sol och bad...

Vi åkte till hawaii idag ( vår badplats heter så )   med min svägerska och mys kusin  ida, där träffade vi också våra goa vänner tomas & anneli och deras barn lisa och max. Ungarna badade faktiskt , det var 17 grader i vattnet men det kändes varmare, kanske för att det är så grunt där man går i, sköönt var det iallafall.....
Efteråt åkte jag och my faktiskt till mc Donalds, orkade inte ta tag i matlagningen idag, för varmt.
Eftermiddan avslutades med jordgubbar, glass och poolbad hos johan och ingela.  Nu väntar vi hem P som har jobbat denna underbara lördag, det blir nog ett glas vin på altanen denna sköna varma sommarkväll.......

bilden är från förra sommaren samma tid...



tjejkväll

Igår träffade jag mina underbara vänner. Vi är ett gäng som träffas var 5 vecka ungefär och äter gott och dricker massa vin. Det roliga är att vi är i så olika åldrar, jag är yngst, den äldsta är 64 år sen är alla därimellan.
Det som gjorde att vi möttes första gången är vårat andliga intresse. Gick en kurs om andlig utvecklig steg 1 och vi fann varandra där, sen har det bara rullat på och vi har gått flera kurser tillsammans.
Nu för tiden träffas vi hemma hos varann och ibland för skojskull bjuder vi in någon person vi tycker verkar intressant som har något att lära ut. Sist var där en tjej som har pluggat psykologi i 5 år, hon berätta att  problemen inte alltid kommer ifrån detta livet, utan kan vara något vi bär med oss ifrån tidigare liv. Sen fick vi göra en meditation där vi själva fick gå tillbaka till tidigare liv.
Men igår var det bara mat och vin och en massa skratt !!!!


TURKOS PÅ HJÄRNAN

Ända sen vi köpte de turkosa gardinerna till sovrummet har jag vart sugen på att ha mer av den färgen i hela huset.
Idag köpte jag nya kuddar till vardagsrummet och en turkos duk till köket.

kuddar från indiska


jag vet, snacka om 70, tal, men jag tycker den e underbart fulsnygg.

JORDGUBBAR

Min älskade man har snickrat mig en plantlåda.
Jag var iväg till ett returvaruhus och hittade ett gammalt fönster, sen snickrade P en låda efter fönstrets mått och idag har vi fyllt den med jordgubbsplantor, ska bli mumma att smaka på senare i sommar.....
                         

POWERWALK MED BARNVAGN

Har precis stoppat My i säng, duschat och ätit kvällsmat efter att ha gått en sköön promenad med min kusin och alla kiddsen. Det är verkligen jätteskönt att promenera på kvällen och idag vill man verkligen inte gå in, det är såå varmt och härligt ute.
 Stroller 






älsklingssyrror

Jag och min syrra Betty har ju adopterat vår kusin Annalill, hon e numer vår syrra och idag har vi träffats alla 3. Förr när vi alla var mammalediga sågs vi jätteofta men nu blir det mer sällan när jobbet har tagit över vardan.Vi var hemma hos Annalill och solade drack kaffe medans kiddsen lekte och plaskade i baljan, det var ju så varmt idag.

 On The Hammock
Tack tjejer för en skön dag....







EFTERMIDDAN MÅNDAG

Egentligen skulle vi börjat måla vårt hus idag, men så kom det så mörka moln att vi trodde det skulle bli regn. Vi åkte ner till torget och fikade istället, där kom naturligtvis solen fram igen, typiskt !!  Det blev även lite shopping, nya gardiner till sovrummet, P fick bestämma färg så det blev turkosa, jag valde vita trådgardiner att ha framför, det blev jättefint.


Har ej lagt upp gardinerna än så de ser lite sneda ut, ville bara visa hur det blev..

imorse måndag

Imorse hade pappa P tagit med sig en brandhjälm från jobbet till My ( han fick det, lagligt ) .
Den låg i hallen och väntade när hon vaknade, oj vilken lycka, hon har tjatat om att hon vill ha en sen hon fick syn på såna på sin nya avdelning på förskolan.Så nu fick hon en egen riktig.

                                            visst är jag fiin !!


