förberedelser......

En soft förmiddag.
Vi åkte en sväng till torget för att köpa huvudvärkstabletter på apoteket, kan vara bra att ha imorgon.. ;)
Jag gick förbi MQ och naturligtvis slank det ner en tunika/klänning i en påse, vet inte om jag ska ha den ikväll men den var väldigt fin och enkel med knappar på snedden liksom, svårt att förklara men jag får ta kort en annan dag.

Nu har jag förberett för ikväll. Potatisgratängen är färdig att åka in i ugnen. Till det serveras det fläskfile som jag späckat med örter och smör, sen lindade jag bacon runt hela härligheten, mums.
Förrätten vet jag inte vad det ska bli, mina gäster ville ta med det och det blir spännande att få se.
Dessert blir glass med varm chokladsås som jag gör själv och toppas med hallon...

Nu önskar jag alla mina bloggisar en superhärlig nyårsafton var ni än är.....Veronica


telefonlös.........

Nu har jag varit utan mobiltelefon i snart två veckor, det har funkat ganska bra men nu på nyår skulle det sitta fint med en telefon för att önska alla gott nytt år som man brukar..
Min telefon gick sönder i displayen i november och vi skickade in den på lagning, fick tillbaka den med repigt glas. Det ser ut som en begagnad display och eftersom vi betalade 1000 kronor var vi verkligen inte nöjda. Retur direkt.

röjning och pulkaåkning......

Jag har röjt runt här hemma hela morgonen. Granen står på utsidan och julpyntet är nerpackat. Endast julstjärnorna i fönstret är framme, det blir sånt mysljus av dem så de får vara kvar ett tag till.
Alla sängar har nya lakan och vi har förlängt Mys säng. Hon har ju en växasäng och nu var det dax för nästa skruvhål, jag kan precis ligga raklång i den nu, härligt.

Efter städning gick vi ut till pulkabacken. Mys kompis Ida var också med och hennes mamma. Inte för att det var överdrivet mycket snö men det gick faktiskt att åka. Tjejerna tyckte det var så kul. Röda kalla kinder...i like.

Detta kort är taget för precis två årsen, tjejerna är 1 år och 4 månader.

De skulle precis börja på dagis, så små de var, och nu går de på samma avdelning och det kändes så bra att de hade varandra när vi skulle lämna i början då allt var nytt.

När jag höll på att titta efter kort hittade jag även det här som är taget samma tid för två årsen precis.

Detta kort har My på sin hylla och vid sin matplats på dagis. Man skulle ha med en del kort som de skulle placera ut vid olika My ställen på avdelningen.

Jag ser på kortet att det är taget innan vi hade tapetserat och gjort iordning listerna här hemma.

välkommen snö.....

Hurra, det snöar. Första snön den här vintern. Såå härligt att vakna och se all den vita snön som ligger där ute..
Hoppas det håller i sig.
Pulkorna får vi ta fram sen, jag tror nog att jag ska sätta igång med röjning här hemma nu på morgonen så är det gjort.

knoll & tott......


Vi hade ett så mysigt besök av min syster igår....Mycket lek, bus och fika.

Det har varit så mycket julfester och shoppandes i affärer inför jul,  vilket i och för sig är trevligt, men jag har märkt att My verkligen har saknat lek och bus de senaste dagarna och jag tror nog att Elvira med har saknat det.

Därför var det extra kul att få springa av sig på utelek och att bara få leka av sig inne sedan med rosiga kinder...

julgransplundring vs julefrid.....


Jag och My på julafton..


Jag är sugen på att plocka bort julen..
Det enda som hindrar mig är mitt lilla troll som kommer bli jätteledsen.
Jag älskar att julpynta och plocka fram alla saker, men jag tycker nog ännu mer om att plocka bort det när julen är över. Jag gillar egentligen inte att ha en massa prydnader överallt, tycker om när det är rent och cleant.
Lättstädat.
Kanske åker det ut på tisdag, då ska jag ändå städa inför nyår, det går ju alltid att muta små barn...

åhh nej inte igen........

