lilla my


Ni förstår ju att jag bara var tvungen att köpa detta rosa nattlinne när jag såg det!!

cirkusprinsessa

  
Ikväll drog My ner mig i soffan, där skulle jag sitta. Sen gav hon mig en skål med popcorn( på låtsas) hi, hi. Sen började showen. Hon gick på lina, dansade runt, var clown, red på sin käpphäst, allt iklädd sitt nattlinne. Det var hur kul som helst.Det är väldigt roligt att se utvecklingen från det här " sitta brevid och leka" till dessa underbara rollspel hon har med sig själv eller en kompis, men det här med att showa var nått helt nytt.
Det är bara att sitta med och njuta........

tandläkarbesök

Idag var det dags för det andra besöket hos tandläkaren för min dotter. Det första besöket för 5 veckorsen slutade i katastrof då My inte släppte taget om sin pappa eller ens tittade på tandläkaren. Väl förberedda gick My och P dit idag igen. Nej, hon vägrade, satt inte ens i stolen, klängde på P som mutade med leksaksaffärer och allt möjligt han kunde komma på. Tandläkaren hade förberett med att ta bort allt på sin bricka som kunde se läskigt ut så My inte skulle va rädd men det fick hon inget för.
Om 6 månader ska vi försöka igen... P lovade att han aldrig mer skulle gå dit, så det blir väl den stränga mamman som får trilskas med den totalvägrande dottern!!

På väg till tandläkaren....


hissmusik

Ikväll är det hissmusik på IDOL. Det är riktigt dåliga låtar och konstiga arrangemang. IDONT LIKE....

husvisning

 House 3 Vi ska faktiskt gå på husvisning på onsdag, Jag har redan blivit förälskad i huset och det ligger precis där jag vill bo. Jag hoppas bara att resten av familjen ska tycka likadant som mig.
http://www.svenskfast.se/Pages/ObjectViewPictures.aspx?objectid=3ELQGQ2NOBSCT505







kurragömma


Ja ni ser rätt!! Det är min lovely man som sitter i trädet. Vi hade besök av Mys kompis Emil och hans mamma katarina efter mitt jobb. P lekte kurragömma med kiddsen utomhus och det var ju alldeles fantastiskt när han gömde sig i trädet tyckte barnen.
Jag och katarina passade på att dricka massor av kaffe och prata medans ungarna och mannen var ute på "äventyr"
   
Tack för en härlig eftermiddag, My slocknade bums efter vällingen.....

höstmys


Jag och min dotter har tillbringat nästan hela dan utomhus, när vi kom hem från lekplatsen satte vi igång med att pyssla. Vattenfärger är ju alltid roligt. Nu har vi städat undan och tänt levande ljus i huset, mörkret börjar komma och det är såå mysigt att sitta inne och va så där kall i kroppen efter man varit ute och bara krypa in under en filt.
Vi väntar på att killarna ska komma hem från sin karate träning, då blir det god kvällsmat....

höstfynd


På väg hem från lekplatsen förut gjorde My lite höstfynd hon skulle ta med hem. Det var så häftiga färger at jag var tvungen att ta kort på det.

sköna höst


Underbart väder idag...
Vi cyklade till affären för att handla mat, såg dessa fina höstljungar och de fick följa med hem och pryda vår trapp.
Idag har vi ätit riktig husmanskost, kålpudding, potatis och riktig brunsås. Det är inte så ofta man har tid att laga "riktig husmanskost". Men det är ju lika gott varje gång.....
Jag fick sovmorgon i morse och vaknade inte förrän kvart över nio!! Kände mig nästan "bakis" hela dan hade ju gått innan jag var klar. Tokigt vilka olika perspektiv man får i olika perioder, för några årsen hade kvart över nio vart jättetidigt på morgonen.
Hur som helst har det varit en skön förmidag och nu ska vi gå ut igen, får passa på att njuta av den soliga höstdagen.

My är ute och leker på framsidan av huset.

hjääääääälp

Får panik!!!! skulle bara ändra färg på sidorna...   BETTY VAR ÄR DU!!!!!??!!!??!!