BUZZADOR

Jag anmälde mig till BUZZADOR för ett tag sen, fick ett erbjudande som jag dock tackade nej till, men hoppas det kommer fler kul saker att testa.
Det går ut på mun till mun metoden, man testar produkter som man sen berättar om för sina vänner, kul tycker jag !!!
http://www.buzzador.com/index.php?lang=se

EFTERMIDDAN.

Min svärmor kom hem till oss idag, vi gottade oss på altanen, My badade i sin pool, sen gjorde vi middag, färskpotatis, sill, köttbullar och en mumsig sallad med fetaost, riktig sommarmat...
När hon hade åkt hem tog vi fram cyklarna och tvättade dom, My skurade sin trehjuling där även plasthjulen blev pumpade, tokfia.
Vår bästa granne hade ett paket glass över, så det blev fika igen med glass, jordgubbar och kaffe. I LIKE.


FÖRMIDDAN

På förmiddan blev det lek & bus med Noel och Meja. My skulle ha på sig sina vingar för dom hade ju Noel inte sett..

 My och Noel

meja ville oxå va med.

MORS DAG !!!!

Vi vaknade vid 7 tiden som vanligt, gick ner till köket för att göra välling, där står det ett paket på köksbänken med ett brev från mina barn, till världens bästa mamma.
En jättefin tröja från MQ, blev såklart jätteglad.

GRATTIS ALLA MAMMOR IDAG. !!!!!

IDAG

Det har varit en härlig dag idag !!!
Först frukost vid havet , sen åkte vi och köpte en ny barnpool till my, det har ju varit såå varmt idag, särskilt på vår altan där det är helt vindstilla.Vi grillade och åt gott . Ikväll ska vi heja fram Perelli, vi måste bara vinna nu, har lovat Victor att vi ska se schlagerfestivalen live, nästa gång sverige vinner...
                   
            
                     
                                                   EN SNORIG MY I SIN NYA POOL

FRUKOST VID HAWAII

När klockan var 9 hade vi varit vakna en bra stund, så jag packade en frukostväska och vi drog ner till vattnet jag & My.
Där satt vi och åt smörgåsar och drack kaffe alldeles ensamma tidigt på morgonen, såå mysigt.
Vi hann även med lite krabb & sjöstjärnejakt också.
                                   
                                                   TJÖRNBRON I BAKGRUNDEN


LITE TÅNGSOPPA NÅGON ?


MORGONENS FÖRSTA FYND


HÄRLIGA FREDAG

                                 

Det är fredag och varmt & soligt. Har bara latat mig hela eftermiddan, fikat på altanen och varit på lekplatsen en sväng.
My har precis somnat efter vattenlek hemma, tänk att det är såå kul med vatten.

HEJA SVERIGE.!!

Ikväll håller vi alla tummarna för charlotte perelli. Kan inte ens tänka mig en schlagerfestival utan att sverige skulle va med. !!!!

sol ,& hav

Det är såå skönt att bo vid havet,idag  cyklade vi ner till båtarna och tittade, My älskar båtar, det tar ca 5-10 min att cykla från vårt hus.Det är dock jobbigare när vi ska hem för då är det bara uppför.
Dagen började med jobb, men jag slutade tidigt idag ,redan klockan ett .Då städade vi huset och tog fram trimmern och klippte lite runt vårt staket, efter lite kaffe på altan tog vi som sagt fram cyklarna och trampade ner till torget, hade lite ärenden som jag passade på att göra.Såg en sån där hängstol som jag vill ha att hänga på balkongen, har fått för mig att det kan va mysigt att sitta där och läsa på sommarkvällarna :)
Men P tyckte inte det var en bra ide, han hatar hängande saker sa han...Själv tror jag att han bara inte orkar sätta upp den, ha ha
Hur som helst så hoppas jag att mina barn kanske köper en, med pappas hjälp på söndag...


MOLN

Älskar molnserien av Gunilla Axen. Har köpt gardintyg till båda barnens rum, rosa till My och grått till Victor.
Funderar på att köpa mer tyg att sy kuddar av. ILIKE.


FOTBOLL :(

Det är fotboll på tv ikväll, min kära man har till och med hoppat över sin tae kwon do träning ikväll för detta evenemang......
Det händer inte särskilt ofta, det måste va en spänande match!!!!!!

