Nytt vardagsrum


Vi har spanat på vardagsrums möbler idag, vi fastnade för den här soffan och fotöljen. Fotöljen går att luta sig tillbaka i och är otroligt söt tycker jag. Tyvärr kommer inte möblerna förän om 4-5 veckor men då har vi tid att måla om taket som är i brunbetsat trä , det ska bli vitt, vitt och vitt .

WALLIES

Har precis klickat hem detta fina wallies set från INREDA.COM.
Det är givetvis till Mys rum och är som en griffeltavla som hon kan rita på, lite annorlunda och kul.

cattis

Idag träffade jag även min bästa kompis som jag hade när jag var i tonåren, Cattis. Vi var ascoola och tyckte nog att vi var  bäst. Vi hittade på såå mycket bus och hade jätteroligt.
Det var jättekul att träffa dig idag, hoppas vi ses snart igen.....





lördag 28/6

Idag flyttade Chrille och Julia äntligen till sitt fina hus, P var bärhjälp och det var även min syrras man H.
Jag och min syrra Betty bestämde att vi skulle träffas hemma hos min mamma som bor i samma område som de skulle flytta till . Betty hade bakat en smaskig köttfärspaj och jag köpte med mig bullar till kaffet. Vår lillebror va med så vi var samlade alla syskon, jättemysigt. Mamma och opa var i tyskland så vi hade huset för oss själva. My och Elvira hade som vanligt jätteroligt tillsammans, det är så skönt nu för det spelar ingen roll vilket barn man tar hand om och de kan lika gärna gå till nån av mig eller Betty om det är något dom vill, tjejerna.'
Vi tog en promenad till lekplatsen och jag har nog aldrig haft så kul på en lekplats förut, jag och Betty satt med varsitt barn på en slags slänggunga och den gick runt, runt och väldigt högt, det var längesen jag skrattade så, sen åkte vi utan barn men då satt de och surade i sanden brevid, ha ha ha

Gosiga snyggingen med sin mamma och moster

Elvira och lillebror Tim

My vill oxå sitta i knät

Tack för en härlig dag, systrami.....

ikea igen

Idag följde jag med min svärmor till Ikea. Andra gången den här veckan ,men My gillar Ikea så det är inga problem med att få med henne. Jag passade på att köpa några fler silverramar till hallen och givetvis följde det med lite annat också.....

Den här stolen köpte jag till My att ha i köket men i svart, våra andra kökstolar är svarta så det blev kanonbra.

På barnavdelningen tjatade My sig till en kudde man stoppar fötterna i och sen ska man antagligen sitta så för det går ju inte att röra sig med kudden på, vem kom på en sån ide? My gillade den iallafall. Hon gick och bar på kudden hela tiden, helst skulle den va med när vi fikade också, och när vi kom hem hade hon den på sig när det var vällingtime. Vid läggdags låg hon på den och det blev ju ganska högt för henne att ligga på med hennes lilla huvud så när jag trodde hon sov skulle jag ta bort den så hon inte skulle få ont i nacken, men givetvis vaknade hon och roffade åt sig kudden igen.

Så här ser den ut fast i rödrosa, sicken grej va!!!


beställt kort


Har precis suttit i en och en halv timme och redigerat och beställt framkallning av en himla massa kort.
Detta är ett kort jag har beställt i ett större format, tycker det är underbart med små knubbiga barnhänder, eller hur?!!

första egna jordgubben


Visade ju vår egenhändigt snickrade jordgubbslåda tidigare. Igår var det dags för den första skörden, 2 stycken fiina jordgubbar plockade vi och delade på hela familjen. Snacka om skördefest!!!

Mc Donalds och lite shopping


Fick ju muta My förut så vi skulle kunna gå hem från lekplatsen.
Det är konstigt vad alla barn är tokiga i dom där hamburgarna....

Men medans de satt och åt läste jag vår lokaltidning och fick syn på en annons på en av mina favvo barnklädesbutiker, dom startade sin REA i dag , klockan var kvart i sex och affären stängde sex så jag tog My under armen och körde ner till butiken. Dom hade rea på alla MOLO och KATVIG plagg och jag som rensat Mys garderob igår, det kunde inte passa bättre. Detta köpte jag idag :

En sommarklänning från Katvig, ett par tights också från Katvig och en härlig tröja från Molo.
Man får passa på när det är 50% 

Hmm , vad ska jag välja????

lekplatsen


Det var så skönt väder idag att vi gick till lekplatsen direkt efter dagis, där mötte vi upp Mys kusin Ida och min kära svåger Johan. Tjejerna grävde i sanden och gungade, när vi skulle gå hem blev My jätteledsen, hon ville följa med Ida hem, men dom skulle äta middag så jag fick muta My med MC Donalds när vi skulle komma hem. Kan ju tillägga att jag fick bära My och hennes cykel hela vägen hem. När man varit på dagis hela dan blir man lätt trött och grinig på eftermiddan.