My hittade frisör leksakerna, naturligtvis fick jag ställa upp på den här leken som har varit en favorit förut.



Jag hade ialla fall en vacker utsikt där jag satt och blev ompysslad i håret och sen var det väldigt skönt att bli kammad också.

prinsess söndagen...........

Vi startade dagen med en powerpromenad jag och My tillsammans med Annalill och hennes kidds. Solen sken och det var alldeles frostigt och vackert ute. Rosiga om kinderna kom vi hem, kokade kaffe och tog fram lite vattenfärger för en pysselstund.

Nu har vi precis varit hos min svägerska hela eftermiddan. My och henns kusin har lekt törnrosa och askungen. Att klä ut sig är bland det roligaste just nu. Massor av bus och lek och kaffe fick vi. Lovely.

Nu har vi satt på Mys nya film Askungen här hemma och bara gottar oss.


är det så det går till........

Låg precis och läste Ann Söderlunds blogg och fick se den här bilden och tyckte den var väldigt rolig, precis min humor...


körslaget....

 Ikväll fortsätter körslaget...
Jag är ju som sagt löjligt förtjust i såna program, melodifestivalen, idol, you name it...

Jag hejar såklart på min grannkommun Uddevalla. Inte för att Erik är snyggast, har bäst röst och är fantastisk på alla sätt och vis,,,hihihi.

shopping.........



Idag trotsade jag och min dotter folkmassorna och begav oss iväg för lite mellandagsrea.
Det blev en del fynd faktiskt. På Gina T hittade jag de här kläderna, en kofta, ett långt linne och ett par svarta tights, allt för under 300 kr, Snacka om fynd....



På Polarn fyndade jag en randig tröja till My och då var jag tvungen att köpa de söta randiga långkalsongerna till. Tänkte att det kunde vara fint med en jeanskjol till.

På Hemtex fyndade jag jättesöta lakan till vårt sovrum, de ligger nu i tvättmaskinen så bild kommer när det är nybäddat och klart i sovrummet.

Nu tittar My på sin nyfyndade film, Bilar, hon har önskat sig den jättelänge och idag hittade vi den till fyndpris, snacka om kap idag.............

annandagen........


Vi började med en soft morgon , jag och My. Kikade lite på paketen hon fick, låg och mös under Mys sänghimmel och läste lite sagor, vi hade det jättemysigt.  Hon fick ett pysselset av sin mormor som vi packade upp där man gör egna armband.

Se, vad fina de blev....
Vid halv tolv ringde vi Mys farmor och frågade om hon ville följa med på en promenad och det ville hon.Vi var ute i två timmar och gick sen stannde vi vid affären och köpte med mat hem och farmor följde med och åt middag hos oss.
My passade på att visa alla sina saker och lekte med farmor på sitt rum medans jag gjorde middag till oss.

My är väldigt svårflörtad och tyr sig inte till vem som helst. Därför var det extra härligt idag att se henne gosa och krypa upp i sin farmors famn och kramas. Det är något man inte ser så ofta.
Nu har vi precis kört hem farmor och vi slappar lite i soffan med clementiner, strax kommer P hem som har jobbat heeela dagen lång, vi ska ha en sköön hemmakväll och titta på Körslaget på tvn...

dagen D..........

Äntligen kom då den där dagen som vi väntat på så länge. Barnen vaknade jättetidigt och tassade ner till granen för att se vad tomten lämnat till dem. Victor har ju varit med förr men My kommer inte riktigt ihåg från förra året och nu var det här jättespännande. Var hade tomten ställt sin släde när paketen lämnades hos oss??


Barnen var såå nöjda och glada.
 Vi åt en god julfrukost tillsammans hela familjen efter paketöppningen och sen var det dags att åka till barnens farmor.


Väntan på tomten är jobbig....

My hade målat en teckning till tomten hemma och den glömde vi i all julhets på morgonen. Farmor fick ta fram papper och penna så My kunde rita en ny snabbt och den teckningen fick tomten så fort han kom in.
Hon var inte ett dugg rädd för tomten ( det var hennes pappa som var den röda mannen) och tackade för sina paket.
Alla barnen fick så mycket fint och fast vi var så många familjer hos farmor gick allt bra.