 Soccer Manchester United Chelsea Soccer 






DESSA FÖRBANNADE ERBJUDANDEN

Såg att man kunde köpa soltabletter från vitalas till prova på pris, bara19 kr, inget mera köptvång, tyckte det var bra när vi skulle åka till rhodos för att huden skulle vara beredd  på sol efter vintern.
Fick ytterligare en kartong 4 veckor senare till ordinarie pris ca. 350 kr vilket jag inte ville ha.
Mailade dom och sa att jag säger upp min prenumeration och att jag skulle skicka tillbaka tabletterna. Inget svar....
Åkte på semester och när vi kom tillbaka låg det ett inkassokrav i brevlådan på 400 kr. Ringde dom och sa upp prenumerationen igen , och vi skickade tabletterna till en adress vi fick av dom per telefon.
Idag fick vi ytterligare ett inkassokrav på 550 kr.
Nej vi har inte fått tabletterna skickade till oss , säger de när vi ringer, vad gör vi nu..??
Åker till posten och gör en reklamation på paketet som aldrig kom fram. Inte kul att betala 550 kr för ingenting.
har iallafall lärt mig en läxa !!!!

glassbilen

Ikväll var glassbilen här...
Det är inte särskilt ofta som vi köper glass från glassbilen , det händer kanske 3,4 gånger om året, men My har varit nyfiken på vad det är som låter så vi passade på när vi hörde den idag.

Dessa är Mys favvisar.

Lakritsglassen är bara min, min min

Den här får resten av familjen.


shopping

När vi åkte hem från Götet idag stannade vi till på HM som är en liten favvobutik, hittar alltid nått till mina barn, och ofta till mig själv med. Idag blev det ytterligare en solhatt till My, hårspännen och en kjol till mig.

                      


systeryster

Idag bar det iväg till min syrra, betty direkt efter jobb och dagis. Vi fick smarriga matmuffins som var hemmabakade och kaka till kaffet, mums.
Tjejerna lekte jättebra och hade kul, lillebror var lika gullig som vanligt, det blir snyggvarning på honom när han blir stor :)

Tack för idag......


NATUSAN

Jag är en sån där människa med torr hud och har provat de flesta krämer, dyra som billiga, men aldrig riktigt hittat nån jag gillar , förrän nu....

den här e jättebra och luktar mumma, det är en barnolja  ( bed time oil ) så my får sig en insmörjning ibland hon med.


Dagens...

Skulle ner till torget för att köpa en solhatt till My , hennes andra har kommit bort, vi kom såklart hem med en del andra grejer med.

image50
 
               ETT PAR VACKRA VINGAR TILL MIN ÄNGEL, KÖPTA PÅ LINDEX

 
 SOLHATT FRÅN POLARN



ETT PAR MYSBYXOR TILL MIG FRÅN CUBUS


FIKA

Vi har varit hos svärmor och fikat med gott bröd och en hemmabakad nötkaka, mums....
Det var extra roligt idag eftersom kusin Cassandra var där med sin mamma. Tjejerna lekte hela tiden och hade jättekul, det skiljer ändå 3 år mellan dom. Tror att My har fått en idol att se upp till.

                                             Grandma Cousins 






BLÖJFRI NATT

Ännu en blöjfri natt , börjar tro på allvar att det kommer funka även om det kommer i byxorna på dagen , men det är dom gångerna hon leker med kompisar och inte har tid att känna efter, annars är hon jätteduktig.
                                                                                   Twins Twins 






GODMORGON

En lugn och skön morgon!!!!  Första frukosten tillsammans med familjen på hela veckan.
Har röjt lite här hemma efter gårdagen, My springer omkring med en Myburk hon fick av sin faster & farbror ( chrille å julia ) hon ska ha skatter i ,säger hon..........

                                                                  image49
tack för den fina burken!!

TRADERA

Jag är ju en sån där tradera....
Älskar att vinna bud, köper nästan alltid nya saker och mest har det blivit märkeskläder till My som man kan få tag i mycket billigare. Har även själv sålt en del kläder och fått nästan lika mycket för kläderna som jag själv gav när dom köptes.
Nu har jag fått för mig att jag vill ha en FRIIS väska och har kikat länge efter en, min kära svägerska har en jättefin.
Har hittat en på tradera, tror jag lägger ett bud faktiskt...

  vad tycker ni???