Att gunga är såå skönt !!!


Min My


My frågar och tjatar om allt och inget hela tiden, och när hon inte pratar så sjunger hon med sin underbara lilla röst.
Ibland har man inte tid att lyssna eller så lyssnar inte hon på vad man säger. Ett nej är väldigt svårt att ta just nu.
När man tillslut tröttnar på det lilla underverket och höjer rösten, frågar hon- är du arg på mig mamma!!
Då kan man ju inte vara det, eller hur!!
Lilla gumman , du är underbar!

RENSNING PÅGÅR

Har kommit in i en rensningsfas, ut med det som inte används, det samlar ju bara damm och tar upp plats i skåpen.
Dagens rensning har komit till Mys garderob. Hon har så mycket kläder, trodde jag, men det mesta var förlitet så en del har jag lagt ut på tradera och resten får gå till att ärva för dom som vill. Mys lådor blev nästan tomma, ( hurra, jag är lite av en shoppaholicmamma).
här är länken til mina auktioner på tradera    :
http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=789245&listtype=0


IKEA

Alla som känner mig vet att jag har ganska bra ordning hemma, men vad inte alla vet är att köksskåpen ibland svämmar över av skit.Det fanns ett glas av en sort ,3 av ett annat och miljoner av olika kaffekoppar. Idag tog jag tag i saken och slängde rubbet, såå skönt, sen drog jag med min familj till IKEA och köpte nytt. Vilken härlig känsla det var när man öppnade dom rengjorda skåpen och såg likadana koppar och glas, I LIKE.

Köpte såklart lite mer, silverfärgade ramar, ska byta ut dom svarta och en fin bricka till köket .
Är väldigt nöjd !!!

OM MIDSOMMAR


Morgonen började med förberedelser inför silllunchen, My skalar potatis i vår elektriska potatisskalare, den väsnas så mycket att My får ha öronskydd.

Finklädd i sin nya midsommarklänning, stackars V ictor kom inte med riktigt på bild, Vingarna är såå klart på plats.
Midsommarfirande vid Maria gården här hos oss, Min syster och hennes familj kom vid 11 tiden och efter lite kaffe och öl gick vi ner för dans kring stången och dansade med kiddsen, det var så jättemysigt ordnat med fiskdamm för barnen och pippi långstrump som sålde sockerdricka från sockerdricksträdet.

sockerdricksträdet

My och Elvira med sina godispåsar från fiskdammen.

Grillkväll hos Analill och Mattias. SUPERtrevlig kväll med goa vänner och god mat, killarna skålar in MIDSOMMAR.
 
VICTOR                               ELTON OCH MY           MIN VACKRA SYSTER

Detta är favvobilderna alla kategorier!!!!!
Kom på att jag inte har en enda bild på mig  själv under hela midsommar och inte nån på oss vuxna tillsamans heller, antagligen hade vi för roligt för att ta kort.....

GODMORGON

Vaknade klockan 8.00 och tassade ner alldeles själv, resten av familjen låg och sov. Plockade disk och dammsög golven efter festen igår, skönt att ha det gjort. Halv nio vaknade My och väckte P  som fick masa sig upp, vällingen är slut så han fick sätta sig i bilen och köpa . Så nu sitter jag och Mysan i soffan och väntar på färskt bröd och välling.
                                                     


midsommar

Idag är det midsommar, glad midsommar alla som kikar in hos mig.
Berättar imorgon om dagens händelser.

TORSDAG

Nu har jag precis städat färdigt huset, det behövdes kan jag lova. Ska hämta P på jobbet senare och sen ska vi iväg och handla inför MIDSOMMAR imorgon.
Idag hämtade jag My på den nya avdelningen på dagis som hon ska börja på efter semestern. Där är det barn mellan 3 och 5 år. Hon hade varit där hela dagen och lekt och ätit maten där, hon tycker det är jättespännande att vara där, nu är jag mellanstor tjej mamma, säger hon. Lilla skruttan, hon ser såå liten ut jämfört med dom andra tjejerna där.

På väg till dagis på morgonen.Alla gosigrejer är med.

MAMMAS HJÄLPREDA


Skönt att få lite hjälp av en pyamastjej med krattningen....