Tack älskade syster för all hjälp... Du är en ängel!!!

lördag förmiddag

Det blev ingen hoppis och skuttis idag eftersom My har krupphosta. Vi har tillbringat nästan hela dan ute. Det var kulturnatta här vi bor och fullt med aktiviteter överallt. Fiskdammen var det vi var ute efter, kostade ingenting men hon som gav barnen fiskespöt höll en sån där bössa men samlar in pengar med till rädda barnen, kände att jag var tvungen att lämna ett bidrag. Liten loppmarknad var där med ,men det fanns inget intressant där. Vi gick och fikade istället och tittade i butikerna, jag köpte mig en kort svart kjol. Min friend Maria var oxå med och vi åkte med henne hem för att titta på den lilla söta kattungen laban, vi hade kunnat lämna My där utan att hon märkte det och ville gärna att Maria skulle passa henne nån gång ;) blink, blink
    

garnboll

 Kommer ni ihåg de här garnbollarna man gjorde förr!!??
Jag tänkte att My skulle få göra en sån, hon älskar ju att pyssla med pärlor och annat småpill. När jag var liten gjorde alltid jag och mamma olika garnbollar, det känns 70-tal tycker jag. Så här fin blev Mys boll.

gosemumsa


Det finns inget mysigare än att snutta och dricka välling på kvällen. Nu är flaskan tom och My tjatar om att hon vill sova. Bäst att stänga av datorn en stund och göra som hon säger!!!!!!

shopping


Min nya höstlook!!!
Stack iväg och shoppade alldeles ensam för engångs skull. Fick köpt den ena av jackorna jag tittat på och nya vantar och mössa.
Det är verkligen svinkallt på morgonen klockan halv sju när man cycklar till jobbet, så dom kommer att användas flitigt.

äntligen helg

 Coffee  Coffee ÅHHH vad skönt med helg. Det har varit världens jobbigaste vecka på jobbet.  Har egentligen tidig vecka och ska sluta kl. 13. men har inte kommit ifrån förrän vid halv fyra tiden varje dag.
Denna helgen ska jag bara njuta av att vara ledig och göra det jag tycker är roligt. My hade krupphosta imorse, hoppas inte det blir värre.
Nu ska jag fika med kaffe och chokladboll och fira in helgen.....







virrebebis


När vi tittade i gamla bebisalbum förut kom jag på att man kanske kan ta kort på sina gamla kort, det fanns ju inga digitalkameror förr på medeltiden. Tyckte det blev ganska bra.
Här är det jag som åker vagnen!!


hur ett barn blir till

                        
Min dotter på 3 år börjar intressera sig för hur hon ser ut. Vad är det för ett hål i magen tex. ?? Jag försökte förklara men kom på att jag hade boken- hur ett barn blir till- hemma. Det var spännande att titta i den, jag fick berätta om och om igen hur bebisen växer i magen och sen kommer ut. Hon har sprungit omkring med boken hela kvällen nu.
Vi skulle även titta på kort när jag och Victor var bebisar i våra album. Isitt eget album ser man bilder på när hon har navelsträngen kvar och det är mest intressant. Var är den slangen nu, mamma!!
Nu börjar den underbara tiden med alla fantastiska frågor. Hoppas bara att man har svar på det mesta.

lurad

AAHHH. Tror ni det blev någon jacka idag!!? Min älskade man tyckte vi skulle promenera eller cykla långt idag, istället för att åka och handla till mig.,. Vi bestämde oss för att cykla. Det slutade med att vi hamnade på favvofiket med kaffe, morotskaka och äggost!!
På vägen hem hamnade vi i en klädesbutik förr män.... Oj vad det provades jackor helt plötsligt. En följde med hem och en skulle tydligen köpas imorgon,!!
När vi kom hem var jag såklart lite småsur. Men vi ska åka på lördag och handla till mig, då blir det ingen cykeltur, iallafall inte förrän efteråt.....