Kalle anka på tvn. Alla kusinerna jag själv och farbror Johan.
Tack alla för en härlig julafton...........

inför.........


Den här julskivan har spelats hela eftermiddagen hemma hos oss, kan verkligen rekomendera den varmt.

Nu har jag än en gång städat huset denna veckan, vill ju att allt ska vara perfekt inför morgondagen. P är och inhandlar lite glögg och julöl på systemet, vi ska spela bingolotto ikväll. Det är något vi bara gör på uppesittarkvällen och så slår vi in julklapparna och bara myser. Härligt.

Jag måste säga tack för alla fina julkort vi har fått .


Här ligger några av alla julkort vi skulle skickat, jag har till och med gjort egna som jag inte ens hittar.
Så till de som känner sig glömda och till alla andra med önskar jag en fantastiskt härlig juafton...
Veronica

fixareftermiddag.........


Dessa fantastiskt söta och varma tofflorna köpte jag till mig idag...

Nu har jag och P varit och fixat det sista inför julen. All mat och Noels glas och strumpbyxor och mascara är inhandlat.

På en av våra miljoner skoaffärer, (scorett) hade de halva priset på nästan alla vinterstövlar, så P tyckte att jag fick välja mig ett par. Det blev ett par vagabond, halvhöga, är sååå glad för stövlarna. När jag provade dem hemma igen hade de lagt i en för liten storlek i kartongen, shit tänkte jag, nu finns de säkert inte kvar i affären med rätt storlek då det var mycket folk som ville fynda. Vi ringde ner och de skulle lägga undan rätt storlek, så P är nere och byter dem nu...vilken tur.

pepparkakan.........


Så här ligger min dotter i soffan nu på morgonen klockan 7.00. Med pepparkakan som hon fick hos sin mormor och opa igår kväll. Hon fullkomligt älskar den. Naturligtvis har hon tomteklänningen på med.....

Kan ju inte annat än att hålla med om att den är jättefin.

kalkonmiddan.......och fjärde advent.

  Är sååå mätt. Jag ligger i soffan och päser, vi har varit hos mamma och Erich på kalkonmiddag och det finns inget bättre...
Jag fick se lilla Axel gå med och det var minnesvärt. Det ser verkligen ut som att han egentligen inte kan gå men gör det ändå, han är otroligt söt när han staplar iväg och han är så lycklig....

Vi fick för oss att spela ett spel också. Ett schlagerfestivalspel där man får se och lyssna på musiken på tvn och svara på frågor. Jag och min syster var i samma lag mot de andra, lite orättvis fördelning då de andra var 5 personer minst.

Av någon anledning spelade vi inte klart, de sa att det var sista gången de spelade med mig och de tycker att jag har för mycket vinnarskalle....hmm. Orättvist....

Hur som helst var det mycket trevligt och jag och min syrra fick var sin tryckkokare med hem. Det ska bli spännande att laga god mat i den. Tack så jättemycket.......
 Candle Candle Candle Candle






myspys i mörkret.......

Ligger i soffan med min dotter och vi tittar på hitta nemo igen.....Det är alldeles mörkt ute och det enda ljuset vi har på kommer från granen.Myspys......

I eftermiddag blir det kalkonmiddag hos min mamma tillsammans med min systers familj, ska bli väldigt gott..

Jag tror att Maria har fått en bebis, kikade in på hennes mammas blogg...
GRATTIS SÅ JÄTTEMYCKET....
 Baby 






hopp om mänskligheten........

Victor säljer ju GT varje lördag som jag berättat om tidigare. Idag fick han ett julkort från ett äldre par som köper tidningen varje gång.
En liten julhälsning till honom och en femtiolapp i...åhhh jag blir nästan tårögd, hur rart är inte det..
Tänk att det finns såna människor, jag har nästan lust att springa hem till dom och krama om dem.

we goes IKEA again and again and again......