SKÖNT VÄDER

Det har varit perfekt målar och fixar väder här idag, soligt men inte för varmt. Tyvärr blir ju insidan av huset eftersatt, längtar nästan efter att få dammsuga och skura golven, det är inte ofta man känner så !!!

DAGENS JOBB


Det är så tråkigt när mamma och pappa bara grejar hemma!!

Har fått gjort en del här idag, känns som man vill bli klar till midsommar med huset.

P målar en regel mellan oss och grannen. Här är även solskydden på balkongen som jag sydde av markistyg, de går att dra ihop ifall man vill.

My kollar sina jordgubbar. ( sladdarna som hänger ska fixas till, jag vet .)



regnig söndag

Idag har det regnat mest hela dan, vi som ville måla det sista fick inse att det inte gick. Däremot fick vi bytt stagen som håller upp balkongen, de andra var genomrötna.
Ida ringde My och ville leka så Johan kom och hämta henne, de lekte hemma hos dem jättelänge så vi passade på att röja upp på baksidan, konstigt att det alltid ska bli så stökigt när man grejar...
När My kom hem gick vi upp till groddammen för att se hur grodorna hade växt men dom var spårlöst borta, istället hade det kommit massvis med vackra näckrosor. Nästa gång vi går dit tar vi med en fikakorg, det var så mysigt nu.


MÅLARDAG

Har fått målat så mycket idag, vi är nästan färdiga med huset, började halv tio och slutade vid 21 tiden ikväll.
Det är mest småpill kvar som vi hoppas hinna med imorgon, men det blir så snyggt.

Det växer så det knakar i blomlådorna

FARMOR

Mys farmor var såå snäll och passade mysan dag så vi kunde måla. Hon bor i en lägenhet med 3 rum fast använder bara 2 själv, så det 3 e rummet har hon fyllt med leksaker till alla sina barnbarn, dockskåp, barnvagnar , klossar, smycken osv. osv. det är såklart himmelriket för kidsen. Jag är inte så van vid att lämna bort my, i hennes snart 3 åriga liv har hon endast blivit bortlämnad 2 gånger och det var 1 timme varje gång. Sen när min syster gifte sig var farmor här , men då sov my så hon märkte inget.

Hittade det här kortet på My när hon bara är några månader och sover så sött.


ÄNTLIGEN

Äntligen får jag sjunka ner i soffan och softa. Igår åkte vi direkt till Göksäter på Orust efter jobbet och köpte markistyg som vi ska ha på balkongen som solskydd, det är såå varmt i sovrummen på natten för solen ligger på där hela eftermiddan och kvällen. Idag efter jobbet sydde jag skydden färdiga och sen började jag måla balkongen. Det är så skönt att ha kommit igång med att måla huset, men har man en liten skrutta hemma så tar allt sån tid, så när jag nattat henne , hon somnade inte förrän vid åtta-tiden ikväll så började jag.
Imorgon fortsätter projekten hemma, vill bli klar......

Jag och mysan, hon e sjövild och ska klättra på mig, har mina snygga målarbyxor på mig



examensfika

På eftermiddan kom Betty och Håkan med kiddsen och Johan och Ingela med sina kidds för att gratta Victor.
Ungarna lekte och vi vuxna fikade med tårta och kaffe.

Jordgubbståra mums!!!

Victor fick sig en gosig stund med sin favvokusin Elvira, dom har en särskild relation trots ålderskilnaden. Han gillar verkligen henne och hon honom.


skolavslutning


Victor på väg till skolan.

fika med klassen innan sommarlovet

klassen skrev en egen sång som de framförde.

godmorgon



Godmorgon. Idag är jag ledig för Victor ska ha skolavslutning, det är skönt att börja dagen med gos och mys.

reklam



Ett ganska bara sätt att få reklam på, särskilt om det är nått visst man är ute efter, och så slipper du ju leta själv!!

STRÖMAVBROTT

Vad konstig man är!!!  Idag har vi haft strömavbrott hela eftermiddan och man blir helt handlingsförlamad.
Man tänder lampor, ska sätta på kaffe och dammsuga fast man egentligen vet att det inte går.
Vi skulle ner och handla inför jordgubbskalaset imorgon, alla affärer var stängda pga strömavbrottet. Dom som jobbade i affärerna stod på parkeringarna och hejdade oss från att parkera, ha ha, snyggt jobb !!
Tror aldrig jag vart såå kaffesugen som idag heller, typiskt..
 Electric Slide Electric Slide Electric Slide 






NÖJD

Gud vad sköönt, Victor är nöjd, har precis provat sina kläder och han såg glad ut, då är mamma happy!!!

Det är inte dessa kläder, kortet är taget i julas!!!