ILIKE


Shit,!! vilken tv kväll.. Först rysaren idol och den den nya svenska tv-serien direkt efter. Hade önskat mina barn lämnat kvar lite tv godis till mig ikväll. Men tyvärr mumsade de i sig alla goda pistage nötter förut.

beslutsångest


Jag kan inte bestämma mig för vilken jacka jag vill ha!! Den första hade jag tänkt köpa, men sen kom jag på att jag kanske hellre vill ha en mer vinterlik jacka, inte nödvändigtvis den på andra bilden men nån liknande.
Så köper jag den tunnare blir det väl jättekallt och tvärtom. Ilandsproblem, jag vet. Får åka och prova helt enkelt.

min prinsessa

Häromdan pratade jag med min dotter om att -när du får egna bebisar då blir jag mormor till dom. Vad blir jag då mamma, sa hon. Du blir ju bebisarnas mamma , sa jag. Men, på dagis sa Ida att jag ska bli prinsessa när jag blir stor, mamma, sa My då.
Ja vad svarar man då??? Det är klart du blir prinsessa älskling!!!!

hujedamej!!

Vet inte vad som tagit åt mig, men nu rensar jag överallt och det är såå härligt. Idag kom turen till badrummet och datorn. I badrummet hittade jag 5 mascaror som var gamla såklart, en himla massa tuber med krämer  och en massa annat bös. Eftersom jag slutat tvätta håret med schampo fick jag kasta en del där med, men det är en annan historia..
När jag satte mig vid datorn började jag rensa gamla cookies, history, mm. kort som jag haft till bloggen, ja nu är till och med datorn ren.
                                

himmelskt skrubb

 När min käre man var på spa i våras köpte han med detta fantastiska sockerskrubb till mig i en presentpåse . Nu är det slut. Sökte på internet och hittade ett ställe som säljer detta beroendeframkallande skrubb , så det kommer hem om 5 dagar. Längtar.  Man blir alldeles babymjuk och det innehåller mandel och avocadoolja . Efter luktar man himmelsk jordgubb. Borde få betalt för reklamen, men jag rekomenderar det verkligen....

rensning pågår


Igår orkade vi , eller jag inte ta tag i förråden, kände mig för trött för det. Det blev en promenad till svärmor istället där det serverades nybakat bröd och kakor , mumma. På eftermiddan kom ju tomas och Emil hit för en lekstund och sen var det bara myslördag hela kvällen.
Idag tog jag tag i mig själv och vi började röja. My hittade sin pulka som jag drog henne i på gräsmattan, hur kul som helst tyckte hon och längtar nu efter snön denna varma härliga höstdag.
Oj vad vi slängde....jag tror det blev 10 stora sopsäckar från ett förråd och vi har ett till att röja ur. Mys garderob blev rensatt på sommarkläder och nu råder total ordning även där, så skönt. Nu har vi bara resten av husets gömmor kvar men vi har kommit en bit på väg och det är härligt att rensa, tycker jag.!!!

just nu!!!!!


Ett härligt leksakskaos!!!!
Mys kompis Emil har vart här och lekt, och ätit sockerkaka med sin pappa Tomas.
  
Lika roligt varje gång!!

babuchkamorgon


Godmorgon......
Jag mår mycket bättre idag, har kurerat mig med allt som är nyttigt och bra mot förkylningen. Victor är iväg och tjänar pengar på GT , P försöker vinna pengar på Lotto, och My tjatar om att vi måste åka till Rhodos. Vi lovade att åka imorgon om vi vinner pengar på lotto ikväll. :=)
De här babuchkorna älskar My att leka med, vi har två dockor.Den ena har mormor köpt till My i rumänien( tror jag det var, osäker) den andra hittade jag i en inredningsbutik. Det jobbiga är bara att samla ihop dem när det är färdiglekt- men tycker de är underbara........
Jag tror vi ska försöka röja i ett förråd idag så vi får plats med alla uteprylar som badpoolen och möblerna, alla leksaker. Det börjar bli dags för höströjning, får se hur mycket jag orkar!!!!