Ja, vi åkte till ikea jag , My och Maria.
På juldagen ska vi träffas hela släkten och då köper vi alltid med varsin julklapp för ca.75 kronor. Sen får den yngste börja välja julklapp och det fortsätter uppåt i åldern.
Jag hittade klappar där idag och köpte även ett tyg som jag nu hela eftermiddan har sytt gardiner av till Victors rum.


Det känns som det är My som fått det mesta till sitt rum på sista tiden och även om Victor inte direkt har efterlyst nya gardiner så hoppas jag han tycker det är mysigt när jag grejer ordning i hans rum.


Det blev även lite nya skålar till köket och My ville ha en barnservis till sitt lilla kök i sitt rum så det fick följa med.....


för 100 årsen...........



Hittade detta klasskortet på styfriends. Det är från när jag gick i 6an. Kan ni gissa var jag är??!!

Det är jag som står på övre raden precis i mitten. SHIT, vad längesen det var, hahaha.

HEMMA..........

Det går magsjuka på Mys dagis , så vi vidtog en försiktighetsåtgärd och skulle lämna My hos sin kusin istället idag, vi vill inte ha magsjuka till jul.

När klockan var halv elva igår kväll hörde vi hur hon började hosta och hon kunde inte sluta. När vi kom upp till hennes rum började hon kräkas. Jag tror inte att det är magsjuka utan slem i halsen som skulle upp och då kom det kräks i och med det.

Men med en sån hosta och såna bravader inatt kunde jag inte lämna henne, vi är hemma idag och tar det lungt istället så hon blir frisk och stark inför julen.......

mitt lilla troll...........


en dag hos frisören.....



Har ni tänkt på det att man är som fulast när man sitter hos frisören..
Först får man en cape så alla sina former på kroppen försvinner och den är så hårt åtsittande i halsen att man får massvis med dubbelhakor och ansiktet ser väldigt runt ut.

Sen är belysningen så hård att man ser väldigt blek ut.
Sen kammas håret och har man lockigt hår som jag ser man mer eller mindre ut som ett troll.
Sen sätts håret upp i kostiga formationer med allehanda spännen som flyttas runt på huvudet.
Sen puttas huvudet fram hela tiden att man tillslut får nackspärr.

Det är tur man ser fin ut när man är klar annars hade väl ingen gått till frisören nått mer....

vilken lång dag....

Efter jobbet åkte vi direkt till frisören hela familjen. Alla utan My skulle klippas, hon blev klippt alldeles nyligen. Först var det jag, sen Victor och Sist P. Vi var nog där i nästan två timmar och blev servade med kaffe och pepparkakor.Och nu är vi fina familjen......

Direkt efter klippningarna åkte jag till min chef som skulle bjuda på glöggmys hemma hos sig. Det var en jättetrevlig eftermiddag med mycket prat, vi är ju en del kärringar, inte jag då men de andra, ha,ha och då blir det mycket prat. Vi fick även med oss en jätefin julklapp hem.
 Jag stressade hem för att vara med vid lilltrollets nattning, det känns som jag knappt träffat henne den här veckan då jag har jobbat mycket och det har varit en hel del på eftermiddagarna, så det dåliga samvetet dyker fram titt som tätt och jag saknar ihjäl mig efter henne. Du och jag mamma , säger hon hela tiden, vi är flickor....

Nu är det inte så långt kvar tills jul ledigheten och jag ska vara hemma i två veckor, då ska jag passa på att gosa med lilltrollet, såååå mycket jag bara kan.
                         
Jag och My, hon är nog bara ett par månader gammal...

prickigkorvar.....



Grattis älskade Annalill på din dag idag....
Många kramar från mig!!!!

granen har kommit till oss..........



Vår fina ädelgran vi köpte idag....
Den blev klädd nu på kvällen med pärlband i stället för glitter och silver, vita och lila kulor.
My gick och sjöng sankta lucia hela tiden och var väldigt uppspelt. Victor kom in och slängde ett öga och konstaterade att den var okey. Jag tar det som ett godkännande, haha
 

 

mat,mat,mat,mat och mat.........

Om ni undrar vad jag har gjort de senaste två dagarna så är det det här....

och det här.....
 
och det här.....
  
och det här...
 
och massvis med mer....