EXAMEN

När jag var liten var det såå roligt att få nya kläder till examen, antingen hade mamma köpt till mig eller så var jag med och valde. Vilket som så såg man fram emot det, det hörde till sommarlovet.
Idag var vi nere på torget och skulle köpa till Victor eftersom vi inte hittade nått i uddevalla igår, vi tyckte det var bäst att han följde med då han är i en mittimellanstorlek mellan vuxen och barn. Det var nog det värsta jag varit med om,!!!
inget passa och allt var ointressant, tillslut hittade vi kläder, men om han är nöjd eller inte vet jag inte. Kanske det tillhör åldern att det inte är intressant, han är ju snart 13 år men tycker ändå att intresset borde börja infinna sig snart , han ska ju börja högstadiet till hösten. Eller så kanske jag ska va glad, det kommer nog kosta pengar tids nog.

JOBB

Idag är det vanlig dag....
Jag ska jobba idag men börjar sent. Inget jag direkt känner för i den här värmen även om det har blivit lite svalare ute.
Efter jobbet får vi göra ett nytt försök med att hitta examenskläder till Victor, det fanns inget att köpa på Torp igår, allt var utplockat.
Ha det sköönt alla lediga idag...........

utbrott på HM

Vi åkte till Torp i uddevalla i dag för att köpa examenskläder till Victor som slutar 6an på onsdag och så ville jag ha en midsommarklänning till min dotter. När vi är inne på HM så hittar jag en jättefin vit klänning, när jag visar den för P börjar My skrika JÄTTEHÖGT, jag har sååå mycket kläder mamma, jag orkar inte ha mer !!!!  Jag tänkte att jag tar den ändå och börjar gå mot kassa , men My bara skriker , häng tillbaka den mamma. Så lilla mamma gjorde som dottern sa.,funderar på vad hon ska ha på sig på midsommar bara, det ger väl sig, haha...
tokfia !!!!!

IGÅR LÖRDAG

Dagen började som de andra dagarna , på stranden med min kompis Maria. Vi åkte till en liten avskild strand där vattnet var helt underbart skönt, My lärde sig flyta med sin badring. Lite sol  och fika och sen åkte vi hem. Vi skulle ha folk hemma på eftermiddan så P åkte och handlade till grillningen. Vid 4 kom johan och ingela med kiddsen och vi åt en smaskig måltid. Vår granne hade köpt två drakar till My så efter maten blev det drakflygning på hög nivå, hela grannskapet var inblandat , jättekul....

My flyger drake.

Här hamnar en av drakarna

Pappa  P försöker hämta den..

Kvällen avslutades som den förra med chicago och rosevin hos grannarna.


SVERIGES NATIONALDAG

Vilken dag det blev igår...
Den började på stranden tillsammans med min kompis Maria. My fick ha strumpa på sig när hon badade så ingen sand skulle komma i såret.
Honungsmarinerade revben och en liten sallad till lunch innan vi åkte till Lindome för att gratta lillebror Tim. My var så lycklig över att Elvira oxå var där och tjejerna lekte hela tiden, fick höra att dom hade pallat från mormors örtträdgård som var nyplanterad . ( JAG BER OM URSÄKT FÖR DET MAMMA , VISSTE INGET DÅ ).
På vägen hem stannade vi på ica maxi och handlade, vi grillade när vi kom hem, och då kommer vår underbara granne på iden att vi skulle dricka GIN & TONIC hos honom efter maten.
Vi la barnen och tog med kortleken till grannarna , spelade chicago  och drack gin & tonic tills klockan var halv ett.
Det känns idag att jag inte är van vid att dricka sprit, det var lääängesen sist.
 Moonwalker 






sveriges nationaldag

GRATTIS LILLEBROR TIM 19 ÅR ! TACK FÖR DEN GODA TÅRTAN HOPPAS DU FICK EN KUL DAG!!


BAVARIA


Har ju berättat om buzzador förut, så nu ska jag prova den här godingen, e det någon som är intresserad av ostbricka???

MEANDI

Min syrra hade meandiparty ikväll, så givetvis var vi där då och shoppade. Detta köptes ikväll till My:


Och mamman fick den här :


lek hos moster och kusin

Idag på eftermiddan har vi varit hos min syrra och tjejerna har lekt, lekt , lekt. Det roliga var att vi hade satt på dom likadana klänningar utan att vi visste om det  innan!!! 