VINYLSTICKERS

image42
Den här vinylstickersen har vi på vår lilla gäst toalett.
Jag har varit sugen på att köpa någon till Mys rum, men kan inte bestämma mig för vilken jag vill ha och det dyker hela tiden upp nya.
Helst hade jag velat ha även till Victors rum , men dom som finns e antingen för barnsliga eller för mer vuxna rum.
Här är några av dom jag har kollat på....

      
                                 VILKEN TYCKER NI?????
bilderna kommer från inreda.com

MYSDAG!!!!

Idag har vi grillat och ätit gott med chrille & julia och johan & ingela ++++ massa barn.
Ungarna lekte jättebra och hade hur kul som helst.
My sover , Victor sover hos en kompis och jag å P sitter och dricker kaffe med bailys, mumma, känns nästan som om vi är barnfria......  ;)

  gosiga kusiner, Noel & My

  Jag fixade Mejas frilla, det var på tiden hon fick sin första tofs. stolt faster....

LÖRDAG FÖRMIDDAG

 Smiley Sunglasses Igår stack P iväg på kurs med jobbet, till varbergs spa........med hotell och middag.
När vi har kurs eller möten får vi en kaka och lite frukt, vi får duka av själva, så är det väl i restauranglivet.

Nu väntar vi på att familjefadern kommer hem , helst len och insmörjd, sen ska vi åka och handla inför grillningen i kväll.  Hoppas bara att vädrets gudar e på vår sida idag....

                                             







BLÖJFRI NATT

Min dotter har sovit utan blöja inatt och det gick jättebra, inget kiss i sängen, min duktiga tjej...

                                                                       Laughing Baby Baby Girl Twins Baby Girl Girl stolt mamma....






FRÅGOR OCH SVAR...

För 5 år sedan...
Var Victor 8 år och jag å P hade börjat bli bekväma med att få sova länge på morgonen .

För 3 år sedan...
Var jag gravid i vecka 30 och gjorde ett könsultraljud, fick reda på att det var en liten tös.

För 1 år sedan...
Hade jag jobbat i 4 månader efter mammaledigheten, och kände mig fri och rik. ( även om jag älskade att gå hemma med my, saknar den tiden. )


För 3 månader sedan...
Bokade vi rhodosresan.

Igår...
Grillade vi på dagis.

Imorgon...
Ska vi ha grillfest med nära å kära.


Om ett år...

Hoppas  jag att vi fortfarande är lyckliga i vår familj, kanske hittat drömhuset som ligger ännu närmare havet och inte kostar skjortan....

FREDAG...

Det är skööönt med fredag, man e så trött i kroppen efter hela veckan som gått på jobbet.
Idag ska jag bara slappa hemma och hoppas att Mysan lägger sig tidigt, vi har precis röjt lite i hennes garderob, då hittade hon såklart sina pippi kläder, så nu sitter hon uppkrupen i soffan med pippikläderna och filmen på tv....

image36

                                                             


ÄNTLIGEN SOFFAN

Äntligen får jag sjunka ner i vår soffa, inte för att jag tycker den e snygg , har börjat tjata om en ny, men får ge mig till tåls ett tag eftersom vi precis har varit på semester ;)
 
Har varit på grillfest på dagis, poängpromenad med Astrid lindgren frågor, My kunde 3 frågor av 12, tur att mamma hade lite koll då...
Det var jättemysigt, sen kikade vi på den nya avdelningen som My och hennes kusin Ida ska gå på, den är från 3 år, lillagumman, hur ska hon klara det??!!!!  Det är så svårt att förstå att hon blir klokare och växer eftersom hon e minstingen i familjen. Men det går bra, det sa iallafall hennes nuvarande fröknar, så jag får väl tro på det då!!

När vi kom hem städade vi huset, så nu e jag jättetrött i kroppen, på jobbet var det en pest dag, hur många gäster som helst, maten tog slut och jag stod och stekte pannkakor till 100 personer, som ändå inte räckte.