  som vanligt är tomtekläderna på..hi hi

godmorgon

 Big Sneeze Har precis lämnat skruttan på dagis och jag har redan dåligt samvete för att jag är hemma utan henne. Knäppt, jag är ju hemma för att jag e sjuk. Rösten har börjat komma tillbaka efter en lång natts sömn men tyvärr finns det ingen att prata med här hemma, P ligger och sover, han har jobbat hela natten, och Victor är i skolan. Jag pratade dock med min syrra förut som tipsade om riven ingefära och citronsaft i hett vatten för halsen. Jag får skicka min man att handla sen när han har vaknat.







största möjliga tystnad

Det blir en tyst och lugn helg för min familj. Jag har tappat rösten och när jag försöker prata så kommer det bara nått väsande ur min strupe, ganska läskigt faktiskt. För första gången på 3 år ska jag va hemma från jobbet. Jag är ju en sån där som jobbar med feber annars, men känner att nu säger kroppen ifrån. Funderar bara på om jag får lämna min dotter på dagis fast jag är hemma, kan inget sånt. Hon ska ju vara där imorgon så egentligen borde hon få det om jag är sjuk va!!???
Hursom helst behöver jag någon dunderkur för min hals som värker och väser,något tips någon!!........

avis

http://www.aftonbladet.se/hemtradgard/article3328681.ab?service=galleryFlash

Kolla in den här arbetsplatsen personalen på google har..... man blir ju grön av avund!!!!

nytt face!!

Är snorförskyld, har mens och all sommarfärg har försvunnit.. Ni förstår säkert hur jag känner mig då. HEMSK.
Tog med min dotter och åkte till kicks för lite skönhetsvård. Har länge tänkt prova mineralsmink och köpte mig både foundation och rouge. Jag får väl öva mig här hemma innan jag går ut, har hört att det är en speciell teknik med borsten som hör till, ska bli spännande att se hur det blir. Det kan inte bli sämre iallafall.

Min kära dotter behövde badskum och nagellack sa hon, så det åkte med i påsen.


dagens traderafynd


Fyndade den här fantastiskt söta Hello kitty klockan på tradera för några veckorsen och idag åkte jag och hämtade den på posten. Den hade åkt ända ifrån Hongkong till vår post. Är väldigt glad för den, får se om den håller länge, den var iallafall ny. Och hello kitty fan som jag är så kommer den nog pryda min arm även om den inte funkar.....

höstfin


Här är Mys nya höstkläder som jag köpte igår. Jacka med päls och fina varma skor.
Tog fram alla vinterkläder från förra året för att sälja dem på tradera. My blev som en tok och skulle ta på sig sina overaller. De passade!!! Jag blev jättebesviken och P stod och hurrade. Hade ju tänkt att My skulle ha en ny brun overall i år till sina nya lila vikingskor, skit.........
Ja, ja.. hon kan ju ha dem i höst och sen kan jag köpa  en ny till jul, då kanske hon har vuxit lite, sen blir det ju ändå aldrig snö föränn efter jul lagom till man vill ha vår...

favvofik


Måste bara visa hur favvofiket ser ut. Det är inrett med massa prylar i gammal stil. Olika stolar, soffor, härliga koppar och fat och goda pajer samt stora härliga bakverk. Hade önskat det var jag som öppnat detta cafe.
Ibland blir jag sugen på att öppna eget igen, men här finns det ganska många fik nu så det hade fått bli någon ananstans där det hade blivit mer lönsamt. Vet inte var bara!!
Samtidigt är det väldigt skönt med stadig inkomst varje månad. Tror jag velar extra mycket nu eftersom det varit jobbigt på jobbet ett tag.  Men tankarna har funnits ett tag nu........


tokrolig middag


P. piffade till Mys middag idag så det skulle va kul att äta, men det var bara ketchupen och grönsakerna som gick ner.  Hon kan ju inte bara leva på kycklingsallad varje dag, eller??  Visserligen nyttigt men väldigt tråkigt i längden.
Vi gjorde ett försök i alla fall................

utmanad

Har blivit utmanad av Betty att tycka till om höstens mode, här kommer mina "tycken"


1) Spets- Gärna på mina undies

2) Höga Stövlar- använder ofta, men inte såna som går över knäna.

