4 dl vispgrädde
  4 msk mörk rom ( om man vill, inget måste )
  2 tsk pulverkaffe eller 4 msk starkt kaffe

1. Tårtbotten: Krossa Digestivekexen, smält smöret och blanda det med kexen. Tryck ut i en
form ca: 22cm med löstagbar botten. Tryck väl och ställ in i kylen. Den måste inte vara löstagbar.

2. Smält Marsmallows med mjölk och kanel i kastrull. Rör tills Marsmallowsen är helt
smälta. Låt svalna.

3. Smält Blockchokladen i microvågsugnen eller i vattenbad. Låt svalna något.

4. Vispa grädden "hårt". Tillsätt Rom och kaffe.

5. Blanda sedan Marsmallows, Chokladen och grädden. Och häll sedan smeten över
tårtbotten. Låt stå i kylen tills det stelnat.
NJUT!!!

Det blir som en scheesecakebotten med chokladmousse ovanpå.


LOVEFILM.........

Som jag har berättat tidigare är jag en Buzzador och får möjlighet att testa många produkter eller andra erbjudanden.

Just nu är det LOVEFILM som jag har fått i uppdrag att testa i en månad.
Bara att registrera sig, välja filmer man vill se och sen landar de i brevlådan. När du har kikat på filmerna är det bara att lägga dem på närmaste postlåda, portot betalt...väldigt smidigt .

Nu har ni möjlighet att prova LOVEFILM ni med, klicka bara på länken HÄR och registrera er så kommer filmerna i er brevlåda med.
Erbjudandet gäller i en månad...och kostar ingenting, alltså gratis i en månad!!!!


update....................

Jag vet,,jag har varit usel bloggare den här veckan men jag har verkligen haft 1000 saker att göra..lite överdrivet kanske men i tisdags var det dags för min lillebror Tim att ta studenten.  Jättetrevligt och god mat med massa kul människor som jag inte träffat på jättelänge, vänner till mina föräldrar som man träffade massvis när man var liten och som var kul att återse igen.
Mamma och opa hade satt upp ett gigantiskt tält med mingelbord och rader av sittplatser att äta vid av den goda buffen.

Igår var hela familjen hos min underbara Lillemor som har salong på strandvägen, familjen blev fina..

Idag var det examensdags för Victor, som vanligt bjöd vi på jordgubbstårta för dem som ville fira in att sommaren börjar, det har blivit en tradition hos oss kan man säga, ända sen Victor slutade nollan har det ätits jordgubbstårta hos oss med vänner och släktingar,,,mysigt.

Nu närmar sig helgen , det ska bli skönt, behöver vila upp mig, men känner jag mig själv rätt så blir det nog inte så mycket vila ändå........



Mysan och hennes Kusin Ida har sprungit omkring med prinsess och ballerina kläder hela eftermiddan idag, sen var det dags för lek med sminkdockan My fick för att hon var duktig och åt sin pencillinkur utan protester., Oj, vad det sminkades och stylades.



Just det ,,,puss på dig älskling för att du har fixat så midsommarhelgen är räddad,,,,

kolakakor, yammi................



Vi var hemma hos våra vänner och fikade och blev bjudna på såna här kolakakor...Naturligtvis var jag tvungen att ha receptet då det är mina favvokakor, min mormor bakade alltid sådana till mig när jag var liten.

Nu mår jag illa...jag vet inte hur många jag ätit här hemma efter att jag och My bakade.
Men frysen är välfylld om någon fikasugen har vägarna förbi!!!!

tecknade superhjältar........



Min älskade man sitter och kollar in den ooootroligt spännande matchen på tv, fotboll mellan danmark och sverige!!

Själv rotar jag runt bland korten på hans mobil föra att se om jag hittade någon kul bild och det gjorde jag med besked!!!
Av någon anledning hade han ställt in kameran så det ser tecknat ut och den här härliga bilden tog vi förra lördagen hos våra vänner Tomas och Katarina.
My och Emil lekte i deras tält och busade, det der ut som de precis landat med nån sorts farkost på vår planet, supercoolt........


kreativ.........

Jag har så mycket pyssel i mig men vet inte hur jag ska få ur det, vad ska jag pyssla eller måla för nått??!! Jag känner mig kreativ och då borde man passa på att skapa.



Den här underbara fågeln är gjord av pappmache och ringarna är vanliga armband med vackra band runt.
Tror det blir en tur till Panduro imorgon faktiskt..

sveriges & Tims dag............



Sveriges nationaldag ...det firades med kalas för min lillebror som fyller 20 år idag . GRATTIS igen.
Hela tjocka släkten och supergod mat som vanligt gjort av opa, min styvpappa.

Jag har blivit så slarvig med att ta med kameran nu för tiden så jag har inga bilder att visa tyvärr, men håll tillgodo med en bild från förra året på min snygga bror..



Bilden är  från förra året hemma hos oss innan vi hade bytt ut sofforna.

äntligen skor...........

  

Jag hittade mig ett par sandaler igår, lagom mycket remar och söta tycker jag...


sköna fredag.........

Vi hade halvdag på jobbet igår så redan klockan 12 kunde jag gå ut genom porten...
Vi bestämde oss för att åka ut till orust och göksäter som är ett miniullared. De hade byggt ut ytterligare och var nu faktiskt jättestort. Jag skulle ha gardintyg till Mys rum och hon fick välja själv vilket tyg hon ville ha till sina gardiner, så i går eftermiddag satt jag och sydde och det blev jättefint.
Jag hittade även vaxduk till bordet på alltan, en vit med svarta prickar...


Den blir fin till våra svart nya dynor..

Det är otroligt billigt att köpa tyg på göksäter, vaxdukar kostar 29 kr metern och mys gardin tyg kostade lika mycket per meter, helt otroligt.
Jag komer ihåg när göksäter bara var ett litet hus med inriktning på just tyger och på övervåningen fanns det lite porslin. Perfekt att handla där när man precis flyttat hemifrån, nu har det vuxit gigantiskt mycket och det är värt en tripp dit för er som inte varit där innan.
Vi fikar alltid när vi är där med och två stora räkmackor, en gigantisk våffla med sylt och grädde, kaffe, dricka och delicatokakor till efterrätt kostade inte mer än 120 kronor, som hittat.
Mycket reklam blev det men vad gör man inte för sitt Bästkusten...!!, hihi

igen........



Just nu ligger vi i soffan och kollar på kaninbyn på disneychannel...........My har öroninflammation för 4 e gången iår.
Då hon är allergisk mot kåvepenin och vi ändå aldrig får i henne den pencilinen ordentlig fick vi en annan igår och hör och häpna,,,,den var god!!
Kanske vi kan äntligen få ordning på hennes öron en gång för alla.

Jag tänkte passa på att greja lite här hemma nu när jag ändå har tid idag, men man blir väldigt slapp av att vara hemma med sjukt barn, dags att rycka upp sig!!!!

mina nya............



Egentligen skulle jag ha ett par skor,,,,,kom hem med dessa jeansen.....!
Hur svårt kan det va att hitta ett par skor , jag har letat igenom alla butikerna nu där vi bor och vi har 6 skoaffärer, minst!!!!
Det här med remsandaler är inte riktigt min grej, de är helt enkelt för platta,,,men det finns i stort sett enbart det nu.
Jakten går vidare..........

RSS 2.0