Nu förtjänar jag en skön stund i min fula soffa som e väldigt sköön ändå.....

GRATTIS

GRATTIS ÄLSKLING PÅ DIN FÖDELSEDAG....


image34LOVE YOU!!!!

STORA TANKAR I EN LITEN KROPP

Victor var så snäll och läste godnattsaga ikväll, vilken snäll storebror du har ,sa jag till mysan, - jag e lillasyster sa hon, - vad e du mamma? 
-jag e storasyster, betty e min lillasyster och tim min lillebror.
Vad e elvira?
- hon e storasyster till axel, sa jag.
- men Håkan då, sa My.
Han e lillebror sa jag.
NÄE, sa my och trodde jag skoja, sen börja hon skratta, du skojjar mamma.

 Kid With Doll 






IDAG....

idag har jag köpt en present till P, berättar inte vad ifall han kikar in hit.
När jag hämtat my frän dagis åkte vi hem och gottade oss på altanen med fika och my ritade. Fick en sån shoppinglust så vi åkte ner till torget där en ny butik har öppnat med barnprylar och kläder. My ville ha eget badskum så det fick hon, sen fick hon syn på en käpphäst och vägrade lämna affären utan den, så snälla mamma öppnade såklart plånboken och föpte den....
Själv fick jag 2 ljusstakar i silver, jättefina...

 mys teckning , en båt

  lek på altan

 den svindyra käpphästen, den kan iallafall prata om man trycker på öronen.


MILJONLOTTERIET

Har fått för mig att jag ska bli miljonär!!!!
Har gått med i miljonlotteriet där man kan vinna bilar , båtar , hus resor och miljoner, mm mm mm .
Idag fick jag hem 6 färska lotter och satte genast igång att skrapa.
Jag vann 120 kr.
För dom pengarna kan man hämta ut saker , tex en resehanduk i microfiber, en brödkorg i tyg, 5 kökshandukar, eller 4 pack ljuslyktor..

Jag som trodde jag skulle bli rik, ha ha ha ha

Vad tycker ni att jag ska välja????


TILLBAKA TILL VERKLIGHETEN

Ja , då var man tillbaka på jobbet igen, det är konstigt hur snabbt man kommer in i det igen ??!!!!!!
Siter och har ätit kvällsmat efter att ha lagt lilla my, och killarna tränar karate.
Har problem med att hitta en present till P som fyller år i veckan, tips mottages med glädje !!!!

STENGALEN

image27


Ni som känner mig väl vet att jag e galen i stenar, har släpat med mig stenar från alla världens konstiga hörn..
Just de här kommer från stranden i IXIA,   love it!!!

FÖRÄLDRAR & BARN

Det är konstigt det här med det genetiska arvet.......  Jag själv och min man är såna där som gärna hänger vid poolen eller stranden och bättrar på solbrännan, gärna med en skön drink eller bara en fika.
Min son däremot tycker att det är väldigt intressant med det historiska på de platser vi besöker, ( givetvis är vi också intresserade men inte i samma utsträckning som han e, kanske beror det på att jag redan har sett alla stenstatyer och katolska kyrkor i hela europa. )

Hur som helst bokade vi in en guidad tur till det heliga korset på rhodos och heliga madonnas kyrka soch en avslutande rundtur på gamla stan som jag trodde ledde till shopping i alla små bazarbutiker där, men där tog jag fel, det var historien bakom gamla stan som vi fick se.
Huvudsaken var att victor var nöjd och det var faktiskt både mysigt och intressant !!!

        
kyrkan                            en dopfunt                  jag själv                     victor på
                                                                             som                             det  
                                                                             heliga                            18M          
                                                                             madonna                      höga                
                                                                                                                     korset


MIN KLOKA SON....PUSS!!!!