Vi har haft julbord , så jag har jobbat ca, 10 timmar om dan, men nu är alla gäster mätta och glada och jag ser fram emot nästa julbord nästa år.......

hemlighetsmakeriet över.....

Nu är det offentligt. Jag har fått ett nytt jobb. Det ska bli spännande och en ny utmaning för mig.

Visserligen trivs jag jättebra på mitt nuvarande jobb och mina gäster är fantastiska och underbara men ibland känns det som att man stampar på samma fläck hela tiden ( jag har varit på samma plats i snart 7 år.)och när jag blev tillfrågad om det här arbetet kunde jag inte säga nej...

Mitt nya arbete är nästan likadant som nu men jag och en kock ska ta över matsalen på Eneos i stenungsund, tydligen vill de ha något nytt och fräscht i köket  och då blev vi tillfrågade. Det ska bli kul att arbeta i ett producerande kök och inte bara vara ett mottagningskök som nu. Min arbetskompis är en kock jag jobbat med förut och är en glad fransman.

Så i januari börjar det och det ska bli spännande....
                                 

äntligen......

Jag har äntligen lämnat tillbaka den jackan jag fick i födelsedagspresent, den passade mig verkligen inte och jag köpte en annan för ett tag sen. Vi ( jag och My ) passade på att göra lite andra ärenden när vi ändå var på ett köcentrum. Jag hittade en jacka till P på Esprit som jag köpte, den han har nu är riktigt risig tycker jag och behövdes verkligen bytas ut.

Egentligen skulle han få den i julklapp men när vi kom hem fick han öppna paketet med en gång, jag klarar inte av att se den andra jackan mer ;) den nya passade perfekt, vilken tur......happy.

Just nu ser jag att min älskade man har somnat i soffan, hihi..

Nu kommer han se ut så här istället....ler ;)

religös...nej, men väldigt mysigt....

Vi var som sagt i kyrkan i eftermiddags och tittade på ett julspel de hade gjort där. Allt var jättefint och de hade både en åsna och får utanför kyrkan. Det gick omkring herdar på gräset och det grillades bröd och bjöds på oliver och fårost till det. Väldigt mysigt.

Sen bar det in i kyrkan där spelet fortsatte med josef , maria, jesusbarnet och de tre vise männen , bla,,,,

Barnen tyckte det var spännande och My och Ellamaj gick fram i gången för att kunna se bättre . Ida tyckte det var lite läskigt med Herodes och det tyckte nog My med.


My matar fåren med hö....

kärlek i luften....



Jag tycker detta kortet var underbart på My och Elton, storasyster står bakom och håller ett vakande öga, hihi..

trodde jag ja...

Jag som berättade igår att jag var färdig med julklapparna, shi fick jag!!! Kom på att Victor inte har några julkläder att ha på sig, har varit så koncentrerad på mig själv och Mys kläder.

Åkte ner till en butik som säljer märket only och inhandlade ett par jeans och en snygg tröja, där rök 1000 spänn till, bara så där...Men fin kommer han bli, han får kläderna som juklappar på morgonen.

Nu har vi precis ätit middag så jag är proppmätt. Vi har varit så duktiga på att verkligen laga all mat själva och i mån av varor köpa ekologiskt, inget halvfabrikat här inte...

Om en liten stund ska vi till kyrkan och titta på ett julspel  jag och My. Vi ska dit med Ingela och Ida , Annalill, Elton och Ellamaj,  Inte för att jag är särskilt religös men jag älskar verkligen kyrkor, det är något magiskt och rofyllt med dem och sen är det ju lite julstämmning också..Får återkomma med bilder när vi kommer hem......
                                      

happy.......

Jag är happy..

Alla julklapar är inköpta, det är faktiskt en kvar när jag tänker efter, till vår gudson Noel. Vi köper ett vinglas til honom varje år och vi har kommit överens om att julen är bäst att ge faddergåvan på då barnen ändå får så mycket klappar.