3) Vadlånga kjolar- Nä, tantigt?

4) Baggy jeans- Har inte lyckats hitta några som passar mig. Än!
5) Det dressade modet-  Gillar!
6) Halvöppna skor, typ håliga skor- Låter kallt?

7) Kilklackar- känns mer sommar..

8) Capen- Nä!
9) Leopardmönstrat- Nä, inte min "grej", det är lite ni vet "Mimmi" i Tre Kronor, Porrigt.
10) Kappor i glada färger- Har själv en rosa.
11) Rutigt- Görfint. Har redan köpt en skjorta.

12) Väst- Jättesnyggt, gillar stickade och har även en sådan införskaffad.

13) Hatt och andra huvudbonader- Älskar mössor, känner mig naken när den ska av på våren. Men hattar går bort för mig.


Höstekipering

När jag hämtade My från dagis idag klagade hon på att det gjorde ont i tårna. Stackars liten hade försmå skor. Vi åkte nästan direkt iväg till torp i uddevalla för att köpa nya. Jättesöta flickskor har de på din sko tycker jag. Det blev ett par därifrån och även en jacka från HM. My som är en van cafetjej ville absolut att vi skulle fika för det gör vi ju alltid annars, så en kopp kaffe till mig och bulle & festis till lillgumman blev det.
                                       
Min kamera vill inte föra över bilder helt plötsligt, så det får bli en favoritbild i repris från Båstad i somras.
Får återkomma med bilder på inköpen när problemet är löst...


underbara My med tokiga ideer.

Idag när vi var ute så jagade My fåglarna på gräset utanför oss. Mamma, de bara flyger iväg från mig , sa hon.
Det är bara för att de är rädda för dig, sa jag då.
Men jag som är såå snäll, sa My då och nästan grät. Stackare, inte lätt att förstå!!!

Senare skulle vi åka och handla och My hittade sin väst som hon hade vid 1,5 år. Den skulle på!!! Jag sa att den var för liten och inte gick att knäppa, men hon gav sig inte, den skulle bara på.
Så här såg hon ut när vi åkte till affären.

TOKFIA, tur du är såå underbar.....

lovely söndagmorgon


Vi tog en promenad på morgonen, jag och My tillsammans med min kusse och sysslingarna. Härligt solsken och fika på ängen, kunde inte bli bättre. De små älsklingarna sprang av sig det mesta buset i benen och satte sig sen för fruktpaus vid bautastenarna som står mitt på ängen.
  
Mysan och Elton under sufletten på syskonvagnen. Om några år tillåter vi inte det ;)

Tycker det är helt otroligt att det blommar så mycket nu, hela ängen var full av blåklockor och hundkex.
Tack för en härlig morgon.......

powerwalk och kycklingfärs

Efter cirkusen åkte vi och handlade och träffade min kusse igen, vi bestämde oss för en powerwalk med barnvagnarna innan det var dags för middag. Så hem och packa upp matvaror, byta om till gympaskor och iväg på en snabb och sköön promenad.
P kom hem nästan samtidigt som oss efter hans jobb och vi satte genast igång med middan.
Jag har ju berättat förut om att jag är BUZZADOR. Nu har jag fått hem kycklingfärs från kronfågel som jag ska testa och se om det är gott. Jag bestämde mig för att vi skulle göra egna pizzor med kycklingfärs. Och det blev jättegott. Kommer garanterat att använda det mycket, det är ju ett fettsnålt allternativ till vanlig köttfärs......

Barnen fick göra sina egna pizzor och det var jättespännande.

cirkus


Det var en jättemysig cirkus vi var på idag. Cirkus Skratt hette den. My hade ganska svårt att sitta still hela tiden men med popcorn och dricka löste vi det problemet.
 