LEKPLATS

Tack å lov för att det finns lekplatser.....
Små barnben med mycket spring i kroppen behöver rastas då och då!!!

   
mysanpysan               victorpiktor

SUN BEACH RESORT

 image17

     
FOAJEN                                                                HÄRLIGA UTSIKT

RHODOS

Det gick jättebra att resa med barnen, dom har solat å badat, My har blivit jätteduktig i vattnet och kan nu flyta på sina armkuddar.
Vi bodde på ett resort i IXIA , kanon hotell med pickolo som körde väskorna på en flott vagn till vårt rum, kändes lyxigt.
Vattnet i havet var kallt så det blev poolbad varje dag istället, men det gjorde inget för det var väldigt bekvämt, och My träffade en norsk gutt som hon badade med varje dag.
Maten var kanongod som alltid i grekland och restaurangerna väldigt barnvänliga , så det blev långa restaurangbesök varje kväll där barnen lekte i lekrummen och vi fick sitta ifred med kaffet och ouzo eller bailys, mumma!!!!!

image12

                   victor & my på planet ner.

      
att plocka av                     det vackra havet med turkiet ett stenkast ifrån.
bladen från
buskarna
ingick i
dagsrutinerna

NU E VI HEMMA IGEN !!!!

Nu är vi hemma, det är skönt men ändå ganska trist....
Vi har haft en underbar semester på RHODOS . Vi kom hem kl 5 i morse så det var bara att landa i sängen och vi vaknade redan vid 8 tiden, då packade vi upp och satte igång tvättmaskinen som för övrigt förtfarande står och går. P åkte och köpte färska frallor till frukost, mums.....

 Washing Machine Clothes Line Alarm Clock Eggs Toast 






FÖDELSEDAG

                                                                  GRATTIS KÄRA MOR !!!!!

                                                                  image10


NY HEADER

Tack snälla syster för den fina headern....

 Single Rose 










PACKAD OCH NÄSTAN KLAR

Nu har jag packat nästan allt, har bara nessecär och lite välling , blöjor och småpyssel kvar som packas imorgon.

Vi köpte en ny grill idag, den gamla var rostig och tråkig , my tyckte det var jättespännande att grilla, hon åt som häst vilket hon inte brukar.
              
p monterar                    så här fin blev den     min lilla hjälpreda
                                       

FÖRMIDDAN

Satte på tvättmaskinen och torktumlaren och traskade iväg till lekplatsen, där byggde vi sandhus som elvira, ida, noel, ellamaj, lisa, farmor , mormor, och lisebergskaninerna skulle bo, det blev en hel del sandhus !!!!

Sen gick vi till pulkabacken, där växte det visst blommor nu, så vi plockade en bukett som nu pryder bordet där hemma.

Nu väntar vi på att P ska springa ur sig natten så vi kan åka och göra massa ärenden inför resan.....image5my´s favorit


länken

http://www.sanrio.com/activities/

glömde visst länken , ha ha  .  här e den..


HELLO KITTY

image4Har hittat en sida med ett jätteroligt spel för My, hon skjuter moln med hjärtan  och jag flyttar kitty. lika spännande varje gång !!!


morgontrötta

 Greece 


Kom just på att vi åker till RHODOS  i morgon natt.
Det har känts så avlägset men nu är det äntligen dax, och jag har inte packat en sak än, får lite panik faktiskt....

My sitter i soffan och morgonmyser, Victor ligger och vilar sin snart tonåriga kropp och P har jobbat hela natten så han ser vi inte förrän vid 1 tiden.




IDAG....

Idag har det regnat hela dan och min kära man har jobbat natt så han har legat å sovit hela förmiddan, hur gör man om man ska va tyst med en helgalen 2 åring och det regnar ute, vi tog på regnkläderna och traskade till lekplatsen.

När vi kom hem va vi sugna på fika , så vi bakade en banankaka och hoppades att P skulle vakna av de underbara dofterna, hihi

Efter middan med hela familjen gick vi upp till groddammen för att se om det blivit yngel av alla ägg som legat där, My hade den rosa håven med och fångade hela den rosa spannen full av grodyngel.

Nicke nyfiken på tv.n och föräldrarna som städade huset, skööönt. image2


Kära syster.....

Tycker jag har varit jätteduktig , men nu vill jag ha en header ( heter det så )  har du tid att hjälpa mig så blir jag glad.....


Då var det min tur.....

image1 Har blivit sååå sugen på att ha en egen blogg efter att ha läst så många andras, särskilt min systers blogg som e jättefin.

Tänkte skriva lite om min vardag med mina älsklingar , min man P och mina barn Victor & My.
               Mycket nöje !!!!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0