Vår gudson Noel..Jag har tagit kortet från min svägerska julia

Nu väntar jag på min man och barn, de är och handlar middagsmat. Lite senare kommer , johan, ingela, ida och hugo hit för lite lussefika...

ljuvliga fredag.........

Nu har vi precis kommit in efter en skön promenad, så nu får vi slappa.

Ikväll är det Idolfinalen som gäller och naturligtvis håller jag på den fantastiskt duktiga Kevin.

I onsdags hade ju My nobelfest på dagis och de fick varsitt diplom där det stod en bra egenskap de hade, På Mys stod de för att du är bra på att säga ifrån...

Det roliga är att jag var på samtal med min chef förra veckan och en av de egenskaper hon tog upp var just det,för att du är bra på att säga ifrån... och att jag säger det jag tycker. Vi är nog lite lika jag och min dotter.

Klädd för nobelmiddag...

Nu ska vi ha en skön fredag hela familjen och imorgon hoppas jag att vi vaknar med massvis av snö på utsidan så vi får lov att ta fram pulkorna......

trevlig lucia......



Vilken härlig morgon det var imorse....
Med Lucialinnet nystruket och lussefikakorgen packad åkte vi i morse till dagis för lussefirande. Barnen var såå duktiga och sjöng så fint, My var naturligtvis vackrast av alla.


My och hennes kusin Ida som går på samma avdelning.


Man ser My kika fram med luciakronan på, bakom alla barnen.

tomte V.S lucia......



Nu ligger lillan och sover och lucialinnet är struket. Pappa P var och köpte en luciakrona till henne förut, men den var så stor att vi fick göra nya hål att spänna den med, Hon har haft svårt att bestämma sig för om hon ska vara lucia eller tomtegumma, jag är glad att det blev lucia tillslut, tomtar har jag haft hemma i 13 år och det är roligt med nått nytt.

Det blir fika på hennes avdelning efter att barnen sjungt, vi ska ta med lussebullar och kaffe, det blir en härlig frukost det...

knäck i öronen.......

Igår efter jobbet stannade vi och inhandla allt som behövdes till julgodiset som jag och barnen bakade. Det blev både knäck och ischoklad, mums...
Victor och My har aldrig stannat så länge i köket som när vi bakade, de ville slicka skålarna.

Kusin vitamin och hennes kidds kikade förbi med ett julkort och  såklart ville de smaka på knäcken som fick bra betyg..

På kvällen kunde inte My somna, normalt ligger hon i sängen klockan sju men hon bara vred och vände på sig , tillslut fick hon följa med mig ner och ligga i soffan, då kom jag på att det måste vara en sockerkick hon hade, ungarna hade ju vräkt i sig knäck, inte konstigt att det inte gick att sova...
                               

en djävul bakom örat....

Har ni också kännt att ibland när man träffar vissa människor så känner man ett agg med en gång mot de människorna utan att man faktiskt känner dem...
Det kan ju hända att de är supertrevliga människor men kemin stämmer liksom inte.

På jobbet har jag ju samma gäster varje dag som kommer och äter hos mig och de är jättetrevliga och jag tror de tycker det samma om mig, men så har jag en gäst, varje gång hon kommer får jag liksom horn i pannan. Jag tycker inte om henne. Hon pratar skånska högt och tydligt och när hon står i kön för att ta mat så hör man henne gnälla, det spelar ingen roll vad det är för mat , hon måste gnälla. Nu har jag börjat tröttna på henne och har faktiskt börjat svara henne och jag kan vara ganska tyken, vilket egentligen går emot min yrkesstolthet, men ibland tröttnar man på att höra folk klaga utan någon som helst mening..


god morgon........

Jag har inte sovit särskilt gott inatt, Både jag och My vaknade när P skulle till jobbet klockan 5 i morse, sen låg hon och vred på sig , ville ha vatten. tillslut somnade hon om och jag med tills Victors klocka började ringa...Fick gå upp och väcka Victor som inte hörde någonting, bah....

Nu är vi i alla fall uppe och tittar på Dora och dricker kaffe och välling.