Jag å Victor
  
My fick en rolig leksak.  Ellamaj och Annalill.  Jag försöker få till en bild på My men hon kan inte stå still.

godmorgon

Åh vad skönt det är att vakna när det är sånt härligt väder ute, riktigt krispig luft och sol, det är det bästa med hösten, luften tycker jag.
Igår var jag på tjejkväll och frossade i supergoda räkor, romsås och vitt vin. Vi hade som vanligt jättetrevligt och jag hade tänkt ta kort men det glömdes totalt bort.
Idag är det hoppis och skuttis som står på chemat följt av cirkus, ska bli spännande att se vad My tycker om det, ska försöka ta med kameran då. Victor ska faktiskt oxå med för en gång skull, kul...
Ha en underbar lördag!!!!
 Leaf Pile 






oilily


Visst är de här väskorna jättesöta... Är väldigt sugen på att köpa en, men eftersom jag byter väskor så ofta och priset ligger mellan 850-1000 kr så tvekar jag lite, tänk om jag ångrar mig!!

vanlig torsdag

 Clown Här har det varit städdag, tvättdag och fixardag. Såå skönt att ha allt klart inför helgen.  Ser verkligen fram emot helgen fastän P ska jobba dag alla dagar. Imorgon ska jag träffa mina häxtjejer och äta goda räkor, dricka vin och prata skit, ska bli kul. På lördag blir det som vanligt hoppis och skuttis. Senare  på dan ska vi på cirkus tillsammans med Annalill, Mattias,Ellamaj och Elton, första gången My ska på cirkus och hon längtar ......
 Clown Jumping   Magic Trick 






stor blomma

Vi åt färska härliga kronärtskockor till kvällsmat ikväll. Jag och Victor äter det jätteofta på hösten och nu var det Mys tur att få smaka. Hon gillade det verkligen. Vi brukar doppa bladen i smör och salt, P säger att det går ett smörpaket varje gång vi äter det, och han är ganska nära sanningen. mumma....

lugn och sköön dag

Dagen har vart jättebra på jobbet. Nu på eftermiddan har vi mest varit hemma och spelat spel , myst med familjen. Vädret är verkligen höst där ute, det är härligt att sitta inne såna dagar med familjen och tända ljus och greja lite.
My är tomtegumma igen, får nog skaffa en utklädningsskista till henne som jag tänkt på så länge.
 
Gosig tomtegumma med napp och snutte.

tacksam

Ibland blir små saker jättestora, särskilt när man får brottas med dem varje dag. Idag har tårarna sprutat på jobbet. När man kämpar i motvind , försöker göra det ¨rätta varje dag men ingen lyssnar tar orken snart slut och det var det som hände idag. Tur att jag har så många vänner som orkar lyssna på mig när jag gnäller. Goa Maggan som är som min mormor, henne ringde jag när det var jobbigt idag. Lillemor som gav mig en avslappnande stund på salongen och klippte mitt risiga hår. Annalill som bakade en kladdkaka så jag skulle bli glad och orkade lyssna på mitt gnäll. Min kära P som varje dag får höra om mitt " problem ".
Tack alla som stöttat mig idag, nu har jag tagit mig samman och imorgon är en ny dag .............

frossa i örter

Fänkål

I antikens Grekland trodde man att fänkål förhindrade fetma och den användes i flera århundraden för att befrämja viktminskning. Grekerna ansåg också att den var ett starkt sexuellt stimulerande medel. Den är en mycket användbar kryddväxt, som verkar slemlösande och lugnande vid hosta, kramplösande, desinficerande, motverkar gasbildning, inflammationshämmande, bra mot dästhet, stimulerar matsmältningen.

Läste precis det här om nyttiga örter. Kan man bli både smal och k** och frisk så köper jag det imorgon..!!


sköna söndag och god jul

Efter en sköön söndagspromenad och god kycklingsallad till middag ( det är My som har fått bestämma middagarna i helgen ) ringde Mys kompis och kusin Ida, hon ville komma hit och leka. Det passade perfekt . Vi drack kaffe och barnen lekte med Mys pippihus som är väldigt roligt nu. När de var i Mys rum hittade My sin tomteluva och ville genast klä ut sig till tomtemor. Ja, ja, bara att ta fram kläderna.