ÄNNU ETT LÄKARBESÖK

Kollade Mys fot innan jag skulle börja städa och såg att den var svullen, nageln var blå och tån helt kladdig av blod..
Åkte ner till vårdcentralen för en till koll...Dom tvättade rent såret och tejpade ännu en gång då det förra åkt av. Nytt förband om tån blev det med. My var jätteduktig och fick välja ett klistermärke och ett suddigum, så nu har ho n upptäckt suddigummets hemligheter, har suddat hele dan, jättespännande!!!!

väntar på fikat vi köpte efter vårdcentralen..


GODMORGON

 Clothes Line  Cleaning Windows  Making The Bed  Mopping  Vacuuming Klockan är 7.15 vi har vart vakna sen kl 6. My vägrar gå på foten så jag har redan fått bära henne både hit och dit...
Det lär ju inte bli något bad för henne på hela helgen , stackarn...
Tror jag ska passa på att städa här hemma idag när vi ändå e hemma från jobbet.
I eftermiddag ska jag och My på MEANDI party hos min syrra Betty, det ska bli skoj. 







ÄNNU EN FOT

Tog tag i tvätten idag, står på övervåningen och lägger in Mys kläder och hör ett illvrål..
Springer ner och där står My helt blodig om foten, hon hade försökt stänga ytterdörren och fastnat med foten på nått vis. Jag tar med mig ungen upp på övervåningen och blodet bara sprutar , försöker kolla vad som hänt, men ser inget. Springer bort till min plastmamma som är distriktsköterska med My under armen, hon ser att hela huden fläkts bort från tån !!! Stackars min My. Sylvia tejpar ihop såret istället för att sy. Om 4-5vdagar ska det va läkt.
My kan inte gå på foten, så jag får bära omkring på henne.Imorgon får jag va hemma från jobbet...


INGEN FARA

Det var inget brutet i Victors fot, den var bara fortfarande svullen och behövde vila.

en skön glasspaus under markisen efter läkarbesöket.


IDAG

Idag skulle Vi åka in med Victor till röntgen, han hade skadat sig förra veckan i foten och det var fortfarande svullet, men på vägen dit var My sååå grinig att P fick vända bilen och släppa av mig och My hemma och åka in själva.
Jag tappade upp vatten i poolen så My fick svalka av sig och då blev hon genast på bättre humör.


FRAMSIDAN

När vi kom hem från stranden satte vi igång att högtryckstvätta vår lilla framsida av huset, My satt på filten och gottade sig i skuggan, jag och P röjde bort en massa skräp som av nån anledning alltid hamnar just där. Blommorna fick sig en dusch dom med, stackrarna.....
 Window Flower 






hawaii och liseberg

Efter jobbet packade vi en välförtjänt fikakorg och drog till vår badplats, My är helt galen i att bada, älskar när man drar henne i vattnet, tokfia.....
Victor är med sin klass på liseberg, dom hade pengar kvar i klasskassan som de måste göra slut på innan klassen splittras inför högstadiet till hösten, så han är väl i himmelriket just nu....


miljö och hälsa

Idag har jag gått runt med hälsovårdsmyndigheterna på jobbet hela dan !!! Dom kollade alla skrymslen och vrår som fanns i hela köket. Som tur var hade dom inget att anmärka på vad det gäller livsmedelshanteringen och märkning av maten samt städningen, puh, jag är ju ganska pedant i mitt kök, hatar slarviga vikarier!!!   Det enda dom tyckte var att vi skulle plocka ordning och städa bättre i utrymmen som vi inte använder ??!!! Så det blir bara att ta på röjarhandskarna..
 Buffet 






fika

Idag har våra vänner tomas och anneli varit här och ätit jordgubbar med glass, deras dotter lisa är 9 månader äldre än my och dom har lekt, badat , lekt och badat, haft jättekul.
Det har varit och är såå varmt idag att man inte orkat vara i solen, jag intog läge under markisen.

My klippte vårat gräs iklädd sina vingar. Det var lite mer skugga på framsidan huset.

Eftersom jag inte frågat om lov lägger jag inte upp några bilder på lisa och my  tillsammans.


TÄVLING !!!!

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/9318

Jag är med och tävlar om  resor med VING FÖR 35000 kr i allt för föräldrar . klickar du på länken kommer du till min tävlingsidan och båda får poäng om du oxå vill tävla.


god morgon

Idag ska vi på barnkalas . Ellamaj fyller 5 år, så idag har vi bara grejet hemma, klockan är bara 10 men är man uppe tidigt som vi brukar så är det en lång väntan tills klockan 12 när kalaset börjar, särskilt för lilla My. Det har blivit vattna blommorna , bädda sängar , rita och lägga pärlplattor.


det krävs koncentration när man pärlar...

RSS 2.0