Det är nobelfest på dagis idag, barnen ska vara finklädda och fröknarna serverar barnen mat på fint uppdukat bord med dukar och fint porslin, jag tycker det är en rolig tradition de har på dagis och att uppmärksamma nobeldagen är bra.

Igår hade vi fikagäster på eftermiddan, Annalill och hennes kidds var här och lekte en stund sen tog vi oss en promenad för att arbeta bort kakan. Det är skönt att promenera på kvällen och att komma hem lite småfrusen med röda kinder är härligt......

julkulor på nytt sätt......

Jag var och köpte julblommor till jobbet i dag på vår handelsträdgård. De hade såå många fina julkulor och julpynt  att jag kunde inte hålla mig utan var tvungen att köpa hem några.
Jag köpte med mig trollhassel där jag satte kulorna i, det blev fint och väldigt annorlunda i hallen.


 

andra advent....

 Candle Candle

På torget hos hos har de alltid den andra advent julklappshuset. Då står folk i kö i flera timmar för att betala  50 kronor och sen väljer de en julklapp som företagen runt i Stenungsund har skänkt, det kan vara allt från ett par raggstrumpor till datorer, pälsar eller presentkort på resor.

Naturligtvis står Victor alltid i den kön och idag var inget undantag. När han och kompisarna nästan var framme stoppade vi in My i ledet oxå så hon med fick välja en present.

My fick ett presentkort på en restaurang på 150 kronor och Victor fick ett par raggstrumpor som förövrigt värmer mina fötter just nu, haha   han var inte nöjd!!!!

Det var även julmarknad och Magnus Carlsson uppträdde och signerade sin nya skiva, så idag var det mycket folk på vårt torg..

På eftermiddan kom Mys kompis Ida och de hade lekstund medans vi mammor drack kaffe , naturligtvis. Det slank även ner lite pepparkakor.
 
Ida och My bäddade ner sig i Mys säng och lyssnade på Törnrosa på cd skiva.






till mig...........


Måste få visa denna underbara  ängel jag fick av min syster när jag fyllde år. Bilden gör den inte rättvisa men den är fantastiskt söt.

Igår när vi var på liseberg fick jag så fina presenter av min mamma och syster. Av mamma fick jag jättesköna produkter från LUSH. Helt i min stil när det gäller det ekologiska och kemikaliefritt så gott det går i alla fall. Jag fick även en julskiva som jag inte har fått spela mer än en halv låt, för då hörde inte My tvn sa hon, jag får spela den när hon sover eller leker med annat..Av min syrra fick jag den fina silverängeln som faktiskt pinglar med benen, såå söt.


Tack snälla...


liseberg........



Vi var på liseberg hela LA FAMILIA i dag, min mamma och min syster med familjer och min egen familj såklart. Vi var där vid två tiden och det var ganska lagom med folk, tjejerna hann åka cirkusexpressen två gånger utan för lång kö som det brukar vara.

Det som var väldigt viktigt att kolla upp idag var, har kaninerna tomtekläder, och i så fall, hur får de plats med öronen i luvan???  Som tur var fick vi svar på den frågan som My funderat över hela veckan.

Elvira var så rolig och puttade fram My mot kaninen hela tiden så de skulle få mer kramar och bus vilket de oxå fick till deras stora förtjusning....

Det blev några fler åkattraktioner för kiddsen och Victor fick åka barngrejerna idag för något annat var ju inte öppet, men han tyckte det var mysigt ändå, han fick ju fika med knäckäpplen och mormor köpte världens största polkagrisklubba till honom.

perra och My i den första vagnen och mormor och Elvira alldeles bakom.

Tjejerna inne i kaninhuset.


Jag tvingade Victor att ställa sig brevid gammelfarfarkanin, han var sådär nöjd..

Tack för en jättetrevlig eftermiddag.....

så här blev det.........

  

 

 

Är väldigt nöjd med hyllan i Mys rum, hon tycker det är lätt att hitta sina saker och tycker själv det är mysigt att vara i sitt rum, även om hon inte går upp till övervåningen själv och leker . Vi får följa med, men det räcker att vi är där uppe så känner hon sig trygg. Jag längtar tills hon själv går upp och leker, det är inte alltid man har tid att sitta med i hennes rum även om det såklart är jättemysigt mellanåt.

inredningsutflykt...........