Man blir trött av att leka.
När jag la henne sa hon att hon skulle ha kläderna på dagis imorgon, det går jag faktiskt inte med på. Det räcker med en tomte i familjen och det är Victor. Varje december fram tills han var ca 9 år var han tomte, dag som natt, fick köpa två uppsättningar tomtekläder så jag kunde tvätta kläderna ibland. Det är konstigt om det där går i arv, jag hoppas inte det......Det är ju bara september än.

shopping och fika ( igen )

Åkte med min kompis Maria till torget idag för lite tjejsnack, shopping och fika. Gjorde ett fantastiskt fynd till My. Min syrra och kusse hade varit på torget i fredags och tipsade mig om att en av våra skobutiker säljer ut allt och även Viking vinterskor till barn som normalt kostar ca 700 kr . Nu säljs de för 275 kr. Så jag slog naturligtvis till och köpte ett par lila till Mysan. Maria skulle ha en långkofta , den hittade vi på lindex och var jättefin, naturligtvis köpte jag med en, fast i en annan färg. My fick en jeansklänning som var jättesöt.
              

proppmätt

Ibland undrar jag vad My går runt på, vissa dagar äter hon ingenting. Den här veckan har hon inte ätit varken hemma eller på dagis, förutom sin välling och smörgåsar. Idag gjorde vi tacos, hon har sen tidigare sagt att det är hennes älsklingsmat, hon är ju tokig i sallad så jag hoppades att hon skulle pilla i sig några vitaminer. Jösses vad hon åt. Vi satt kvar länge, P kokade kaffe som vi drack medans hon åt för vi vågade inte röra oss från bordet ifall hon skulle säga- jag är mätt. Alla grönsaksskålarna länsades och hon åt 2 st såna där tubs ( båtar säger vi ) fulla med köttfärs och grönsaker. När det inte fanns nått kvar tittade jag på henne och magen var alldeles svullen, tröjan såg alldeles för liten ut, lilla gumman.
  
Dammsuga under bordet efter man ätit tacos är ett måste och väldigt kul.

nya skor

 
Jag drog med mig ungarna och åkte och shoppade lite idag. Det blev de här söta skorna till mig, en hoodtröja till Victor och läppglans till My ( för hon hade ju inga sen tidigare ;) ) Men alla fick med varsin påse hem så vi är supernöjda.....

morgongympa


Det är jättekul med gymnastik tycker My. Både innan och efter träningen får barnen lånan hopprep och rockringar. My sätter hopprepet runt min mage och sen ska jag springa och hon hålla i snörerna. Tokfia. Vi föräldrar är oxå med och hoppar och skuttar och man blir faktiskt riktigt svettig, ett träningspass på lördagförmiddag, skönt.

 Som vanligt är det inte kul när vi ska gå hem.Tur att vi ska dit nästa lördag med då!!

Victors första jobb.

 Newspaper Precis nu skickade jag iväg min stora kille Victor till sitt första jobb. Han ska sälja GT i vårt område. Kevin som bor på vår gata ska sluta sälja och idag ska han lära upp Victor. Det kommer bli jättenyttigt för Victor att lära sig tjäna pengar själv och att ta ansvar.








hoppis och skuttis

Idag är det hoppis och skuttis som står på schemat. Alltid lika kul tycker My, Ute öser regnet ner så det är bra med inomhusaktiviteter. Ska försöka ta några kort på oss så ni får se senare.
 Bunny BunnyHa en skön morgon...... 






kort men intensivt

Mina systrar kom på besök med kiddsen igår . Det är alltid lika intensivt men ändå härligt . Vi har sex barn sammanlagt även om inte Victor deltar i lekarna så är det nu fem barn som hoppar röjer och springer omkring. Dom kom vid halv fem och en och en halv timme senare var alla Mys leksaker i vardagsrummet och i hennes rum och ute på allltan framme. Det är helt otroligt att vi vuxna ändå hinner prata med varandra i allt stoj. Men jag älskar ändå när vi ses, det är ju faktiskt bara att ösa i leksakerna i sina lådor igen.
Love you all !!!!