Igår skulle P på julbord på kvällen, så istället för att sitta själva hemma på kvällen tog jag med mig My och drog ner till ikea för en shoppingstund.
Tanken var att köpa en hylla till Mys rum och vi hittade faktiskt det vi ville ha i ikearöran som råder på varuhuset i Bäckebol. Hyllan expedit blev det med 8 fack och till det köpte jag 4 lådor i olika färger.
Det känns skönt med ordning och reda bland leksakerna i hennes rum.
Köpte även trådbackar som jag ställde in i hennes garderob, hon har ju bara haft en byrå till sina kläder innan och det var skönt att få bort den och börja använda garderoben istället,  det blev större lekspace för henne.

Vi var hemma vid halv sju på kvällen och jag kan säga att hyllan var djävulsk tung...Ringde hem Victor och hans kompisar som fick komma och hjälpa lilla mamma med den tunga lådan, sen fick de smaska i sig resterna av tårtan som tack och de var de inte sena att tacka ja till.

Jag höll på heela kvällen med hyllan, sen stupade jag i säng, men det blev jättefint i rummet..

utmanad........

Jag har blivit utmanad av maggie att svara på några frågor, and here it is....

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna.
3. Meddelade de utmanade på deras bloggar.



8 favoritprogram:
1. prison break
2. design simon and tomas
3. idol
4 melodifestivalen
5. nytt läge
6. Roomservice
7. bonde söker fru??
8. ???????


8 saker jag gjorde igår:
1. fyllde år
2. jobbade
3. öppnade paket
4. åt massvis med tårta
5. var faktiskt på ikea
6. monterade bokhylla
7. åkte bil
8. tog fram min bettskena då jag gnislat bort en bit av framtanden!!


8 saker jag ser fram emot:
1. Lucia, mys lussetåg på dagis
2. snön
3. Att julen snart är här
4. Att jag eventuellt fått ett nytt jobb
5. Att perra inte jobbar på nyårsafton
6. Att familjen får vara friska
7. Att vi reser till solen i vår igen
8. liseberg på lördag med hela la familia



8 saker på min önskelista:
1. Att familjen ska må bra och vara pigga och krya.
2. Vinna mycket pengar ;-)
3. Att vi får en lugn och skön jul.
4. underkläder
5. Härliga klänningar eller långa koftor
6. härligt nytt år
7. Att det blir högkonjunktur igen
8. fred på jorden

nu utmanar jag i min tur maria  julia och lisselisan 


ett år äldre.........

Ett år äldre, lite klokare och lite snyggare än sist jag skrev...jag har den äran på mig själv igår.

P hade jobbat natt och kom hem klockan 6 på morgonen med masor av paket till mig.
En jacka, ett par jeans och gissa vad...klänningen jag önskat mig så och pratat om här, im HAPPY.....



Jag snodde bilden på mig själv från min systers blogg, den är från hennes bröllop där jag var tärna.

promenix.....

Vad skönt det är att vara ute och gå på kvällen, det blir mer rofyllt på nått sätt.
Jag och My tog en promenad med annalill och elton förut och vi var ute och gick en timme. När vi kom hem fikade vi på golvet med pepparkakor och tog fram en massa spel som vi nu har spelat.

Nu sitter vi och väntar på premiären av julkalendern, My fick en kalender av min farmor och det ska bli spännande att se om hon tycker den är bra.......
   
Dessa pepparkakor bakade vi i lördags. Vi hittade så roliga kakformar på Indiska, giraffer, krokodiler, elefant och nån sorts djungelkatt, dessutom hade vi egna formar sen tidigare..det blev annorlunda pepparkakor i alla fall..

fin i håret.....

My har varit hos frisören idag efter dagis, det var så spännande och roligt. Hon kunde inte låta bli att spegla sig hela tiden fast hon skulle titta ner när nackhåret skulle klippas. Hon är mycket stolt över glittret i håret och hon är jättefiin..



RSS 2.0