Tre av kiddsen, ellamaj elvira och my. Eftersom elton inte hade några byxor på fick han inte va med på bild...


kungälv tur och retur

My fick en cd spelare i födelsedagspresent och igår när hon skulle spela på den gick det inte. Jag satte mig i bilen och åkte till kungälv för att byta den. Det var inga problem alls, de gav mig en ny med en gång, tänkte att de skulle laga den gamla och att jag skulle få vänta och ringa och höra var den tog vägen, precis som man får göra med allt annat.Men det var bra service.....

nostalgitripp

Liksom de flesta andra som växte upp med fem myror har ju jag med fastnat för kläderna de säljer på lindex till kiddsen. I våras när fösta kollektionen släpptes köpte jag en klänning till My med elefanterna som var supersöt men som hon totalt dissade. Bara att lämna tillbaka. Idag när jag var där för att handla till mig såg jag att de fått in mer fem myror kläder, så jag köpte till henne utan att visa dem. Imorgon när hon ska till dagis sätter jag bara på kläderna utan att säga nått, får se hur det går. Kan ju inte lämna tillbaka dem nu eftersom de ligger i tvättmaskinen.

akut hjälp sökes till en förvirrad skonörd!!!!


Var nere på lindex idag för att inhandla nya strumpor, hittade de här supersöta överknästrumporna. I vintras använde jag knästrumpor jättemycket över kalasbyxor eller leggins och kommer göra det iår igen.
Nu till mitt problem...... På vintern är det ju enkelt , då är det mest stövlar som gäller men nu, om jag vill ha knästrumpor på , vad ska jag ha för skor då. Jag tycker det är jättesvårt med höstskor. Kan man ha knästrumpor till låga skor??????  Snälla hjälp mig.......


talangtvnörd och kändis wannabe

                                           
Ikväll börjar det, tjoho!!!!
Jag är en sån där riktig talang tv nörd. Älskar idol, melodifestivalen, osv.....  Hade jag vart lite yngre så hade ni sett mig stå och köa för att jag skulle vilja bli en idol. Så ikväll sitter jag bänkad framför tvn och bara njuter.

biblioteket


När det är höstruskigt ute är det väldigt mysigt att gå ner till bibblan och låna böcker. Vi började med det förra hösten, mest för att man blir trött av att läsa samma böcker om och om igen men också för att det faktiskt är väldigt mysigt att sitta och läsa och titta i böckerna där.


 





























My tittar i böckerna vi lånade på cafet utanför biblioteket. Idag lånade vi också två filmer, Anki och Pytte och Lotta på bråkmakargatan. Filmerna fick man ha i en vecka och kostade tio kronor styck att låna, fantastiskt
bra tyckte vi......





bus

   
Att få busa med sin brorsa är jättekul, det är bäst att passa på när tillfälle ges.....

bombhot och dagissamtal

Nu har jag precis landat efter jobb och dagis. Morgonen började heltokig med att vi hade skarp övning på jobbet, bombhot, jag kom inte innanför grindarna och fick snällt stå utanför portvakten och vänta med några andra som med kommit senare till jobbet. I mitt jobb kan man inte skjuta upp saker och ting,  inns det ingen mat i tid blir det masshysteri och att vi hade övning på morgonen tycktes vara totalt bortglömt.
När jag hämtade My skulle vi ha inskolningssamtal eftersom hon har börjat på en ny avdelning för  3-5 åringar. Det gick jättebra och det finns inga problem med My. Inte för att jag trodde det heller men jag tycker alltid det är lika kul att få höra vilka underbara barn man har.
Victor hade terminens första klarinettlektion och en ny fröken , det hade gått bra det med.
Nu ska vi ner och köpa en ny jympapåse till Victor, den förra har sett sina sista svettiga gymnastikkläder........


RSS 2.0